Jump to content
Dogomania

Kraków biedaki ze schronu w pilnej potrzebie Omar ma dom!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Jagienka napisał(a):
Mają podobne umaszczenie, ale Wilczek ma takie charakterystyczne "zawijasy" z ciemnej sierści przy pysku, a Omar ich nie ma. I Wilczek ma udo blond a Omar ma całe ciemne... (Czuje jakbym się bawiła w "znajdź szczegóły różniące te dwa obrazki", bo psiaki faktycznie podobne)

tak tez myslałam, ale wolałam się upewnić.. ;) życze aby ten psiak jak i nasz Wilus znalazł domek..

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga byłam dziś w schronie, widziałam pieski. Darma jest troszke agresywna w stosunku do swoich towarzyszy niedoli...
Co do tego rudego, o którego foty prosiłaś, nie widziałam go w tym boksie w którym był, a był w B9, może go juz nie ma w schronie

Posted

Jagienko! No właśnie on ma taką nogę! Wogóle nią nie porusza, cały czas tak ma. Wygolony, bo pewnie miał operacje:( Ma grubą, ładną sierść. Na spacerze jest super! Super się prowadzi, dobrze też chodzi na swoich 3 lapkach.

Posted

Jeśli chodzi o DARMĘ to ( dodatkowe informacje ) : lubi dzieci, łagodna do innych zwierząt tylko zazdrosna o pieszczoty ( sama z siebie nie atakuje ), nie gryzie przy jedzeniu ( to suki jej rozmiarów gryzą ją ), boi się burzy, ale zostawała czasem sama. Była pogryziona; żyła w mieszkaniu.

Posted

Zwierzak6 napisał(a):
Jeśli chodzi o DARMĘ to ( dodatkowe informacje ) : lubi dzieci, łagodna do innych zwierząt tylko zazdrosna o pieszczoty ( sama z siebie nie atakuje ), nie gryzie przy jedzeniu ( to suki jej rozmiarów gryzą ją ), boi się burzy, ale zostawała czasem sama. Była pogryziona; żyła w mieszkaniu.

Pogryzienia :shake: Niedobrze!!

Posted

Była burza... ona zaczęła wariować i się na nią inne suczki zdenerwowały... blizn nie ma i jest bezpieczna na C1 i szuka domku !! ZŁOTO DO LUDZI I DZIECI!!!!! Kochana Darmusia :)

Posted

[quote name='Zwierzak6']Była burza... ona zaczęła wariować i się na nią inne suczki zdenerwowały... blizn nie ma i jest bezpieczna na C1 i szuka domku !! ZŁOTO DO LUDZI I DZIECI!!!!! Kochana Darmusia :)
Zwierzak6 to może ją zaproponować tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30048
wprawdzie nie jest kudłata, i mała chyba tez nie, ale nie wiem jakie ludzie mają priorytety. Może właśnie miłość od dzieci zaważy... :roll:

Posted

Potopek ma dom?!!!!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: jak ja się strasznie ciesze:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
Wiecie może coś więcej kto go zabrał?Czy wiadomo coś o tych ludziach?cudowny psiak:loveu: ...oby miał cudowny domek juz na zawsze...

Posted

anettka napisał(a):
Potopek ma dom?!!!!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: jak ja się strasznie ciesze:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
Wiecie może coś więcej kto go zabrał?Czy wiadomo coś o tych ludziach?cudowny psiak:loveu: ...oby miał cudowny domek juz na zawsze...

Mieszka w Krakowie, niedaleko tesco, czesto jest widziany na spacerkach.
natomiast zła wiadomość to ta, ze Pajko z boksu F10 staruszek wilkwaty, gdzie przebywał z małymi psami i byl bezpieczny, został przeniesiony do G7 , gdzie sa duże psy i gdzie on nie może się odnaleźć.. Oby nie powtórzyła sie historia z Darsem, którego na moich oczach psy chciały załatwić..

• 2 weeks later...
Posted

nie tak dawno pisałam na tym wątku: "zła wiadomość to ta, ze Pajko z boksu F10 staruszek wilkowaty, gdzie przebywał z małymi psami i byl bezpieczny, został przeniesiony do G7 , gdzie sa duże psy i gdzie on nie może się odnaleźć.. Oby nie powtórzyła sie historia z Darsem, którego na moich oczach psy chciały załatwić.."
Potem wysłałam zdjęcia Pajko do Pani Hani. dziś ukazało się ogłoszenie w dzienniku polskim, ale nie zadzwnil jak na razie nikt.
Dziś dowiedziałam się, ze Pajko jest pogryziony i w szpitalu... :-(:-(:-( Jutro zawożę go z kolażanką do hotelu. Zgodę kierownika już mamy. Weci z Wieliczki czekają na wiadomość, kiedy się nim zająć. Gdy patrzę na Pajko to jakbym widziała mojego Kasanowę- bezradny staruszek w schroniskowych realiach nie ma szans bez nas...Musimy go uratować i znaleźć mu dom jak najszybciej
tu jeszcze nie pogryziony:

Posted

Pajuś ciocie jutro Cię wezmą i nigdy już nie wrócisz tam...
dostanisz śliczną zieloną obróżkę w psie łapki i piękną smyczkę do kompletu ufundowane przez kochaną ciocię Kiwi, a ciocia Aga z ciocią Małgosią S i .Anią. wezwą Ci wetów..

Posted

Kiwi jeszcze jeden wątek do podnoszenia:evil_lol: za chwilę jedziemy po Pajko do schronu.

Posted

Pajko już w hotelu i po wizycie u wetów (pani Agnieszka nas przyjmowała). Dostał cztery różne leki, na wzmocnienia, antybiotyki, przeciwbólowe oraz na przyspieszenie gojenia ogromych dziur od pogryzień, które ma po wewnętrznej stronie łapy. :-( :-( To takie miejsce, do którego dostęp może miec inny pies w przypadku gdy słabszy mu się podda... To smutne, że ten łagodny miły pies został na to narażony...Poddał się, nie ma w nim cienia agresji i chęci do walki, a jednak był gryziony.

Jest bardzo chudy, wyniszczony, oprócz pogryzień na łapach ma poszarpane i to bardzo uszy, dużo strupów po pogryzieniach na grzebiecie... Pani Agnieszka wetka mówiła po oglądnięciu go, że przeszedł piekło... To nie są draśniecia... ten pies cierpiał i cierpi od tych ran. No ale teraz można byc spokojnym. Weci będą do niego zaglądać, mam już umówioną pierwszą wizytę kontrolną. NA SZCZEŚCIE JE: RZUCA SIĘ NA JEDZENIE. W gabinecie artwetu opędzlował miseczkę z suchą karmą, potem zjadł ryż z indykiem ode mnie oraz kurczak z ryżem od Małgosi S.
teraz śpi na kocyku w swoim hotelowym "pokoiku" (wewnątrz budynku)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...