Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maniek . Ok 3-4 lata..
Trafił do schroniska zaniedbany z ropiejącymi oczkami. Aktualnie po zabiegu korekcji powiek. Oczy nadal trochę ropieją. Psiak wesoły. Chętnie biega z innymi psami. W stosunku do obcych nieco nieufny. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Do adopcji po kastracji. Kontakt : [FONT=Tahoma] 602 751 299 602 751 299 [/FONT]kajetanwarzecha@op.pl

Byłam dzisiaj u Mańka psiak jest kochany grzeczny,usłuchany na smyczy chodzi bardzo ładnie także puszczony luzem przyjdzie na zawołanie może nie natychmiast ale przyleci i cieszy sie tym swoim małym ogonkiem z psami dogaduje się bez problemu biega luzem z innymi bawi się chłopak musi mieć zakraplane oczka pilnie szukamy domu stałego dla niego ;( Pies jest odrobaczony,po szczepieniach.)

Ogłoszenia dla Szarpka:(Maniek)

http://www.pineska.pl/ - czeka na aktywację

Kolejne ogłoszenia:

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Potrzeba trochę więcej informacji – nt jego charakteru. Jeśli możesz zdobyć jeszcze jakieś info (czy akceptuje dzieci, koty, czy posiada szczepienia, itp.) oraz lepsze zdjęcia – to pomogę w ogłoszeniach.
Szczerze - to ja SP w nim nie widzę i lepiej nie pisać, że on jest sharpikiem, bo ludzie się wkurzą, że to jakieś naciąganie.

Posted

[quote name='Pysioo']Potrzeba trochę więcej informacji – nt jego charakteru. Jeśli możesz zdobyć jeszcze jakieś info (czy akceptuje dzieci, koty, czy posiada szczepienia, itp.) oraz lepsze zdjęcia – to pomogę w ogłoszeniach.
Szczerze - to ja SP w nim nie widzę i lepiej nie pisać, że on jest sharpikiem, bo ludzie się wkurzą, że to jakieś naciąganie.

Szarpek tak ma na imię... i na pewno ma coś z Shar peia i nikogo nie naciągam nigdzie nie jest napisane że jest to Shar Pei
Nie wiem jak reaguje na koty i na dzieci.

Posted

[quote name='sziba']Szarpek tak ma na imię... i na pewno ma coś z Shar peia i nikogo nie naciągam nigdzie nie jest napisane że jest to Shar Pei
Nie wiem jak reaguje na koty i na dzieci.

Wstawiłaś go do „Shar-peie w potrzebie”, więc odniosłam się do tego i poradziłam, by nie ogłaszać go jako SP (bo może szybciej wrócić z adopcji niż Ci się wydaje – jeśli adoptujący nastawią się na psa w typie rasy). A to czy skorzystasz z mojej rady zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. :)

Posted

[quote name='Pysioo']Wstawiłaś go do „Shar-peie w potrzebie”, więc odniosłam się do tego i poradziłam, by nie ogłaszać go jako SP (bo może szybciej wrócić z adopcji niż Ci się wydaje – jeśli adoptujący nastawią się na psa w typie rasy). A to czy skorzystasz z mojej rady zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. :)

A on może nie jest w typie rasy??
Dziękuję za dobre rady ale wydaje mi się że takie czepianie się nie ma sensu jeżeli ktoś zgłosi się po psa zostanie o wszystkim dobrze poinformowany na pewno nie zostanie okłamany.

Posted

o matko! toż to prawie kopia mojego Rufusa... kto wie może nawet z jednego miotu...

ja tam nie narzekam, że mój jest mixem... jest bardzo mądry i bystry.. mam nadzieję, że i tego ktoś pokocha

Myślę, że jak chłopak będzie ogłaszany jako mix shar-pei, to nikt sie nie będzie czepiał. Można go też ogłaszać jako psa nadającego się do ochrony terenu/domu. Nie każdy chce mieć dużego kaukaza a taki mix super się sprawdzi w roli stróża... jest nieufny do obcych a z takim futrem powinien dobrze się czuć na zewnątrz..

Posted

hej ,odnośnie słowa szarpek- ja myślałam że to shar-pei bo my tak mówimy na sharpki :)
mozna go ogłaszac jako mix shar-pei spokojnie, a jak np zrobisz mu allegro to przynajmnie wyleci w wyszukiwarce ludziom ktorzy beda szukali shar -pei i anuz się ktoś zakocha
jego futerko jest duzym plusem ,bo wlasnie wygląda na to że może spokojnie być na dworze
najwazniejsze żeby znalazł domek!!

Posted

Pysiek nie widzail sharpeia :):)
Malwa ma recht, to ewidentnie shar-pei, co najmniej w 3/4. w typie pierwotnym , w kolorze sobolowym uznawanym wspolczesnie na wystawach. i bez problemu mozna mu wyjezdzic hodowlankę pod warunkiem ze Olciak nie uwali jajek.
zaklad ze ma niebieski jezyk!

Posted

rekus napisał(a):
Pysiek nie widzail sharpeia :):)
to ewidentnie shar-pei, co najmniej w 3/4. w typie pierwotnym , w kolorze sobolowym uznawanym wspolczesnie na wystawach.
zaklad ze ma niebieski jezyk!

Na pewno z szarpka coś ma :) a zawsze znajdzie się ktoś kto się będzie bez powodu czepiał ale co tam uwagi na to nie zwracać i tyle.
A jaki ma język to nie wiem:)

Posted

sziba napisał(a):
A on może nie jest w typie rasy??
Dziękuję za dobre rady ale wydaje mi się że takie czepianie się nie ma sensu jeżeli ktoś zgłosi się po psa zostanie o wszystkim dobrze poinformowany na pewno nie zostanie okłamany.

Sziba bez nerwów, nikt się nie czepia. Każdy chce pomóc jak tylko moze:-) To się ceni! Wstawiłaś go do Shar-pei więc samo mówi za siebie.

Pysio psiak jest podobny do Sharpka. Coś ma z niego:-) W ogłoszeniach można śmiało napisać że mix Shar-pei......

Sziba do ogłoszeń koniecznie są potrzebne informacje o które prosimy bo raczej nikt nie chce nie sprawdzonego psa. Jak szybko pójdzie tak szybko wróci..

Pysio ogłoszenia można zrobić, jesli masz czas to proszę. Sprawdzić psa można w między czasie... Dałabyś informacje narazie te co są.

Sziba i proszę nie złość się. Pysio się nie Czepia:-)

Posted

Alexandra29 napisał(a):
Sziba bez nerwów, nikt się nie czepia. Każdy chce pomóc jak tylko moze:-) To się ceni! Wstawiłaś go do Shar-pei więc samo mówi za siebie.

Pysio psiak jest podobny do Sharpka. Coś ma z niego:-) W ogłoszeniach można śmiało napisać że mix Shar-pei......

Sziba do ogłoszeń koniecznie są potrzebne informacje o które prosimy bo raczej nikt nie chce nie sprawdzonego psa. Jak szybko pójdzie tak szybko wróci..

Pysio ogłoszenia można zrobić, jesli masz czas to proszę. Sprawdzić psa można w między czasie... Dałabyś informacje narazie te co są.

Sziba i proszę nie złość się. Pysio się nie Czepia:-)

W schronisku będę dopiero jutro lub w piątek.
Może się nie czepia ale ja odniosłam takie wrażenie tylko:)oczywiście że każdą chęć pomocy się ceni postaram się wszystkiego dokładnie dowiedzieć

Posted

sziba napisał(a):
W schronisku będę dopiero jutro lub w piątek.
Może się nie czepia ale ja odniosłam takie wrażenie tylko:)oczywiście że każdą chęć pomocy się ceni postaram się wszystkiego dokładnie dowiedzieć

Czasem tak jest jak się pisze a nie rozmawia. Odbieramy nie raz coś nie tak jak powinniśmy. Ja tez nie raz coś napiszę i komuś wydaje się że się czepiam, a to nie tak...
Więc nie bierzmy wszystkiego tak do siebie bo dostaniemy w głowe:-))))

Posted

no i nastepna bida.../Ola dzieki za linka/ to mix sharpka /w mniejszym niż większym stopniu- ale nie o to tu chodzi/ ... więc można go tak w ogłoszenia wrzucać...napiszcie cos wiecej o nim....

Posted

sziba napisał(a):
Właśnie wróciłam ze schroniska musze ogarnąć zdjęcia i wrzuce te które się nadają zabieram się do roboty...

No to czekamy.
Kiedy planujesz sprawdzić reakcję psa na dzieci? Masz jakąś możliwość?

Pysio jak z tymi ogłoszeniami?