Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lulka napisał(a):
probowalam dzis ja poglaskac, ale ona nie zyczy sobie tego niestety, jak tylko sie na nai uwage zwroci ucieka

ja z pewnym psem robiłam tak,że zawsze gdy przyjeżdżałam do azylu siadałam obok niego na ziemi przez jakieś 10min i udawałam że go nie ma,przykładowo w tym czasie głaskałam innego psa,po jakimś czasie przekonał sie,że nic mu złego nie zrobie zaczął chodzić po biurze i z niego wychodzić gdy byli w nim ludzie(wcześniej było tak,że gdy ktoś był w biurze to cały czas siedział w swoim ciemnym kącie pod biurkiem)teraz jest mniej zestresowany,daje się nawet pogłaskać i podchodzi do ludzi,jest z nim coraz lepiej ale przed nim jeszcze długa droga

nie mam kiedy odwiedzić Gerduni :-( w jej przypadku najważniejsze jest to by unikać z nią kontaktu wzrokowego ale to zapewne wszyscy wiecie,czy ktoś próbuje czegoś podobnego jak pisałam wyżej?jak ona teraz reaguje na ludzi?

Posted

Zaglądam na ten wątek zawsze bo Gerda zachowuje sie identycznie jak
moja Gaja na początku. Ktoś musiał ja bardzo skrzywdzić i naprawa jej psychiki będzie trwała wiele miesięcy. Oby jak najszybciej znalazł
się TEN człowiek.

Posted

A może ja trzeba wstawić na Allegro? Jeżeli nie jest, to czy mógłby ktoś to zrobić?

Albo jakieś plakaciki, wyciskacze łez dobrze by było porozwieszać.

Posted

Trzy lata temu wzięlam dokładnie takiego samego owczarka ze schroniska z Sosnowca, suczkę szczenną o czym wiedział tylko poprzedni właściciel, bo sądze ze dlatego sie jej pozbył, pobita, z przetrącona łapą i pokrzywioną psychiką trafiła do mnie miałam ich w sumie z suka 11 sztuk, wierzcie mi wraz z męzem odchowaliśmy małe, oddaliśmy po 2 miesiącach w dobre ręce, mieszkanie zdemolowane odremontowaliśmy a suńkę nasza owczarka tak kochamy i ona nas- Dlatego zabierz tą suczkę daj jej ciepło miłość niech uwierzy w człowieka....

Posted

erka napisał(a):
A może ja trzeba wstawić na Allegro? Jeżeli nie jest, to czy mógłby ktoś to zrobić?

Albo jakieś plakaciki, wyciskacze łez dobrze by było porozwieszać.

allegro jest, zawsze ktos obserwuje ale na tym sie konczy