zuziaM Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 [quote name='Lulka']zdjęcia są na 1 i 14 stronie musi byc koniecznie dom z ogrodem, zeby sunia mogla sobie swobodnie chodzic, osoba cierpliwa, kochajaca, rozumiejaca :loveu: z psami sunia nie ma zadnego problemu, moze z nimi mieszkac Jestem wdzieczna, ze rozwazacie moja propozycje. Bardzo bym chciala pomoc, ale mimo, ze mam dom z ogrodem, to teren jest nie ogrodzony i nie bedzie mogla chodzic sama. Myslalam raczej o spacerach. A i tak jestem ( pomimo, ze sama wysunelam propozycje z domem tymczasowym ) zdania, ze sunia powinna trafic do domu - nawet tymczasowego (!), ale jako jedyna pensjonariuszka. Ona potrzebuje duzo, poswieconego tylko sobie, czasu. To psiak specjalnej troski - nie powinna byc niepokojona np. pokrzykiwaniami na inne psy mieszkajace razem z nia. To dla niej dodatkowy stres.... Mam nadzieje, ze sie zgodzicie ze mna. I wiem, ze z tymi tymczasowymi domkami sa ogromne problemy - a jeszcze z takimi, gdzie nie ma innych psow ! - to juz chyba niemozliwe...:shake: . I absolutnie sie nie wycofuje - chce pomoc, jak tylko bede mogla najlepiej, ale bede gotowa dopiero za kilka tygodni. Czy to nie za pozno ... ? ? ? A swoja droga ... co ten bydlak jej zrobil ? ? ? Zeby taki duzy pies bal sie tak potwornie .... ? ? ? ? ? ! Quote
nati_92 Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 to jest bardzo dziwne faktycznie... Gerdzia hop!! MOze pzrez ten czas znajdziesz jeszcze swoj wlasny kochajacy domek tylko i wylaczniedlka ciebie!! Quote
erka Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Podnoszę z nadzieją , że zapadnie komuś w serce i nie będzie przez nią mógł spać...:-( Quote
AleksandraJ Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Co u pieknej Onki???? erka ja nie mogę przez nią spać i przez Rivę i chorą łapkąi przez Wini z padaczką....:-( :-( :-( Robiłam 2. ostatnim aukcje na allegro w nocy.. jak bym chciała aby one znalazły dom, żeby ludzie stali siędobrzy..:-( :-( :-( utopiaaa......... Quote
zuziaM Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 I ja rowniez nie moge spac ! Odkad weszlam pierwszy raz na dogomanie ! Quote
Radek Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Śliczna jest. Jakby trafiła do spokojnego domu w niedługim czasie byłaby z niej cudowna przyjaciółka. Ona tylko musi się przekonać, że nie wszyscy są źli. Quote
AleksandraJ Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 a co z tymczasem dla niej? nie ma chetnych? nie mozna jej wziasc czy jak? Bo ja czytałam coś ze ZuziM (chyba) mogła, ale moze zle przeczytalam..:shake: Quote
zuziaM Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 [quote name='zuziaM'] I wiem, ze z tymi tymczasowymi domkami sa ogromne problemy - a jeszcze z takimi, gdzie nie ma innych psow ! - to juz chyba niemozliwe...:shake: . I absolutnie sie nie wycofuje - chce pomoc, jak tylko bede mogla najlepiej, ale bede gotowa dopiero za kilka tygodni. Czy to nie za pozno ... ? ? ? Tak , to dokladnie moje slowa - ale nie - NA JUZ ! Kojce stoja - bud brak ! Czasu - brak ! Za to checi ogromne - sa ! . ...( ktos kiedys powiedzial, ze "...z dobrych checi, to pieklo jest wybrukowane... " , ale ja sie z tym nie zgadzam ! Checi - to w przypadku pomocy psom w potrzebie - bardzo wiele ). A dla tego CUDA ! ! ! ? Warto zrobic wiecej, niz sie da ! ! ! Quote
AleksandraJ Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Rozumiem Zuziu bede Ci ogromnie wdziedzna jesli cos sie zmieni i dasz mi znac.. ja mysle o suni ciagle i dlatego bede wdzieczna jak nie zapomnisz mi napisac jak bedzie cos nowego wiadomo... Quote
zuziaM Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 [quote name='AleksandraJ']Rozumiem Zuziu bede Ci ogromnie wdziedzna jesli cos sie zmieni i dasz mi znac.. ja mysle o suni ciagle i dlatego bede wdzieczna jak nie zapomnisz mi napisac jak bedzie cos nowego wiadomo... Jasne, ze dam znac, kiedy tylko bedzie mozliwosc zabrania tej kochanej cudownej psiny do nas, dam znac wszystkim ! ----------------------------------------- I chociaz jest jeszcze naprawde sporo czasu - mysle, jak polaczyc wtedy transport Gerdy i Lorda :roll: . Lord jest w Olsztynie i tez moglby ( jesli dziewczyny uznaja to za odpowiednie dla niego ) przyjechac do nas. I powiem Wam tez, ze mam ogromna szanse na super transport suni Gerdy prosto na miejsce - do mnie. Jedna taka wspaniala osobka obiecala mi to kiedys - i teraz nie dam jej sie juz wykrecic :evil_lol: . ----------------------------------------- Ale wolalabym, zeby nie bylo to wkrotce naszym zmartwieniem, ale zeby Gerda znalazla wspanialy kochajacy staly domek ! Quote
erka Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Piękna Gerda poszukuje chociaż domu tymczasowego, ale takiego, w którym ktoś mógłby sie nia zająć i przywrócić wiarę w człowieka. Quote
siekowa Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Gerdusiu kochana dziewczynko nie spadaj Quote
nati_92 Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 sunka sie podnosi i idzie do gory!! Quote
mch Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 tyle co moge to trzymac kciuki :placz: by dostrzegł ją jakis dobry człek Quote
Radek Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Czy znajdzie się ktoś, kto włoży troszkę pracy w nauczenie Gerdy, że są też dobrzy ludzie? Ona odwdzięczy się za to całym swym psim sercem. Quote
nati_92 Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 no właśnie moze kiedysw wolnym czasi posiedzicie znia dluzej pomozecie jej nabrac jak najwiecej odwagi?? Quote
Radek Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 nati_92 napisał(a):no właśnie moze kiedysw wolnym czasi posiedzicie znia dluzej pomozecie jej nabrac jak najwiecej odwagi?? Nati, myślę, że dla Gerdy potrzebny jest spokojny dom. Tylko tak dojdzie w pełni do siebie. Schron to nie miejsce dla niej, nawet jeśli ma tam opiekę dobrych ludzi. Quote
Lulka Posted September 21, 2006 Author Posted September 21, 2006 w wolnym czasie??? :evil_lol: przy 700 psach w schronie raczej o taki trudno, a jestesmy tylko dwie i zawsze pełne ręce roboty, ledwo dajemy rade fotki psom porobić Quote
Recommended Posts