Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nabiz']O rany, nie pomyślałam o tym :-( Mieszkam w centrum Łodzi, w kamienicy na trzecim piętrze. To byłby dla niej wielki problem?

Problem z lekiem przed schodami jest do pokonania. Psa nalezy oswoic ze schodami w ten sposob, ze siadamy na pierwszym (najlepiej gornym) stopniu schodow plecami do psa (pies jest na pietrze), rozmawiamy na luzne np. babskie tematy ;) i kompletnie go przy tym ignorujemy. Za jakis czas przesiadamy sie na drugi stopien i dalej plotkujemy ;) az do momentu, gdy pies nie pokona pierwszego stopnia i nie usiadzie za naszymi plecami, i tak stopien po stopniu pokonujemy schody... Cwiczenie to nalezy powtarzac do momentu, az pies sam nie da nam znac wskakujac samodzielnie na schody. Ta metoda sprawdzila sie u pewnej labradorki, ktora wlasciciele znosili 2 lata po schodach :razz: Problem ze schodami ma wiele psow, zarowno tych traumatycznych jak i tych z szczesliwym dziecinstwem. Kluczem do sukcesu jest cierpliwosc i serce :loveu:

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej, gdzie mieszka ta suńka?
Wczoraj w informacjach w Polsacie mówili, że zakopywali żywcem psy w schroniskach jednocześnie biorąc od gminy na nie pieniądze. Słyszeliście o tym? Niewiadomo teraz co lepsze - żeby bezdomny pies dalej się błąkał po ulicach czy odprowadzić go do schroniska gdzie go tak potraktują. Brak słów...

Posted

adoptowalam rok temu sunie w podobnym stanie emocjonalnym-nie jest to zbyt dobry dom dla niej.powinna trafic do domu gdzie moglaby sie otworzyc i odprezyc psychicznie.ja niestety tez mam kojce[w domu mam tylko 2 adoptowane psy].wzielabym dziewczyne a tak to kicha.sluze w razie co pomoca jesli chodzi o prowadzenie jej w nowym domku itd.
domu szukam jej caly czas.ale odpowiedzialnego,stabilnego emocjonalnie,w ktorym moglaby sie psychicznie odbudowac.do ochrony taki psiak,sunia do tego...:shake: .

Posted

asik89 napisał(a):
kurcze no ja nie moge przestać o niej myśleć :placz: ona mnie strasznie zauroczyła...chciałabym ją poznać więc może kiedyś bym wpadła do schroniska :roll:

asik-:loveu: .mysl o tym.:cool3: .