gosia_p Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='nabiz']O rany, nie pomyślałam o tym :-( Mieszkam w centrum Łodzi, w kamienicy na trzecim piętrze. To byłby dla niej wielki problem? Problem z lekiem przed schodami jest do pokonania. Psa nalezy oswoic ze schodami w ten sposob, ze siadamy na pierwszym (najlepiej gornym) stopniu schodow plecami do psa (pies jest na pietrze), rozmawiamy na luzne np. babskie tematy ;) i kompletnie go przy tym ignorujemy. Za jakis czas przesiadamy sie na drugi stopien i dalej plotkujemy ;) az do momentu, gdy pies nie pokona pierwszego stopnia i nie usiadzie za naszymi plecami, i tak stopien po stopniu pokonujemy schody... Cwiczenie to nalezy powtarzac do momentu, az pies sam nie da nam znac wskakujac samodzielnie na schody. Ta metoda sprawdzila sie u pewnej labradorki, ktora wlasciciele znosili 2 lata po schodach :razz: Problem ze schodami ma wiele psow, zarowno tych traumatycznych jak i tych z szczesliwym dziecinstwem. Kluczem do sukcesu jest cierpliwosc i serce :loveu: Quote
nabiz Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Hej, gdzie mieszka ta suńka? Wczoraj w informacjach w Polsacie mówili, że zakopywali żywcem psy w schroniskach jednocześnie biorąc od gminy na nie pieniądze. Słyszeliście o tym? Niewiadomo teraz co lepsze - żeby bezdomny pies dalej się błąkał po ulicach czy odprowadzić go do schroniska gdzie go tak potraktują. Brak słów... Quote
gosia_p Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 i co slodka mordko :loveu: szukamy dla ciebie domku :lol: Quote
Lulka Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 bardzo prosze ciotki o pomoc, czy moze ktos wstawic sunie na allegro? i na inne strony z ogłoszeniami? Ja sie kurcze nie wyrabiam:( Quote
ayshe Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 do gory mala.bo strasznie spadlas. pamietam o tobie i przypominam cie innym. Quote
Lulka Posted September 2, 2006 Author Posted September 2, 2006 allegro juz jest, ogloszenie na owczarkach rowniez kto moze powrzucac na inne strony z ogłoszeniami? Quote
nati_92 Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 mala hop!!! popros supergoge moze ona na cos wsadzi Quote
siekowa Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 czyli nic sie nie udało :-( no to ja ją w wolnym czasie zaczne wstawiać na inne strony Quote
Lulka Posted September 2, 2006 Author Posted September 2, 2006 na dzien dzisiejszy jest w schronie :-( Quote
modliszka84 Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 wstawiła kandydature suni tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2117387#post2117387 chociaz nie wiem czy to dla niej dobry dom/...:roll: Quote
ayshe Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 adoptowalam rok temu sunie w podobnym stanie emocjonalnym-nie jest to zbyt dobry dom dla niej.powinna trafic do domu gdzie moglaby sie otworzyc i odprezyc psychicznie.ja niestety tez mam kojce[w domu mam tylko 2 adoptowane psy].wzielabym dziewczyne a tak to kicha.sluze w razie co pomoca jesli chodzi o prowadzenie jej w nowym domku itd. domu szukam jej caly czas.ale odpowiedzialnego,stabilnego emocjonalnie,w ktorym moglaby sie psychicznie odbudowac.do ochrony taki psiak,sunia do tego...:shake: . Quote
*Gajowa* Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Dla ochroniarzy ta sunia się z pewnoscią nie nadaje. Trzymam kciuki, żeby znalazła spokojny dom najlepiej ze starszym doświadczonym psem o silnej psychice. Quote
ayshe Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 do gory slonko:shiny: .nie spadaj za bardzo bo cie nikt nie zobaczy tutaj.:kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: mocno trzymam kciuki za ciebie dziewczynko. Quote
siekowa Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 kurcze no ja nie moge przestać o niej myśleć :placz: ona mnie strasznie zauroczyła...chciałabym ją poznać więc może kiedyś bym wpadła do schroniska :roll: Quote
ayshe Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 podnosze dziewczynke ktora tak mi zapadla w pamiec i serce.niech ja ktos wypatrzy i da jej miejsce w swoim domku. Quote
ayshe Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 asik89 napisał(a):kurcze no ja nie moge przestać o niej myśleć :placz: ona mnie strasznie zauroczyła...chciałabym ją poznać więc może kiedyś bym wpadła do schroniska :roll: asik-:loveu: .mysl o tym.:cool3: . Quote
Szira/Gosia Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Sunia jest przepiękna:loveu: przypomina mi trochę moją Szirkę:loveu: tylko oczki są takie smutne:-( Quote
Recommended Posts