Lulka Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Ta młoda sunia w swoim krótkim życiu przeszla piekło. :shake: Trafila do schroniska 3 miesiace temu, niestety caly czas siedziala w budzie, umierala ze strachu, bala sie dosłownie wszystkiego miski , czlowieka, innego psa . Sikala pod siebie gdy ktos za dlugo na nia patrzyl. Nie mamy zludzen, sunia byla katowana. Została adoptowana, ale ludzie nie radzili sobie z nią i z jej ogromnym strachem przed wszystkim. Bała się chodzić po schodach, sikała w domu. Trafiła z powrotem do schroniska. Aktualnie zostala przeniesiona do biura , jest wsrod ludzi i innych psów, jest coraz lepiej sunia daje sie poglaskac, przekonala sie ze ręka to nie znaczy tylko ból. Zalezy nam zeby sunieczka bardzo szybko znalazla dom pełen spokoju i miłosci, najlepiej z małym ogrodkiem, zeby mogła swobodnie sobie wychodzić, napewno bez dzieci , gdyz ona potrzebuje duzo spokoju , musi minac jeszcze kilka miesiecy, zeby zapomniala o bolu i cierpieniu którego doznała. Sunia jest młoda, ma około 3 lat. Przed adopcją zostanie wysterylizowana, jezeli jeszcze nie jest. Nie jest agresywna. Quote
ata Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 sliczna sunka :loveu: oj!! ludzkie potwory:mad: Quote
ligia Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 nie pytać:) wstawiać gdzie się da.Musi byc domek dla tej ślicznotki:loveu: Quote
Lulka Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 Bardzo prosimy, jesli ktos ma chwilke i moze gdzies psine powrzucac to super i wielkie dzieki. Bardzo tez prosze o wpisywanie gdzie jest juz ogloszona, zeby sie nie dublowac. :cool3: Ja zaraz dam allegro. Quote
Lulka Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=122666814 Quote
al-ka Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Wrzuciłam na owczarka. http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=9376&PN=1 Quote
Folen Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Jakie cudo :loveu: Jak moja Sara ['] wygląda.. Też mam w domu taką sunię, ma 4mce i boi się wszystkiego.. Strach mój kochany, ale powoli się "otrzaska" ;) Quote
nati_92 Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Sunka na owczarku http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=9378&PN=1&TPN=1 Quote
siekowa Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Wspaniała ta sunia.Miałam kupić sobie owczarka z rodowodem ale od jakiegoś czasu patrzyłam też na onki w schroniskach.Lullka czy ty jesteś wolontariuszką w Józefowie(ja jestem w Azylu pod Psim Aniołem)?Myśle,że u mnie suczce by sie spodobało.Mam dom z ogrodem i 2psy:kundelka i goldenke.Interesuje sie behawiorem oraz szkoleniem klikerowym psów i myśle,że umiałabym odpowiednio sie nią zająć powolutku oswajając ją ze wszystkim.Jej spojrzenie strasznie mnie zauroczyło :) .Pokaże ją później rodzicom.Jeśli ktoś wie coś jeszcze o tej suni to prosze o info. Quote
AniaB Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Jakie biedne spojrzenie..:-( Rzeczywiscie jest bardzo zastraszona, ale ja wierzę, ze praca i cierpliwoscia odbuduje sie jej zaufanie. Jest tu watek podobnej suńki -Grappy - zdziczałej, trzymanej w kojcu na terenie starej garbarni w Krakowie. Z dzikuska Mar.gajko stworzyła grzeczną i ufną sunie (która nota bene ma juz dom:loveu: ) Quote
GoniaP Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 asik89 napisał(a):Wspaniała ta sunia.Miałam kupić sobie owczarka z rodowodem ale od jakiegoś czasu patrzyłam też na onki w schroniskach.Lullka czy ty jesteś wolontariuszką w Józefowie(ja jestem w Azylu pod Psim Aniołem)?Myśle,że u mnie suczce by sie spodobało.Mam dom z ogrodem i 2psy:kundelka i goldenke.Interesuje sie behawiorem oraz szkoleniem klikerowym psów i myśle,że umiałabym odpowiednio sie nią zająć powolutku oswajając ją ze wszystkim.Jej spojrzenie strasznie mnie zauroczyło :) .Pokaże ją później rodzicom.Jeśli ktoś wie coś jeszcze o tej suni to prosze o info. Z opisu wynika, że to super pomysł!!! Quote
nati_92 Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Bardzo poszukuję nowej wilczycy lub wyżlicy, straciliśmy właśnie Sunię,on która była u nas 2,5 roku po tym jak wypieprzył ją hodowca .Przygarnęliśmy skórę i kosci. Pomimo wieku złapała z nami cudownykontakt zwłaszcza ostatni rok No cóż , już jej niema. Wcześniej mieliśmy wyżlicę z azylu przez 5 lat , ale w dziwnych okolicznościach zaginęła. Mamy trochę wprawy w układaniu psów po przejściach ( choć bez przesady). Mieszkamy w domu z dużym ogrodem po za nim łaki i las. Niestety nie mamy ogrodzenia gdy wszyscy opuszczamy dom " nowy " pies musialby być przypięty do budy. Pokazana Sunia jest cudna i bardzo w typie naszej Sagi. Trochęsię boję tych jej lęków , może coś więcej mogłabyś napisać o tym . I gdzie Ona jest - Warszawa? Ja jestem z Krakowa Prosze udzielcie odpowiedzi na ten list a ja go wysle temu co sie pytal o Onke Quote
mch Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 byłoby b. dobrze by osoba znająca pieska, wiedząca gdzie sie teraz znajduje itd mogla odezwac sie na owczarku, powyzsza wypowiedź padla wlasnie tam . mieli sunie po przejsciach wiec to moze byc dobry dom . http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=9376&PN=1 Quote
Lulka Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 hm...suni nie znam, poniewaz w te sobote pierwszy raz ja na oczy widzialam. Jestem w schronie od paru tygodni dopiero. Historie tej suni opowiedziala nam (mi i Chrupkowi) pani Agnieszka ze schroniska. Prosiła, zeby znalezc suni szybko dom. To ona najwiecej wie o suni i mysle, ze najlepiej bedzie skontaktowac sie bezposrednio z nią - 502-458-793. Mysle, ze ona bedzie chciala osobiscie przeprowadzić te adopcje, poniewaz sunia raz juz wrocila i nie mozna jej juz wiecej na zaden stres narażać, gdyz dopiero co zaczyna wracac do zycia. My z Chrupkiem oczywiscie chetnie pomozemy. Chrupek bedzie w sobote w schronie (ja akurat wyjezdzam na wekend), wiec jesli ma czegos sie dodatkowo dowiedziec to piszcie ;) Quote
Lulka Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 aha sunia jest w schronisku w Józefowie pod Warszawą Quote
Lulka Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 asik89 napisał(a):Wspaniała ta sunia.Miałam kupić sobie owczarka z rodowodem ale od jakiegoś czasu patrzyłam też na onki w schroniskach.Lullka czy ty jesteś wolontariuszką w Józefowie(ja jestem w Azylu pod Psim Aniołem)?Myśle,że u mnie suczce by sie spodobało.Mam dom z ogrodem i 2psy:kundelka i goldenke.Interesuje sie behawiorem oraz szkoleniem klikerowym psów i myśle,że umiałabym odpowiednio sie nią zająć powolutku oswajając ją ze wszystkim.Jej spojrzenie strasznie mnie zauroczyło :) .Pokaże ją później rodzicom.Jeśli ktoś wie coś jeszcze o tej suni to prosze o info. wolontariuszem? no chyba juz jestem ;) Chrupek co prawda mnie nie mianowała jeszcze, ale co tam :eviltong: Moze odwiedzinki w schronisku? w celu poznania suni??? Quote
Irkowa Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 wolontariuszem? no chyba juz jestem ;-) Chrupek co prawda mnie nie mianowała jeszcze, ale co tam :eviltong: hehehe , ale sie uśmiałam :errrr: Oj Lulka , Lulka :loveu: Quote
Irkowa Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 wielkie dzieki za zainteresowanie losem suni , Lulka zapomniala chyba dodać ze ona nie moze mieszkac w bloku - panicznie boi sie schodow , sika pod siebie , kladzie sie i nie ma mowy o niczym , schronisko szuka dla niej domku z małym ogrodkiem Quote
*Gajowa* Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Piękna sunia, bardzo mi jej żal... zachowuje się podobnie jak moja Gaja na początku pobytu u mnie. Quote
Lulka Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 no własnie są chetni z ogródkami :loveu: Quote
ayshe Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 podnosze i trzymam kciuki za tych "chetnych z ogrodkami":cool3: :multi: Quote
Recommended Posts