Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta młoda sunia w swoim krótkim życiu przeszla piekło. :shake:

Trafila do schroniska 3 miesiace temu, niestety caly czas siedziala w budzie, umierala ze strachu, bala sie dosłownie wszystkiego miski , czlowieka, innego psa .
Sikala pod siebie gdy ktos za dlugo na nia patrzyl. Nie mamy zludzen, sunia byla katowana.
Została adoptowana, ale ludzie nie radzili sobie z nią i z jej ogromnym strachem przed wszystkim. Bała się chodzić po schodach, sikała w domu.
Trafiła z powrotem do schroniska.

Aktualnie zostala przeniesiona do biura , jest wsrod ludzi i innych psów, jest coraz lepiej sunia daje sie poglaskac, przekonala sie ze ręka to nie znaczy tylko ból.
Zalezy nam zeby sunieczka bardzo szybko znalazla dom pełen spokoju i miłosci, najlepiej z małym ogrodkiem, zeby mogła swobodnie sobie wychodzić, napewno bez dzieci , gdyz ona potrzebuje duzo spokoju , musi minac jeszcze kilka miesiecy, zeby zapomniala o bolu i cierpieniu którego doznała.

Sunia jest młoda, ma około 3 lat. Przed adopcją zostanie wysterylizowana, jezeli jeszcze nie jest.
Nie jest agresywna.

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo prosimy, jesli ktos ma chwilke i moze gdzies psine powrzucac to super i wielkie dzieki. Bardzo tez prosze o wpisywanie gdzie jest juz ogloszona, zeby sie nie dublowac. :cool3:

Ja zaraz dam allegro.

Posted

Jakie cudo :loveu: Jak moja Sara ['] wygląda..
Też mam w domu taką sunię, ma 4mce i boi się wszystkiego.. Strach mój kochany, ale powoli się "otrzaska" ;)

Posted

Wspaniała ta sunia.Miałam kupić sobie owczarka z rodowodem ale od jakiegoś czasu patrzyłam też na onki w schroniskach.Lullka czy ty jesteś wolontariuszką w Józefowie(ja jestem w Azylu pod Psim Aniołem)?Myśle,że u mnie suczce by sie spodobało.Mam dom z ogrodem i 2psy:kundelka i goldenke.Interesuje sie behawiorem oraz szkoleniem klikerowym psów i myśle,że umiałabym odpowiednio sie nią zająć powolutku oswajając ją ze wszystkim.Jej spojrzenie strasznie mnie zauroczyło :) .Pokaże ją później rodzicom.Jeśli ktoś wie coś jeszcze o tej suni to prosze o info.

Posted

Jakie biedne spojrzenie..:-(

Rzeczywiscie jest bardzo zastraszona, ale ja wierzę, ze praca i cierpliwoscia odbuduje sie jej zaufanie. Jest tu watek podobnej suńki -Grappy - zdziczałej, trzymanej w kojcu na terenie starej garbarni w Krakowie. Z dzikuska Mar.gajko stworzyła grzeczną i ufną sunie (która nota bene ma juz dom:loveu: )

Posted

asik89 napisał(a):
Wspaniała ta sunia.Miałam kupić sobie owczarka z rodowodem ale od jakiegoś czasu patrzyłam też na onki w schroniskach.Lullka czy ty jesteś wolontariuszką w Józefowie(ja jestem w Azylu pod Psim Aniołem)?Myśle,że u mnie suczce by sie spodobało.Mam dom z ogrodem i 2psy:kundelka i goldenke.Interesuje sie behawiorem oraz szkoleniem klikerowym psów i myśle,że umiałabym odpowiednio sie nią zająć powolutku oswajając ją ze wszystkim.Jej spojrzenie strasznie mnie zauroczyło :) .Pokaże ją później rodzicom.Jeśli ktoś wie coś jeszcze o tej suni to prosze o info.

Z opisu wynika, że to super pomysł!!!

Posted

Bardzo poszukuję nowej wilczycy lub wyżlicy, straciliśmy właśnie Sunię,on która była u nas 2,5 roku po tym jak wypieprzył ją hodowca .Przygarnęliśmy skórę i kosci. Pomimo wieku złapała z nami cudownykontakt zwłaszcza ostatni rok No cóż , już jej niema. Wcześniej mieliśmy wyżlicę z azylu przez 5 lat , ale w dziwnych okolicznościach zaginęła. Mamy trochę wprawy w układaniu psów po przejściach ( choć bez przesady). Mieszkamy w domu z dużym ogrodem po za nim łaki i las. Niestety nie mamy ogrodzenia gdy wszyscy opuszczamy dom " nowy " pies musialby być przypięty do budy. Pokazana Sunia jest cudna i bardzo w typie naszej Sagi. Trochęsię boję tych jej lęków , może coś więcej mogłabyś napisać o tym . I gdzie Ona jest - Warszawa? Ja jestem z Krakowa

Prosze udzielcie odpowiedzi na ten list a ja go wysle temu co sie pytal o Onke

Posted

hm...suni nie znam, poniewaz w te sobote pierwszy raz ja na oczy widzialam. Jestem w schronie od paru tygodni dopiero. Historie tej suni opowiedziala nam (mi i Chrupkowi) pani Agnieszka ze schroniska. Prosiła, zeby znalezc suni szybko dom. To ona najwiecej wie o suni i mysle, ze najlepiej bedzie skontaktowac sie bezposrednio z nią - 502-458-793.
Mysle, ze ona bedzie chciala osobiscie przeprowadzić te adopcje, poniewaz sunia raz juz wrocila i nie mozna jej juz wiecej na zaden stres narażać, gdyz dopiero co zaczyna wracac do zycia.

My z Chrupkiem oczywiscie chetnie pomozemy. Chrupek bedzie w sobote w schronie (ja akurat wyjezdzam na wekend), wiec jesli ma czegos sie dodatkowo dowiedziec to piszcie ;)

Posted

asik89 napisał(a):

wolontariuszem? no chyba juz jestem ;) Chrupek co prawda mnie nie mianowała jeszcze, ale co tam :eviltong:
Moze odwiedzinki w schronisku? w celu poznania suni???

Posted

wolontariuszem? no chyba juz jestem ;-) Chrupek co prawda mnie nie mianowała jeszcze, ale co tam :eviltong:

hehehe , ale sie uśmiałam :errrr:
Oj Lulka , Lulka :loveu:

Posted

wielkie dzieki za zainteresowanie losem suni , Lulka zapomniala chyba dodać
ze ona nie moze mieszkac w bloku - panicznie boi sie schodow , sika pod siebie , kladzie sie i nie ma mowy o niczym ,
schronisko szuka dla niej domku z małym ogrodkiem