Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam 3 letniego owczarka niemieckiego długowłosego. Podaje mu złotą karmę RC. Ile powinien zjeść dziennie, ja jej daję raz dziennie 250g. To dobrze czy źle ??

P.S
Ile powinien ważyć taki pies, gdyż należy do tych dużych suk a w kłębie ma 72cm.

:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Mój pies waży 40kg. Mi się wydaję że daję jej odpowiednią ilość karmy. Byłam ostatnio z nią u Veta i powiedział że ma prawidłową wagę i jej sierść ,,Błyszczy" dzięki karmie z wyższej półki- RC

Posted

Wedlug tabelki na worku to powinna jesc dziennie od 490-505g dla wagi 40/42kg:)Nie wiem co ta karma ma takiego w sobie ,ze siersc u owczarkow blyszczy ,ze az w oczy razi ale to fakt:)Zreszta bardzo mnie to cieszy.Dajesz do tej karmy dodatkowo jakies witaminy?

• 8 months later...
Posted

moj 3,5 letni DON-ek jest od zawsze na RC i nigdy nie bylo problemow - waga 36 kg. wielkosci porcji zaleza tez od tego czy pies jest pracujacy czy nie.

Posted

[quote name='Autodiagnostyka']ja podaje witaminy do tej karmy i olej lniany plus raz w tygodniu jajko.Czasami jak jest czas to gotuje zoladki itp...[/QUOTE]

a czemu do zbilansowanej karmy jeszcze dodatkowo dajesz witaminy? Mi to weterynarz zawsze odradza i daję tylko suplamenty na stawy.

Posted

gayka napisał(a):
a czemu do zbilansowanej karmy jeszcze dodatkowo dajesz witaminy? Mi to weterynarz zawsze odradza i daję tylko suplamenty na stawy.

Podaje witaminy gdyz czasami daje tez pieskowi to co zostanie z obiadu,oczywiscie to co pies przyswaja zero ostrych rzeczy itp.Kawalki miesa gotowanego itp. Poki co dla mojego psiaka karma super.