Xantia72 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Witam. Mam 3 letniego owczarka niemieckiego długowłosego. Podaje mu złotą karmę RC. Ile powinien zjeść dziennie, ja jej daję raz dziennie 250g. To dobrze czy źle ?? P.S Ile powinien ważyć taki pies, gdyż należy do tych dużych suk a w kłębie ma 72cm. :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Autodiagnostyka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Witaj.Na opakowaniu masz tabelke z karmieniem.Jesli jednak nie masz opakowania to musisz wiedziec ile piesek wazy wtedy podam Ci jak podawac.Moja suczka ma 2,5 roku i wazy 31 kg.Z karmy jestem zadowolony poki co.Pozdrawiam Ponizej link do mojego pieska: http://www.dogomania.pl/threads/174072-Candy-DON-%29?highlight=Candy Quote
AnnaAntonina Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Wydaje mi się, że dajesz jej za mało tej karmy. Moja psina waży 8,5 kg i wet kazał mu dawać ok 150 g jedzonka dziennie. Na Royal Caninie dla jego wagi jest dawka bodajże 135 g. Quote
Xantia72 Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Mój pies waży 40kg. Mi się wydaję że daję jej odpowiednią ilość karmy. Byłam ostatnio z nią u Veta i powiedział że ma prawidłową wagę i jej sierść ,,Błyszczy" dzięki karmie z wyższej półki- RC Quote
Autodiagnostyka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Wedlug tabelki na worku to powinna jesc dziennie od 490-505g dla wagi 40/42kg:)Nie wiem co ta karma ma takiego w sobie ,ze siersc u owczarkow blyszczy ,ze az w oczy razi ale to fakt:)Zreszta bardzo mnie to cieszy.Dajesz do tej karmy dodatkowo jakies witaminy? Quote
Xantia72 Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Nie, nie daję. Ale 2x w tygodniu na suchą karmę polewam 1 łyżkę stołową oleju słonecznikowego. ; ) Quote
Autodiagnostyka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 To jesli karmisz tylko sucha to podalem Ci z tabelki dawkowanie.Ja podaje witaminy do tej karmy i olej lniany plus raz w tygodniu jajko.Czasami jak jest czas to gotuje zoladki itp... Quote
Xantia72 Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 aaa. a jak gdzie można kupić olej lniany ? ;P Quote
Autodiagnostyka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Poszukaj w duzych marketach typu Real Tesco itp.Pozdrawiam! Quote
Zooza Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 moj 3,5 letni DON-ek jest od zawsze na RC i nigdy nie bylo problemow - waga 36 kg. wielkosci porcji zaleza tez od tego czy pies jest pracujacy czy nie. Quote
gayka Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Autodiagnostyka']ja podaje witaminy do tej karmy i olej lniany plus raz w tygodniu jajko.Czasami jak jest czas to gotuje zoladki itp...[/QUOTE] a czemu do zbilansowanej karmy jeszcze dodatkowo dajesz witaminy? Mi to weterynarz zawsze odradza i daję tylko suplamenty na stawy. Quote
Autodiagnostyka Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 gayka napisał(a):a czemu do zbilansowanej karmy jeszcze dodatkowo dajesz witaminy? Mi to weterynarz zawsze odradza i daję tylko suplamenty na stawy. Podaje witaminy gdyz czasami daje tez pieskowi to co zostanie z obiadu,oczywiscie to co pies przyswaja zero ostrych rzeczy itp.Kawalki miesa gotowanego itp. Poki co dla mojego psiaka karma super. Quote
Recommended Posts