Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agusiazet napisał(a):
Gdzie te zdjęcia Łajtusia w nowym domu??:(

A kto ma je zrobić? Ewidencja w schronie tak naprawdę nie identyfukuje psa.Po co wogóle ona jest skoro nie mozna odszukać konkretnego osobnika.To coś jak podarowanie obrazu niewidomemu.Zastanawiam się dlaczego ten"wspaniały milośnik zwierząt-asystent" jeszcze tego nie zaczaił.Przypuszczam,że nie chce,poniewaz jest mu to nie na rękę.

Posted

zadra napisał(a):
A kto ma je zrobić? Ewidencja w schronie tak naprawdę nie identyfukuje psa.Po co wogóle ona jest skoro nie mozna odszukać konkretnego osobnika.To coś jak podarowanie obrazu niewidomemu.Zastanawiam się dlaczego ten"wspaniały milośnik zwierząt-asystent" jeszcze tego nie zaczaił.Przypuszczam,że nie chce,poniewaz jest mu to nie na rękę.

Zadra, nie znam realiow, ale chetnie pojde w innym kierunku. Razem z Toba.

• 2 weeks later...
Posted

Czy jest blisko organizacja prozwierzeca, która , napisze do prokuratury pismo o podejrzeniu popelnienia przestępstwa ? Inaczej nic sie nie dowiecie-tajemnica danych osobowych.
Pismo takie może napisać każdy obywatel ale ze swojej działalności wiem, że inaczej podchodzą do sprawy zgłaszanej przez organizacje.Jestem za daleko, wystąpiłabym w Waszym imieniu.Wedlug mojego przeczucia psu coś sie stało albo kier. eliminuje dowody swojego zaniedbania. Jędza która była w naszym schronisku zanim je przejelismy uśmiercała psy o których wiedziała, że szukamy im domów.
Nie szukajcie, nie czekajcie, zgłaszajcie sprawę do sądu.

Posted

Brak ewidencji, i pewnie wiele innych spraw łamiących przepisy o prowadzeniu schronisk, czy znajdzie sie organizacja z Waszego terenu aby zgłosić to na policje i inspekcje wet ? Jeżeli boicie się, nikt nie powie tego na głos , sytuacja się nie zmieni a Wasze sumienia będa obciążone cierpieniem przebywających tam zwierząt. Tylko trzeba pamietać o jednym :muszą być mocne dowody na łamanie praw zwierząt w tym schronisku, ponieważ sprawy papierkowe inspekcja we. zaleci poprawić w protokóle pokontrolnym i z tego nic psy nie będą miały.
Ja rok czasu chodziłam z teczką pod pacha od urzędu do urzędu, wszyscy chcieli tak zajrzeć ale mówiłam, że pozwole tylko prokuratorowi. Nie ma rzeczy nie możliwych ale do tego potrzeba ludzi stanowczych, zdecydowanych na długą, mozolną walkę ale zaręczam wygrana i zemsta jest słodka !

Posted

Basieńko jesteś kochana, że tu zajrzałaś. Tak jak pisałam wcześniej brak nam takiej osoby jak Ty. Ja nie za bardzo się na tym znam, ale adoptowałam już ze schroniska psa. Mają tam moje dane, nie ma takiej możliwości, żeby ktoś wziął psa i nie podał danych. Ostatnio miałam szansę się o tym przekonać, jak tydzień temu zawiozłam tam psa z ulicy. Oczywiście musiałam się wylegitymować. Więc tam jest jakaś ewidencja.

Posted

Teraz od 14 marca powstała u nas nowa organizacja pod nazwa: Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska....Może takie organizacje powinny się tym zająć? Co prawda dopiero w powijakach są, ale tam są osoby, które były we wcześniejszej organizacji i wiedzą o co chodzi. Jako organizacji pewnie łatwiej jest o to zawalczyć