Tola Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='jogolcia@pdx']:multi::multi::multi: - a tutaj któreś mają???????? Maja, mają - dzięki IVV:cool3: Czyli szukamy DT na 3 miesiące - raczej blizej Jarocina niz Zamościa... Moze warto zaznaczyc to w tytule, ze dom potrzebny tylko na okreslony czas? Zresztą u nas to nie ma szans na DT. A Łajtek nie jest taki duzy na jakiego wygląda' pod tymi kołtunami ciała to moze niewiele... Wydaje mi się, ze od husky to nizszy, ale to jest do sprawdzenia. Tutaj na dalszym planie wsród duzych psów Quote
jogolcia@pdx Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='Tola']Maja, mają - dzięki IVV:cool3: Czyli szukamy DT na 3 miesiące - raczej blizej Jarocina niz Zamościa... Moze warto zaznaczyc to w tytule, ze dom potrzebny tylko na okreslony czas? Zresztą u nas to nie ma szans na DT. A Łajtek nie jest taki duzy na jakiego wygląda' pod tymi kołtunami ciała to moze niewiele... Wydaje mi się, ze od husky to nizszy, ale to jest do sprawdzenia. Tutaj na dalszym planie wsród duzych psów Tola - jak można odmówić takim zdjęciom??? Ale będziesz mnie miała na sumieniu jak zabraknie na jedzenie dla mojego zwierza ( bo ja najwyżej przejdę na "wyższą" półkę dietetyczną)... Dobra, to co konkretnie można zrobić dla Łajtusia? Czy są zaangażowane jakieś fundacje? Kto jest odpowiedzialny za psiaka, tzn. kto czuje sie na siłach taką odpowiedzilnośc wziąć? Jak szybko można tego bidaka wyciągnąć ze schronu? Czyli, detale, detale, detale,ale bez nich nic nie ruszy! Quote
stonka1125 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Szarotka napisał(a): bo juz mnie Stonka chciala udusic, a zycie mi jeszcze mile :):) A odzywaj sie , odzywaj, tylko bez czarnowidztwa :) Miło Cię znowu widzieć Szarotko :) Na fb ktoś pisze żeby wolontariusze zajęli się Łajtusiem w schronisku, wykąpali i ostrzygli i spacerowali z nim dużo to na pewno wytrzyma te pare miesięcy.....jacy ludzie naiwni... Quote
Onaa Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 stonka1125 napisał(a):A odzywaj sie , odzywaj, tylko bez czarnowidztwa :) Miło Cię znowu widzieć Szarotko :) Na fb ktoś pisze żeby wolontariusze zajęli się Łajtusiem w schronisku, wykąpali i ostrzygli i spacerowali z nim dużo to na pewno wytrzyma te pare miesięcy.....jacy ludzie naiwni... Jak by tak dobrze było psom w schroniskach to by w ogóle nie trzeba było ich wyciągać stamtąd. Czyli jednak trzeba ludzi uświadamiać o sytuacji schroniskowych bied, bo jednak ta świadomość nie jest duża. Quote
stonka1125 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Jest przerażająco niska, aż nie mogę uwierzyć... Tutaj wydarzenie łajtka na fb zapomniałam wstawić link: http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=175806792454906 Tak sobie pomyślałam że może by ogłaszać Łajtka, może chwyci kogoś za serce taka bida i zechce dać mu dom, wiem że wygląda strasznie, myślałam żeby go ogłaszać z zastrzeżeniem że zostanie doprowadzony do porządku przed wyprawą do domu, może by się udało, a i darczyńcy mogliby się znaleźć wtedy, ludzie czasami jak znajdują bidę w ogłoszeniach to deklarują wpłaty jak nie mogą inaczej pomóc (tak słyszałam bo mnie się to niestety nigdy nie zdarzyło:placz:) , może to jakaś szansa??? Quote
animalon Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 ŁAJTKU nareeeszcieee masz swój wątek -SUUUUPER:Dog_run:, ciebie też dłuuuugo szukałam.... Widzisz - SZANSA -wygrała swoje życie ! Teraz pora na ciebie .... TOLU wieczorem poczytam i porozsyłam gdzie się da. LAJTKU !!! buziaki Quote
ANETTTA Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 oj ciotki ciotki juz cos wykabinuja dla ciebie :multi: Quote
Szarotka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Niestety ludzie nie znaja schroniska w Zamosciu. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 zmieniłam tytuł, może teraz lepszy? :) To co, szukać deklaracji? Ale aby to robić dobrze byłoby też jednocześnie szukać hoteliku, it o gdzieś niedaleko Stonki.. Ja ogłoszenia mogę porobić - na alegratce, adopcje.org, cafeanimal i allegro niewyróżnione. Stonko - masz rację, ze bywa iż ludzie się zainteresują psiną nie adoptując - mi się zdarzyło już dwa razy, że zgłosiły się do mnie osoby, które zostały sponsorami psinek, ponieważ inaczej nie mogły pomóc. Więc jest to oczywiście jakaś szansa. Więc robię :) Quote
Tola Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Bardzo dobry tytuł. Mysle ze trzeba zbierac deklaracje i szukac czegos na trasie do stonki:cool3: Moze u jamora znalazłoby sie miejsce.... Co do oglodszen to na pewno warto je robic; parę miesiecy temu Ola- la zrobiła ogloszenie w Metro takiemu zabiedzonemu psu no i tel nie przestawał dzwonic. Co prawda nikt psiaka nie zabral do siebie, ale było bardzo duzo ofert pomocy... Kazda z nas rozesle adres wątku; warto wszedzie zaznaczyc, ze pies za 3 miesiace moze miec bezpłatny DT... Quote
żabol Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Biedaczek :(( Poproszę numer konta, wpłace jakiś grosik na psiaka. Myślę, że konto przydałoby się również na fb :) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 no to dziewczyny postanawiajcie jakie konto. Ech, Łajtusiu biedny, może wreszcie się szczęście do Ciebie uśmiechnie... tyle czasu w jednym miejscu, beznadziei... Żabol - serdeczne dzięki w imieniu Łajtuszka :) Quote
Szarotka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Tu macie watek Hero, ktorego nam sie nie udalo uratowac: http://www.dogomania.pl/threads/177734-Hero-broniA-wiAE-kszego-od-siebie-teraz-sam-oczekuje-pomocy ale to sie wiecej nie powtorzy........... Quote
zadra Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Jestem.mocno wspieram Łajtka.Bardzo dobry pomysł z Jamorem. Quote
zadra Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Tola napisał(a):Tylko do jamora na 2 miesiące potrzeba 900zł:roll: Olbrzymia kwota :-(:-(:-( Quote
Tola Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 zadra napisał(a):Jestem.mocno wspieram Łajtka.Bardzo dobry pomysł z Jamorem. Tylko do jamora na 2 miesiące potrzeba 900zł:roll: Quote
Onaa Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 A nie ma czegoś tańszego po drodze ? A u Czarodziejki ? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 łaaaa, duuużo! no ale gdyby dzięki ludziom spoza dogo udało się uzbierać, to lepsze to niż nic... a o Nerusiu nie chcę pamiętać :shake::-( jak on się musiał czuć, on i wiele niestety innych psiaków, którym nie pomożemy. Quote
Szarotka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Rodzice to byl Hero a nie Nero. Mimo to 900 zl. to sporo. Czy Lajtus jest taki duzy ?? Quote
Tola Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='Szarotka']Rodzice to byl Hero a nie Nero. Mimo to 900 zl. to sporo. Czy Lajtus jest taki duzy ?? Jest spory, trochę moze nizszy niż onek; taką kwotę za Bursztyna płacilismy u jamora http://www.dogomania.pl/threads/1759...iczy-siAE-czas Quote
Szarotka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Hm to mimo wszystko trzeba by poszukac czegos tanszego. Moze na f.b. prosic o tymczas na 3 miesiace w okolicach stonki?? a gdzie Ona jest ??? Quote
stonka1125 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 A ja jestem w Jarocinie to jest wielkopolskie :) Ja cały czas szukam miejsca gdzie możnaby go umieścić ale wiecie jak jest, u mnie w tej chwili jest masa zwierza i ie ogarnę kolejnego, może ktoś się zlituje i weźmie go tylko z kosztami leczenia i karmy, jutro zrobię mu allegro wyróżnione, biedny ten Łajtuś a ja już widzę jaki będzie cudny i puchaty ! Quote
Szarotka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Napewno bedzie piekny tylko go trzeba wykapac i koltuny wystrzyc. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 aaa, no tak, HERO!! Aj, już mi się lasuje w móżdżku... Fajnie byłoby gdyby ktoś okolicach Stonki go na przetrzymanie wziął... Quote
Recommended Posts