Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='salibinka']Zdjęcia wyślij, Marto, proszę na: psywpotrzebie@gmail.com

Isadoro, dzięki serdeczne za pomoc dla Astry
(proszę, napisz mi na pw nr konta do wpłaty za allegro)

Tylko to konto i kwote wyslij prosze do mnie :loveu:
Nadal nie ma transportu na wtorek na 13 do dr Chwastowskiej. Wpiszę na krakowski.

.
Aniu Wizyta kontrolna jest przełozona na czwartek na 9 godzine i mamy transport ,Małgosia znowu zawiezie z pania Bożena jamnisie.:lol:

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jamnisia jest bardzo schorowanym i zaniedbanym psem ,napewno bardzo dawno albo wogole nie byla u weta. serce nawet tak bardzo nie jest chore,plyn iwydzielina w płucach zalega po nie leczonych przeziebienach, a stan napeno sie pogorszyl w momencie stresuMa ogromny kamien na zebach ,rope na dziasłach ale na dzien dzisiajszy nie mozna nic zrobic wiec napewno jamnisia cierpi.Ma krzywice oraz zwapnienie przełyku,wymaga stałej opieki .Niestety nie ma Astra wiele lat przed soba ,moze tylko rok.

Posted

biedna sunia... przydałaby się ten ostatni rok w dobrobycie, ciepełku i ogromie miłości, żeby na TM weszła z uśmiechem na pycholku.. a kto wie, może pożyłaby jeszcze parę lat otoczona miłością....

strasznie mi jej żal.. i gorąco jej kibicuję!

Posted

Z wczorajszego ogłoszenia Astry i Tinki w krakowskiej zadzwonił tylko jeden pan ,przedstawił sie jako kuzyn pani od psiaczkow i chciał mnie poinformowac ,ze jamniczka to Tinka ,a kundelka to Astra i ,ze jamniczka ma nie powyzej 10 lat tylko 12. Powiedziałam mu ze tak diagnoza lekarza nam powiedziala ze jamniczka ma napeno kolo 13 lat ,a imiona w tym momencie nie maja zanczenia bo w schronisku i tak nikt by sie do nich po imieniu nie zwracal ,a istotne jest to ze jednak pani miala rodzine ,a psy trafily do schroniska i wogole o stanie zdrowia psa ,ze i za zycia raczej nikt starszej pani nie pomagal. i Tyle ze mna pogadal.

Posted

W piatek Astra czyli Tinka jedzie na dt do cudownej pani Oli ,nie dosc ze sama ma 9 psow,prwie wszystkie stare i chore ,naszego slepego gawronka tez adoptowala to teraz postanowila dac opieke i milosc naszej jamniczce ,i moze sostac u niej na tym dt naet do konca swoich dni .Juz Ania zaproponowala ze mam jedj powiedziec ze na nia tez moze liczyc jezeli bedzie potrzebowac pomocy.
Tinka czyli astra jedzie w niedzile do hotelu

Posted

Isadora7 napisał(a):
Może potrzeba jakieś ubranka, kocyki dla jamnisi. Dostałam trochę darów przeróżnych dla jamników http://jamniki.eadopcje.org/pomoc/pomogli_jamnikom

Isadora pieknie dziekujemy za propozycje .Niech te rzeczy przydadza sie jamiczka w wiekszej potrzebie np. w łodzi jest na dt jamiczek szorstkowłosy z Mielca ,straszna bida ,moze jemu sa potrzebne.
Pytałam pani Oli ,ona ma kocyki ,a pani Bozena da jej cała wyprawke ,podusie i kubraczek.

Posted

Jamnisia czyli Tinka ,a nie astra juz u pani Oli ,wzeiłam urlop zeby ja spokojnie przewiesc .Wszystkie psiaki cala ósemka bo jeden widok ktory sie nie zgadza z psami mieszka w garazu ,przyjeły jamnisie serdecznie ,Tinka sie ozywiła i cały czas zwiedzala dom ,potem ogrod i znowu dom ,od razu poczuła sie dobrze w tym domku zdjecia mam jak tylko bede miec czas to przełoze do aparatu i wysle z prosba o wkleienie do Ani.

Posted

[quote name='salibinka']Oczywiście, przysyłaj, Beatko :)[/QUOTE]

Wysłałam w niedzile ,czy Aniu nie doszły czy przez to pskudne chorubsko nie masz siły?
U jamnisi wszystko okej , przez dzien sobie drepta ,jak sie zmęczy to idzie do łazienki gdzie sobie wybrala miejsce i tam pod kaloryferkiem spi. Troszke mało je ,ale pani Ola mówi ze polubiła puszke z animondy wiec jej kupuje.
Jak Ania bedzie miała siły to zrobi bazarek dla jamnisi i elwirki i wtedy zakupimy pani Oli te puszeczki.

Posted

Też się przywitam :)

Beatko :), zdjęcia doszły jak najbardziej, choróbsko odpuszcza już wreszcie, tylko byłam trochę zajęta. Wstawię wieczorkiem. Z bazarkiem - mam nadzieję - dam radę jutro.