Bonsai Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Zmieńcie temat, bo straszy. :) A powinien motywować do zbierania pieniędzy.;) Quote
Gabi79 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Hop Dingo po domek, niech cię ktoś wypatrzy! Quote
golf Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Gabi79 napisał(a):Hop Dingo po domek, niech cię ktoś wypatrzy! hop hop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Selenga Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Gabi79 napisał(a):Hop Dingo po domek, niech cię ktoś wypatrzy! samo się nie wypatrzy zdjęcia + tekst + ogłoszenia inaczej będzie siedział u yumanji do lata albo i dłużej... Quote
Cleo2008 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 czasem lepiej u yumanji niz cudowna adopcja. pewnie slyszalyscie o pani eli, uwaga krakow!!! http://www.dogomania.pl/threads/187398-malutka-Ninka-zamordowana-w-36godzin-po-adopcji!!! (trzeba dopisac wykrzykniki) i podac dalej pls. Quote
yumanji Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Zrobimy jutro zdjecia jakies,zobaczymy,jak sie uda.Na razie udalo sie odzyskac dostep do netu,po dobie przerwy.Dingo juz jest kupiony,sprzedany,nie wiem,jak to nazwac. Za ciemno bylo wczoraj,zeby krecic filmik,jak mi probowal zlizac caly makijaz z twarzy.Wspoltowarzysze juz nie budza w nim pzrerazenia,tylko zaciekawienie,spacerki na smyczy ok,no i wreszcie esolutki sie kolega zrobil. Quote
Gabi79 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Selenga napisał(a):samo się nie wypatrzy zdjęcia + tekst + ogłoszenia inaczej będzie siedział u yumanji do lata albo i dłużej... Oczywiście, że są potrzebne ogłoszenia, ale póki nie ma zdjęć trzeba podnosić wątek. Ja mojego pieska wypatrzyłam na dogo 3 dni po założeniu wątku, więc różnie to bywa. Quote
koosiek Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Tak tak, ogłoszenia jak najbardziej są potrzebne - ale ja zwykle czekam kilka dni po zabraniu psa do hotelu/DT, żeby móc go poobserwować, poznać i mieć co umieścić w treści ogłoszenia ;) W tygodniu napiszę dla niego jakiś tekst i zaczną ogłaszać. Quote
malicja Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 hej wszystkim. przelalam w piatek moja jednorazowke 50,- :-) Quote
yumanji Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Zdjecia wysle wieczorem,co prawda nie b sie nadaja do ogloszen,bo on sie strasznie rusza.Co mozna o nim powiedziec...b energiczny,wesoly,zywiolowy, lubi dzieci,przyjaznie nastawiony do innych psow,choc mniejszego samca probowal zdominowac od razu.Na razie na dlugiej smyczy spacery,bo jeszcze krotko sie znamy.Kiedy nabierze odrobiny zaufania,to b lgnie do czlowieka,potrzebuje kontaktu fizycznego."Lizak" i pieszczoch. Quote
koosiek Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Yumanji, wysłałaś zdjęcia? Nie mam nic na mailu :( Aha, sorry, że jeszcze nie zadzwoniłam, ale muszę to jeszcze z jedną osobą obgadać. Doszły wpłaty: Hesia - 50 zł Basiek8 - 15 zł Bardzo dziękuję :) Quote
yumanji Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='koosiek']Yumanji, wysłałaś zdjęcia? Nie mam nic na mailu :( Aha, sorry, że jeszcze nie zadzwoniłam, ale muszę to jeszcze z jedną osobą obgadać. Doszły wpłaty: Hesia - 50 zł Basiek8 - 15 zł Bardzo dziękuję :)[/QUOTE] Nie wyslalam zdjec,przerzucam z tel,musi mi syn sciagnac sterowniki.Jest w szkole,a ja mam b chorego ,nowotworowego psa,ktory ma dzis kryzys.Byl wet i zdjecia musza chwile poczekac. Quote
yumanji Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='koosiek']Ten biedak z chorą łapą? :([/QUOTE] Tak,wywalilo mu wezel chlonny na szyji,ma spuchniety leb,szczeke,zamkniete jedno oko,ostal kupe lekow,ale nie sadze,zeby bylo sens go meczyc.Zobaczymy do jutra,no i pewnie w srode go uspimy. Moj syn idzie tearz na spacer z Dingo,a potem wezmie sie za te sterowniki. Quote
koosiek Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Doszły wpłaty: Ludwa - 15 zł (bazarek) Malicja - 50 zł Przelałam Yumanji 330 zł za okres 29.01-28.02 (w dwóch częściach, pomyliłam się w obliczeniach :oops:). Czyli na koncie Dinga zostało tylko 135 zł :( Quote
yumanji Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Zdjecia dostalas?zrobie lepsze,zeby do ogloszen,ale musze poprosic w weekend syna,bo on sie tak strasznie rusza.dzis zrobilam i wszystkie do chrzanu. Quote
koosiek Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Dostałam :) Widzę, że z dziećmi i psami (z samcami też?) nie ma żadnego problemu... Z chodzeniem na smyczy chyba też nie? Jak go zawoziłam trudno było oceniać, momentami się wyrywał, ale był w stresie... A da się go sprawdzić do kotów? Quote
yumanji Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Na koty go sprawdze.Z samcami sie zetknal,jest raczej zaciekawiony,ale jutro go sprobuje wrzucic na wybieg z takimi podrostkami w jego wieku i troche starszymi.Do takiego jamnikowatego choc starszego samca od razu wystartowal ,zeby go zdominowac,ale bez awantur. Na smyczy chodzi"troszke chaotycznie",jak to okreslil moj syn wlasnie.Po prostu energia go rozpiera. Quote
koosiek Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='milosnicy zwierzat']ja ogłoszę na nk ok[/QUOTE] Dzięki :) Quote
koosiek Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 Doszły wpłaty: Blueberry - 15 zł Werenn - 80 zł (bazarek) Dziękuję :) Quote
mysza 1 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Wygląda na to, że nie jest z nim tak źle ;) a to świetna wiadomość. Quote
koosiek Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 Racja, jest lepiej, niż się spodziewałam :) Ale i tak myślę, że dla amatora raczej się nie nadaje. Mysza, a jak z Twoimi psiakami? Dawno nie byłam na ich wątku :oops: Są im potrzebne głoszenia? Yumanji, zerknij proszę na tekst, jest ok? Dinguś to młodziutki (ma ok. 8-msc), wesoły, rozbrykany szczeniak, szukający swojego domku. Dingo został odebrany właścicielowi, który znęcał się nad nim. Na początku smutny i przestraszony, szybko jednak przekonał się, że ludzi nie trzeba się bać. Wobec obcych zachowuje dystans, ale nie trzeba wiele, by zyskać sobie jego przyjaźń. Dingo jest bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem i bliskości, uwielbia się przytulać, rozdaje całusy. Jak to szczeniak, Dinguś jest wesoły, żywiołowy, pełen energii, uwielbia się bawić. Nie nadaje się na kanapowca - potrzebuje właściciela, który będzie w stanie zapewnić mu codzienną porcję ruchu i rozrywki. Najlepszy byłby dom z ogrodem (ale nie buda - Dingo potrzebuje bliskości człowieka!), ale ze względu na niewielkie rozmiary (Dingo sięga mniej więcej do połowy łydki, nie urośnie już dużo) nadaje się do mieszkania w bloku, pod warunkiem odpowiedniej ilości spacerów. Dingo jest przyjaźnie nastawiony do innych psów, bardzo lubi dzieci. Umie chodzić na smyczy. Został zaszczepiony i odrobaczony, posiada książeczkę. Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 660 116 551 mail: koosiek.psy@op.pl UWAGA: warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej zawierającej zobowiązanie do wykastrowania psa. Możliwa pomoc w transporcie do nowego domu. Quote
Recommended Posts