Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malicja napisał(a):
dostalam PW. moge jednorazowo dorzucic 50,- ale dopiero po 25.01.
stalej dklaracji na razie sie nie podejme, ale bede zagladac na watek

Bardzo dziekuję :) Już wysyłam nr konta!

• Replies 492
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem na zaproszenie:) Niestety nie mogę nic dorzucić do stałych deklaracji, muszę sprawdzić konto żeby zobaczyć co coś dam radę chociaż jednorazowo:( Czy te wpłaty na 1 stronie są aktualne? Może można by pomyśleć żeby go zabrać ze schronu, bo to rzeczywiście jeszcze dziecko:(

Posted

Gabi79 napisał(a):
Jestem na zaproszenie. U mnie finansowo pod górkę. Mogę zadeklarować tylko 5zł miesięcznie. Proszę o nr konta na pw

Bardzo dziekuję :) Jeżeli komuś jeszcze nie wysłałam nr konta - krzyczcie! ;)

Tak, Dingo został dzisiaj zabrany z przytuliska. I z tego co dzisiaj zaobserwowałam, będą z nim problemy :(
Z "koloni" (szopa, w której psy siedzą prawie po ciemku...) zabraliśmy go z opiekunką. Trochę mi o nim opowiedziała - jak na początku bał się wyjść z budy, jak po jakimś czasie się rozkręcił i ją polubił, jak skacze i wariuje... Wypuszczony z szopy próbował dać w długą, ale jak zobaczył opiekunkę zaczął się z nią witać, cieszył się. Mnie się nieco bał, kulił na wyciągniecie ręki. W lecznicy, podczas chipowania cały czas się za opiekunką oglądał, piszczał, gdy odchodziła. W samochodzie jechał między moimi nogami, trochę się kulił, trochę rozglądał, chwilami się przytulał żeby zaraz próbować uciec... Wsadzony do kojca bał się, chodził na zgiętych łapach. Gdy wychodziłam z kojca, próbował polecieć za mną. Gdy został sam - piszczał. Wróciłyśmy do niego z Yumanji po jakimś czasie - Dingo jednocześnie merdał ogonem i warczał i myślę, że mógłby dziabnąć...

Myślę, że do Yumanji niedługo się przyzwyczai, ale i tak nie będzie łatwo... Jego opiekunka mówiła, że to pies z charakterem i miała 100% racji... To trudny psiak i będzie wymagał odpowiedzialnych właścicieli i pracy :(

Posted

A tak poza tematem - proszę, zajrzyjcie na te dwa wątki:
http://www.dogomania.pl/threads/198051 - trzy psy koczujące w Otwocku, w tym suka na 99% zaciążona :(
http://www.dogomania.pl/threads/200790 - pięć psów koczujących pod schroniskiem w Celestynowie, schronisko ich nie przyjmie :(

Od wczoraj cały czas zastanawiam się, co robić? Psy z Otwocka nie dają się namierzyć, psy z Celestynowa nie dają się złapać... :(

Posted

Oj, to trzeba szukać mu szybko domku, póki jeszcze młody. Jak podrośnie, to trudniej będzie znaleźć dom dorosłemu i trudnemu psu. Jakieś nowsze zdjęcia zrobiłyście?

Posted

Aparat miałam tylko pożyczony rano od Winter, nie zdążyłam włożyć karty więc mam tylko jakieś dwa marne zdjęcia w pamięci, których i tak nie przerzucę, dopóki nie znajdę karty :oops:

Posted

Dzisiaj bylo troche lepiej,ale dalej jest nieufny ,czujny i obserwuje kazdy moj ruch.Boi sie gwaltownych gestow.Poprawa na tyle,ze dzis juz nie warczal,no i rano machal ogonem.Zarowno wczoraj,jak i dzis skarmialam go
z reki,"przypadkowo"dotykajac pyska,noska itd.Bacznie nas obserwowal,kiedy obok niego glaskalismy inne psy.Troche sie balam,ze bedzie probowal zwiac,ale to raczej dla niego za wysoko.Mam nadzieje.

Posted

Dingo potrzebuje troche meskiej reki , takie mam wrazenie.Trzeba go okielznac, stat mysle koosiek chce go do Jamora wyslac
Ja popieram, tylko kase musimy uzbierac!

Posted

Bonsai napisał(a):
Oj, to trzeba szukać mu szybko domku, póki jeszcze młody. Jak podrośnie, to trudniej będzie znaleźć dom dorosłemu i trudnemu psu. Jakieś nowsze zdjęcia zrobiłyście?

Swieta racja domeczku trzeba ale gdzie go znalesc...

Posted

[quote name='Bonsai']A czemu chcecie go przenosić?

Dingo od początku miał trafić do Jamora (bo od początku była mowa, że to dzikawy psiak), tylko na miejsce trzeba poczekać, a Dingo czasu nie miał, bo w niedzielę mógł pojechać na giełdę. Dlatego na razie jest u Yumanji - na początku miał trafić do hotelu pod Warszawą, ale u Yumanji ma lepsze warunki.

Dinguś w drodze do Yumanji:

Posted

mysza 1 napisał(a):
A kojec nie jest kryty? Mam nadzieję, że nie nawieje, strasznie fajny jest :loveu:

Kojec jest w budynku,zamykamy drzwii.Poza tym sa gladkie betonowe sciany i front z pionowych ,gladkich pretow o wys ok 185 cm.

Posted

yumanji napisał(a):
Kojec jest w budynku,zamykamy drzwii.Poza tym sa gladkie betonowe sciany i front z pionowych ,gladkich pretow o wys ok 185 cm.

To nie wiem jak miałby zwiać ;) Napisałaś, że "trochę się boisz, ale raczej dla niego za wysoko" to się wystraszyłam ;)

Posted

Wstawiłam Dingo do siebie na fb: http://www.facebook.com/event.php?eid=178489325519878&ref=mf#!/photo.php?fbid=1517038056075&set=a.1500539363618.2061983.1538201401 ale ja się tam ledwo poruszam i rzadko korzystam, więc nawet nie wiem, czy dobrze to zrobiłam. No i to ogłoszenie o szukaniu domu, a przydałoby się o zbieraniu kasy... Może zagląda tu ktoś zdolniejszy, kto potrafi to zrobić porządnie? Będę baaardzo wdzięczna! :) To chyba robi się jakieś wydarzenie, czy coś takiego? Kurde, nie wiem :oops: