Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj P. Ewie przekazałam specjalny łańcuszek na szyjkę Maksi co by się dziewczynka przyzwyczajała, żeby jej dyndało :) No trochę smaczków, gryzaczków oraz ciutek suchej dla wszystkich. Dalej problemy z powrotami ze spacerów, trzeba używać sztuczek. Przy podniesionej ręce( do pogłaskania ) sunia natychmiast zwiewa do swojej "norki ". Bywa,że sama podchodzi, ale tylko wtedy kiedy to samo czyni Rurek. Cosik ciężko to idzie. Ewa

Posted

Olu, jestesmy świeżo po rozmowie, teraz do Mestudio jedzie zamarzający dzikawy pies, on jest w tragicznej sytuacji a Mini i Maksi są zabezpieczone . Mestudio nie powiedziała nie . Niemniej p. Ewie trzeba troszkę pomóc, zastanawiam sie nad bezpośrednim kontaktem pomiędzy Mestudio i Jej TZ a P. Ewą no i specjalne szelki dla Maksi takie co to non stop by nosiła i sie do tego faktu przyzwyczajała. Po założeniu obrozy i smyczy Maksi zamienia się w kawałek drewna :( o ile Rurek nie boi się panicznie ręki nawet nad nim to Maksi jest spanikowana. Swiadczyłoby to o naszych wcześniejszych przypuszczeniach ona i Mini były bite. Dziwne , ale Maksi jakby bardziej słucha sie TZ P. Ewy. sparwa zmiany pobytu Maksi nie jest zamknięta ,ale musimy być czujni. Ewa

Posted

to nie jest najgorzrej - byc może po prostu maxi trzeba zakolejkowac, jak dzikus zmarźniety się ogarnie i znajdzie dom.

maxi jest bardziej przestarszona, ale za to bardziej chce do ludzi, rurek to większy dzikus i na dłuższą metę to chyba maxi jets łatwiejszym przypadkiem, choc w tej sytuacji za dużej róznicy nie ma.

Posted

Dziewczyny, a ja w ogóle chyba z Wami gadałam w grudniu, nie :)?
Chodzi mi o zbiórkę zimową dla schronisk ;) Dostałyście te materace wojskowe...? Jakiś był problem z dostawą, ale mam nadzieję, że dojechały... ;)

Posted

Tak, dwie tury miały być :)
Słuchajcie mam dostęp do ogromnej ilości wykładzin (z Sejmu :)), może Wam się przydadzą? Ale nie mam transportu, uprzedzam :(

Posted

Olu jest ok, wpłaty wpływają , DZIĘKUJEMY, mam to potwierdzone od P. Ewy. Maksi ma obróżkę i łańcuszek,który dla niej kupiłam i... dzisiaj weszła do domu mając przypiętą smycz:multi: Już się nie zamieniła w kawałek drewna :) Potrafi sama wejść na wersalkę i prosić o pogłaskanie. Ale i potrafi nadal ze strachu schować się do Szarika i zanic nie chce wrócić do domu... Na tych zdjęciach wygląda cudnie i wielgachne oczy :lol: A trzymana na rękach - taki mały gremlinek :evil_lol: Ewa

Posted

Trafiłam na watek Maksi po wątkach Pauliny!:evil_lol:

Miałam kilka fajnych zdjęć zarówno Maksi jak i Rurka, ale wszystkie szlag trafił w związku z "padnięciem" dysku w moim komputerze.
Ale jak już trafiłam na wątek postaram się wklejać na bieżąco i bez zaległości.

• 1 month later...
Posted

Finansowo jakims cudem Maksi zabezpieczona. Rozmawiałam z p. Ewa w sobote, gdyby nie brak autka zajrzałabym do P. Ewy. Maksi cwaniara jak Pani Ewa ma smakołyki to przychodzi na głaski, czasami i bez ,ale niestety nakręcaja się z Rurkiem. Bywaja obydwoje nieposłuszni. Pani Ewie przydałaby się porady. Porozmawiam o tym z Moniką i Andrzejem z Fajnego Psa. Aaaa, Maksi zawzięcie broni podwórka , znalazł sie pies obrońca:evil_lol: Jak widzi konia sąsiadów szaleje, no tych co smią kolo siatki przechodzić- zagryżć wroga :cool3: Bezwględnie nauka chodzenia na smyczy bo jakos Maksi nie widzę w budzie tylko mieszkanko i poducha. W domu nie ma problemu z utrzymaniem czystości. Ewa

• 2 months later...