Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj pustka, pustka i to jaka, deklaracji łącznie na kwote 230 zł ( brakuje 20 zł - nawaliła Ewa66, były obietnice i na tym się skończyło ), ale jakoś dajemy rade bo musimy. Karmę regularnie dajemy i zapłaciłyśmy fakturę za paliwo. To jakoś wyrównalo rachunki. Maksi nie może wrócić do Boguszyc. Nie może też wieki siedzieć na dt u P. Ewy. Po wielu doświadczeniach nie będziemy umieszczać naszych psów w hotelikach czy dt. Chyba,że uda nam się stworzyć własną bazę. A Maksi jest śliczna, zgrabna, jak minie okres trzęsawki ze strachu na widok obcego daje się miziać, przytulać i jak ona ładnie chodzi na smyczy. Bezproblemowo jeżdzi samochodem. W telewizji zachowała się SUPER. Co z tego ani jedna osoba nie zatelefonowała :( Zasiedziały się i ona i jej matka (?), siostra (?) Mini . Maksi jest spryciulką jeżeli pójdzie do adopcji to szelki i obroża -razem . Specjalistka od uwalniania się ze wszelkiej uprzęży. Nauczyła się trzymania czystości w mieszkaniu . Ewa

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

oprócz tych moich ostatnio, tzn z miesiąc temum i tych, co zdaje się potem robiłyście, to nie. rurek miał ogłoszenia, cisza na łączach, zero odzewu, ale ja zamierzam poczekać teraz z nim do jesieni. i tak nie liczyłam na wiele. oprócz oczywiście tego, na co liczyłam cichutko, schowana sama przed sobą ;)

• 6 months later...
Posted

matko. maxi w dt od wieków. jest cudowna, przeszła mega metamorfozę, pani ewa mówi, ze dziwi sie, ze tyle czasu domu szuka, bo jest wdzieczna, wesoła, ładna.
ja też się dziwie.
naprawdę - nowa partia ogłoszeń się przyda!

Posted

mgie, dziewczyny, byłam u maxi wczoraj, sa fotki, abra mi wyśle to wam dam. maxi szczuplutka, radosna, fruwa dookoła własnej osi z radości, najpierw boi sie nowych osób, ale szybko się przekonuje.
jest ciekawska, energiczna, słodka - mówię wam, adopcyjna na 100%, przeurocza, prześliczna - same zalety!

• 2 weeks later...
Posted

dzis trochę fotek z ostatniej wizyty:

maxi z rurkiem w ich klasycznej postawie przed panią ewą, która dzierży w dłoni zaczarowane czerwone buraki

sbd całuje się z maxi ;-)

a tu zestaw fotek pod wspólnym tytułem: jestem cudna i urocza, kochaj mnie:

Posted

Cudne te zdjęci, a Maksi do schrupania :). Już pisze do Ziutkli i Mgie , trzeba ściągnąć zdjęcia i wstawić do ogłoszeń te najnowsze. W tym tygodniu postaramy się podrzucić do P. Ewy karmę i damy kaskę na środek na pchły i kleszcze oraz odrobaczenie. Ewa

Posted

mam jeszcze wiecje zdjęć, jkaby co, moge mgie wysłac oryginały wszystkich, tylko czy ja mam jej mejla?

rozmawiałam zpanią ewą, ze trzeba psy zakleszczyć i zapchlić ;-), miałą iśc kupować, więc moze zadzwońcie, żeby nie było podwójnie!

Posted

[quote name='sleepingbyday']mam jeszcze wiecje zdjęć, jkaby co, moge mgie wysłac oryginały wszystkich, tylko czy ja mam jej mejla?

rozmawiałam zpanią ewą, ze trzeba psy zakleszczyć i zapchlić ;-), miałą iśc kupować, więc moze zadzwońcie, żeby nie było podwójnie!

mgie@wp.pl :)

Poczekam aż wyjaśni się sprawa z chętnym domkiem i najwyżej puścimy kolejną turę ogłoszeń.

http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/DSC_0573.jpg cuuudna, sama bym ją zabrała do siebie

Posted

sleepingbyday napisał(a):
mam jeszcze wiecje zdjęć, jkaby co, moge mgie wysłac oryginały wszystkich, tylko czy ja mam jej mejla?

tak, ma kupić środek na pchły i kleszcze na fakturę na OS, jestem nałączach z P. Ewą. Koniecznie proszę prześlij zdjęcia Maksi do Mgie. Maksi widzę w mieszkaniu , to nie brytan a w sumie psiak średni w kierunku małego psa o jakiej sierści widać na zdjęciach . Na smyczy, sama widziałam, b. ładnie chodzi, przychodzi na zawołanie, utrzymuje czystość w mieszkaniu , juz dawno nie niszczy . W dt siedzi w mieszkaniu/domku. Jej towarzyszka? matka? siostra ? wyszły z tej samej sytuacji z tym ,że Mnii szybciej się ogarnęła a w domu zachowuje się idealnie. Ewa

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

sleepingbyday napisał(a):
Ziutka, fotek na wayku jest bardzo dużo fajnych - sprawdź prosze ostatnie kilka stron powinny byc naprawde fajne.

Wiem, że są foteczki, tylko niestety mam problem z ich zapisaniem u siebie na kompie.
Nie mogę zapisać żadnego zdjęcia z dogo, mam białe tło zamiast fotki i zupełnie nie wiem czemu tak się dzieje, dlatego muszę mieć wysłane na maila :roll:

Posted

Maxi - słodka sunia pełna uroku szuka domu!

Maxi to przesłodka suczka, która swoje dzieciństwo spędziła w schronisku, niemal bez kontaktu z człowiekiem. Na widok ludzi wpadała w panikę, nie dawała się dotknąć. Z jakich przyczyn tak bała się ludzi, nie dowiemy się nigdy. I chyba nie chcemy wiedzieć.
Tymczasem Maxi zaopiekowali się wolontariusze - zamieszkała w domu tymczasowym, gdzie nauczyła się żyć z ludźmi, chodzić na smyczy, utrzymywać czystość. Maxi uwielbia się bawić, jest przeuroczym psiakiem - wpatrzona w człowieka, wykorzystuje swój cały urok (a ma go bardzo dużo), by zwrócić na siebie uwagę. Ogonem macha tak, że pół ciała buja się na boki. Widok jest przecudny.

Maxi jest szczupłą suczką na długich nogach, ma sierść w kolorach brązu i beżu - niesamowity balejaż mieniący się w słońcu kolorami.
Maxi może mieszkać z dziećmi i innymi psami. Jest zaszczepiona i wysterylizowana.
Szukamy najlepszego domu dla Maxi, który da jej miłość i poczucie bezpieczeństwa. Z odpowiedzialnym opiekunem podpiszemy umowę adopcyjną. Możliwa pomoc w transporcie na terenie Polski.

NIE WYDAJEMY PSÓW NA ŁAŃCUCH

---------------------------
no i trzeba dodac odpowiedni. nr tel.
da rade taki tekst?