Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To co udalo mi sie uchwycic :
BIS Baby

BIS Puppy :

MP gr. mlodsza

MP gr. starsza

Dalej niestety biegalam z moimi, a pozniej pochlonelo mnie skladanie namiotu i zdjec nie robilam :D

Posted

agnethka napisał(a):
aaaa....jest "moje" dziecko - DZIĘKUJĘ!!!! na razie zbieram fotki, ale gdybym chciała użyć, któreś na naszej stronie www, czy mogę? i komu podziękować za fotorelację?

Klaudia. napisał(a):
Mogę je wrzucić na pewną stronę? Chodzi mi o 4 pierwsze zdjęcia ;) Jaki podpis dodać?

Proszę bardzo, można kraść, z zaznaczeniem że zdjęcia wykonała Karolina Prus ;)
W razie potrzeby mogę Wam też wysłać te zdjęcia w większym rozmiarze :)

Posted

[quote name='Agasia']To co udalo mi sie uchwycic :
BIS Baby

BIS Puppy :

MP gr. mlodsza

MP gr. starsza

Dalej niestety biegalam z moimi, a pozniej pochlonelo mnie skladanie namiotu i zdjec nie robilam :D

a z BISÓW szczeniąt tylko pudło? Nie miałabyś może zdjęć z wchodzenia na ring? To samo pytanie mam do BOBa gr II xD

Posted

agnethka napisał(a):
czarne to genetycznie groźne są, od takich się ucieka hahahaha :D

:eviltong::eviltong::eviltong: ale ja liczę że jednak ktos byl na tyle odważny i dał radę zrobić choć jedno zdjęcie (mój aparat byl zamknięty w klatce zamiast psa, ale i tak ciężko by mi bylo samej robić zdjęcia na ringu)

Posted

a mnie się podobało że byl napis o tym, ze namioty można rozstawiać dopiero metr od taśmy ringowej. I ze sie jakos tego ludzie trzymali. W koncu mozna bylo zobaczyć co sie na ringu dzieje a nie jakie są namioty :)

Posted

A ja się utwierdziłam w przekonaniu, że aussie i na dodatek samiec, to nie jest pies dla mnie. No i teraz mam manię na shiby, zbieram info o nich.
Szkoda, tylko, że tak mało stoisk... napaliłam się na el perro, a tylko Hamiltony były.

Mogę wstawić na bloga linki do fotorelacji?

Posted

Odstraszył mnie tym, że pani, która je hoduje doradziła mi zastanowienie się czy rzeczywiście dam radę z dwoma samcami (sunia, nie wchodzi w grę, bo chciałam kupić pieska, który ma szanse na wystawy, czyli siłą rzeczy nie będę mogła go wykastrować, a z suczką i pilnowaniem jej za dużo zachodu. boję się, że nie dam rady z upilnowaniem). Na dodatek mój pies jest dominantem, więc boję się, że trzeba będzie ich izolować i oddzielnie wychodzić z każdym na spacer. Aussie mają ogromny potencjał, chłoną wiedzę, jak gąbka, ale przy nieumiejętnym prowadzeniu może być tak, że nabędą złych nawyków, których jest się trudno pozbyć

Posted

A ja bym zaryzykowała stwierdzenie, że u psa takiego jak aussie dużo szybciej można nawet ewentualnie coś odkręcić niż u takiego "pierwotniaka" jak shiba. Mogę się oczywiście mylić, bo interesuję się raczej BC jeśli już mówimy o użytkowych pastuchach, no ale owczar to owczar ;)

Posted

agnethka, no pewnie, ale aussie właśnie łatwo nabywa takich niepożądanych nawyków. W sumie to nie chcę odkręcać żadnych złych zachowań, chcę jak najlepiej wychować psa. A z aktywnymi uparciuchami mam staż, Benny (mój w typie husky) i Batoż vel Baton (beagle, razem spacerujemy) i szczerze mówiąc trudno mi siebie wyobrazić z psem, który jest nastawiony na pracę z człowiekiem :] Agility i frisbee mnie nie kręci, od biedy aportowanie i tropienie. Najbardziej lubię jednak łażenie, bieganie i mizianie. Najchętniej bym brała kolejnego hasiora, ale gabaryty shiby są uniwersalniejsze.
No, ale póki co to mżonki, najpierw muszę uzbierać kasę na psiaka z rodkiem :] No i zdecydować, czy chcę wiązać swoją przyszłość z Polską.