Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tosiek kocha wszystko i wszystkich:) Maxa pamiętam na pierwszym spacerze,a dziś to niebo, a ziemia, zupełnie inny pies:) zdjęcia prześle dziewczynom jutro to wrzucą na dniach pewnie

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

W sobotę przyjechał gość z adoptowanym zeszłej niedzieli DOGIM (płowy, duży samiec) na "jakieś szkolenie posłuszeństwa" do "jakiejś pani z tej fundacji co do niego dzwoniła i się umówiła, bo chciała Dogiego zobaczyć". Więc nasunęło mi się, że prawdopodobnie to ktoś z fundacji 2 plus 4. Gość nie pamiętał imienia ani nie miał nr tel. ale szukał po całym schronisku i tej "jegomości" znaleźć nie mógł.

Czy ktoś z Was się umówił i nawalił???

Posted

Kasta to Paoli jest :)
A tak serio to o Jesskę już mamy zapytania o adopcję. Ehh staffik ideał i nagle domki wyrastają...
Będzie pewnie 2 staffik do adopcji, tylko mordulec do psów.

Posted

doddy napisał(a):
Tak daleko to ja się zapłaczę aby Jessy oddać. :diabloti::eviltong::loveu:

hehe, mam te same uczucia, gdy ludzie dzwonią z daleka o Diunę.

Miałam zapytanie z Kołobrzegu i z Tarnowskich Gór. Nie to jednak było powodem, że nie dałam tam Dju. W tych domach sa już psy. Ostre, agresywne, więc amstaff na dokładkę tam raczej nie wejdzie gładko:diabloti:

Posted

ja to bym sobie chętnie Dziuńkę zostawiła na zawsze:evil_lol:

ale po 1. źle się wychowa przy gończej, niezależnej, napastliwej mojej suce. Wkładam teraz mase pracy, by mała nie uczyła się od niej tylko (osobne spacery np.)
a po 2. wtedy juz nie będę DT

ale kocham ją strasznie. uwielbiam. jest idealnym psem dla mnie, pasujemy do siebie, rozumiem ją intuicyjnie najbardziej ze wszystkich moich tymczasowiczów. Zapłaczę się:placz:

Posted

Uru,
w poszukiwania domku dla Lary znalazłam Panią z Zielonej Góry (koło mojego rodzinnego domu), szuka pieska "do kuchni" i nie ma preferencji. Ma 2 dzieci 5 i 8 lat oraz dużą sukę na dworze. Chce psa który lubi dzieci, dogada się z drugim psem, nie boi się zostawać sam i lubi jeździć samochodem. Niestety Lara ją nie zainteresowała i boi się że dwie suki się nie dogadają wiec podesłałam jej zdjęcia Tośka ale też się nie interesuje eh a szkoda.
Kobieta się ogłasza na naszym forum

http://www.dogomania.pl/threads/217606-nieaktualne

kurcze, już nieaktualne.

Posted

doddy napisał(a):
No przecie bym jej nie oddała... prawda jest taka, że od wczoraj już było to wiadome jak ją zobaczyłam pierwszy raz.

hehe :evil_lol:
gratulujemy ;)

Posted

Mysie Pysie, z Panią z zielonej rozmawiałysmy. Dzwoniła w sprawie adopcji Diuny. uznalysmy, ze nie bedzie to odpowiedni dom. z kilku podstawowych powodów.
Od kiedy ruszylo nasze allegro i poszlo sporo ogloszen mamy na prawde duzo tel. w sprawie adopcji jednak co smutne wiekszosc z nich to niepowazni ludzie dla których liczy sie tylko wyglad psa. Nie zawsze chodzi tylko o to by pies po prostu wyszedł ze schroniska.

Z wiesci pozytywnych to to ,ze fundacja Emir bedzie sprawdzała dla nas dom w Siedlcach dla Diko. Pan brzmi bardzo sensownie jednak musimy byc pewni zanim do niego trafi. trzymajmy kciuki!

a co do poadopcyjnych newsów: Graf podobno sporo utył:/ Pani nie chodzi na szkolenie. nie podoba nam sie ta opcja. Obawiam sie, ze ta tendencja sie utrzyma, to bowiem jak ktos intensywnie spedza czas z psem mocno zwiazane jest z preferencjami osobistymi. widac w tym przypadku sportowy potencjał Graffa nie zazna spełnienia:(

ps.Gameness, Tosiek sie w kwadracik zmienia. da sie obnizyc kaloryczna zawartość jego michy?;)

Jara,faktycznie, zdjecia obiecałam. Zaraz się za to zabieram tj. dzwonie do włascicieli by przesłali;)

Posted

tak, astów na boksach ogólnych ludzie się nie boją. A te w pojedynczych boksach wydają się być tam za karę - czyli za agresję...

z Allegro mamy trochę zapytań, jednak poza jednym, pozostałe domy nie spełniają warunków do adopcji psów w typie bull.

Jest poważna szansa dla Diko, pod Warszawą. Czekamy na wizytę przedadopcyjną osób z fundacji Emir i jeśli się okaże OK zawieziemy go tam w najbliższy weekend.

Posted

Uru napisał(a):
a co do poadopcyjnych newsów: Graf podobno sporo utył:/ Pani nie chodzi na szkolenie. nie podoba nam sie ta opcja. Obawiam sie, ze ta tendencja sie utrzyma, to bowiem jak ktos intensywnie spedza czas z psem mocno zwiazane jest z preferencjami osobistymi. widac w tym przypadku sportowy potencjał Graffa nie zazna spełnienia:(

ps.Gameness, Tosiek sie w kwadracik zmienia. da sie obnizyc kaloryczna zawartość jego michy?;)

Tosiek juz ma od jakiegoś czasu dietetyczne porcje.

a dla Pani, która wzięła Graffa idealna byłaby Ayo, no ale nie mieliśmy na to wpływu

Posted

Koperek napisał(a):
W sobotę przyjechał gość z adoptowanym zeszłej niedzieli DOGIM (płowy, duży samiec) na "jakieś szkolenie posłuszeństwa" do "jakiejś pani z tej fundacji co do niego dzwoniła i się umówiła, bo chciała Dogiego zobaczyć". Więc nasunęło mi się, że prawdopodobnie to ktoś z fundacji 2 plus 4. Gość nie pamiętał imienia ani nie miał nr tel. ale szukał po całym schronisku i tej "jegomości" znaleźć nie mógł.

Czy ktoś z Was się umówił i nawalił???

Koperku, zadno z nas czytaj- Ani ja ,ani Diuna ani Irek. Diuna już dostała nr tego Pana od Basi i jutro do niego zadzwoni by ogarnąć sprawe choc tak na prawde nie wiemy ktoz to za wspanialy wolontariusz zaproponował 'szkolenie' i sie nie pojawił:/ Zapewne ktos kto ogarnia duże samce, mozeliwe, ze to nikt z fundacji a jedynie ktos cos slyszał itp itd.

Posted

doddy napisał(a):
No przecie bym jej nie oddała... prawda jest taka, że od wczoraj już było to wiadome jak ją zobaczyłam pierwszy raz.

staffiki to zawsze wszystkim skradną serce, nawet samym spojrzeniem:loveu:.

Szkoda, że z Grafem nie trenują nic, on miał taki potencjał...
Super by było gdyby adopcja z Wawy się udała dla Diko, trzymam kciuki;)
a Dogi to ja nie wiem, który to piesek niestety nawet:shake:.
Zdjęcia przeslałam na pocztę:)

Posted

Uru napisał(a):
Koperku, zadno z nas czytaj- Ani ja ,ani Diuna ani Irek. Diuna już dostała nr tego Pana od Basi i jutro do niego zadzwoni by ogarnąć sprawe choc tak na prawde nie wiemy ktoz to za wspanialy wolontariusz zaproponował 'szkolenie' i sie nie pojawił:/ Zapewne ktos kto ogarnia duże samce, mozeliwe, ze to nikt z fundacji a jedynie ktos cos slyszał itp itd.

ja również nie.