Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Witam serdecznie chcialabym poinformowac iz czlonkowie fundacji 2plus4 organizuja koncert charytatywny na rzecz zwierzat ktory odbedzie sie 29 pazdziernika 2011r w Obornikach Ślaskich start godz 18:) Gwarantujemy udana zabawe w polaczenie ze szczytnym celem:) Zapraszamy:)

Posted

[quote name='karolina175'] Witam serdecznie chcialabym poinformowac iz czlonkowie fundacji 2plus4 organizuja koncert charytatywny "PODAJ POMOCNĄ ŁAPĘ" na rzecz zwierzat ktory odbedzie sie 29 pazdziernika 2011r w Obornikach Ślaskich start godz 18:) Gwarantujemy udana zabawe w polaczeniu ze szczytnym celem:)

podaje link do wydarzenia koncertu:
http://www.facebook.com/event.php?eid=173964589354929

Zapraszamy!:)

Posted

złe wiadomości od Skota:-(

Skot zaczął potwornie niszczyć mieszkanie. Wgryza się w drzwi, już prawie na wylot. Zeżarł telewizor itd.

Mimo, że od początku Państwo kierują się zasadami, jakie powinny wyeliminować lęk separacyjny, niestety Skota dopadła ta choroba. Ludzie są załamani...
Wysłaliśmy do tego domu dwóch behawiorystów, niestety na koszt Fundacji. Czekamy na ich wizytę...
Niestety Skot jest bardzo silny i podejrzewam, że klatkę kennelową rozniesie w drzazgi. Nie wiem co, poza farmakoterapią, polecić tym ludziom, by w miarę szybko się uspokoił.

Posted

diuna_wro napisał(a):
złe wiadomości od Skota:-(

Skot zaczął potwornie niszczyć mieszkanie. Wgryza się w drzwi, już prawie na wylot. Zeżarł telewizor itd.

Mimo, że od początku Państwo kierują się zasadami, jakie powinny wyeliminować lęk separacyjny, niestety Skota dopadła ta choroba. Ludzie są załamani...
Wysłaliśmy do tego domu dwóch behawiorystów, niestety na koszt Fundacji. Czekamy na ich wizytę...
Niestety Skot jest bardzo silny i podejrzewam, że klatkę kennelową rozniesie w drzazgi. Nie wiem co, poza farmakoterapią, polecić tym ludziom, by w miarę szybko się uspokoił.

Początkowo nie mieli z nim problemów, czy coś się zmieniło w funkcjonowaniu rodziny? Skot zostaje dłużej niż wcześniej sam?

Pamiętasz historię Stefana, który też zjadał drzwi, przy okazji wyrywał klamki i zjadł całą gumę w drzwiach garażowych? To było na początku jego pobytu u nowych właścicieli. Porządnie zabezpieczyli drzwi ;) i przez kilka dni ktoś był w domu i wychodzil co jakiś czas. Żeby pies nabrał pewności, że wszystko jest ok.

Jestem ciekawa, co się stało u Skota :(
Trzymam kciuki za wizytę behawiorystów!

Posted

poczatkowo wszystko bylo super. Scot zostawał sam i nic sie nie dzialo. Scot bardzo przywiązal sie do swojego Pana. Bardziej niz do innych domowinikow. Pan wyjechal na jakis czas po czym wrócił i przy jego nastepnym wyjsciu z domu Scot zrobil pierwsza demolke. Teraz rujnuje wszystko jak sie da i to regularnie gdy zostaje sam:(

Posted

Uru napisał(a):
poczatkowo wszystko bylo super. Scot zostawał sam i nic sie nie dzialo. Scot bardzo przywiązal sie do swojego Pana. Bardziej niz do innych domowinikow. Pan wyjechal na jakis czas po czym wrócił i przy jego nastepnym wyjsciu z domu Scot zrobil pierwsza demolke. Teraz rujnuje wszystko jak sie da i to regularnie gdy zostaje sam:(

poczatkowo kuba (tassman) miejmy nadzieje ze behawiorysta pomoze....
i ja mam nadzieje ze oni chca o niego walczyc;) 3 mamy kciuki

Posted

co początkowo Kuba? tez niszczył?
albo ja czegos w Twoim zdaniu Kofeino nie rozumiem;)

No miejmy nadzieje,ze coś przyniesie rezultaty. Na tą chwile wrażenie odnosimy,ze chcą walczyc.

Posted

tak ;) urwalo mi zdanie.. tak niszczyl... ale jakos opanowalismy lek separacyjny i juz jest dobrze...
najwazniejsze by sie nie poddali. zal psiaka bo widzialam zdjecia sliczny cudak;)no i uczy sie szybko

Posted

znalezienie domu dla 7miesiecznego zdrowego szczeniaka nie powinno graniczyc z cudem. skoro jest obecnie w domu osob, ktore go znalazly i sa to osoby z dogo... myśle, ze ogloszenia wrzucone w siec i nadzor tej adopcji jest mozliwy do przeprowadzenia przez nich. obecnie nie mamy zgloszen od osób chcacych zaadoptowac szczenie. w ogole mamy zastój w adopcjach. czekamy na wynik kilku nowych ogloszen,które poszły w sieć. oczywiscie bede miała w pamięci szczeniaka z wałbrzycha jesli ktoś bedzie dzwonił.

Posted

w sprawie Vegi- zanim zaczniemy ją ogłaszać musimy ją zdiagnozować, skoro dochodzi u niej do pewnych zachwiań/zaburzeń rownowagi musimy wiedzieć czym może byc to spowodowane.

W niedziele zabiore ją na spacer by sprawdzić jak to wygląda. Pomyslimy pod jakim kątem można robić badania

Posted

CIACHO W DOMU!!!! :) :)

Był spacer, była kompiel, było siku na dywan..... ;) a teraz słodko spi kołomnie na słoneczku, położył głowe na kolanach i chrapie. Kochany jest ..... :) zrobiłam foto ale nie mogę wstawić eh...
pozdrawiam
Madzia