Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Max, tez jest pit bullem red nose. Typowym. Czerwonym, lekko pręgowanym. Szczupły, sprężysty. Niestety widać, że był źle żywiony, ma z niedoborów tzw. miękką łapę i krzywiznę kości łokciowej nogi przedniej. Mam jego foto.

Czekoladowy pit, o którym wspominała Uru to mix pit bulla z amstaffem. Masywne, wielkie psisko, waży chyba z 40-45kg. Cheries porobiła mu ładne fotki. Na pewno niebawem wstawi...

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

diuna_wro napisał(a):

Czekoladowy pit, o którym wspominała Uru to mix pit bulla z amstaffem. Masywne, wielkie psisko, waży chyba z 40-45kg. Cheries porobiła mu ładne fotki. Na pewno niebawem wstawi...

Jak dla mnie to pit bull red nose, z astem to chyba niewiele ma wspólnego (no, chyba że fotki przekłamują) ;)
Jest cudowny!!!

Posted

Agnieszko,popadłysmy w pewien manier nazywania naszych bulli amstafami, i czasem... nawet przesadnie doszukujemy sie go w danym psie;) z racji tego,ze ich sie przez nas przelewa cała masa,bywa ze same juz tracimy głowe,który to jest a który to nie jest amstafem. Pit bull taki siaki czy owaki? juz niewazne,kazdy pilnie szuka domu. tu bynajmniej sprawa jest jasna.

co do owego czkoladowego pita,schronisko podjelo sie obowiazku po danych z chipa dodzwonienia sie do tych osob,potencjalnych wlascicieli,zobaczymy czy pies szybko wroci do domu.

Lemon,wczoraj został w domku w polanicy zdroju, dzis dzownilam wszystko jest ok, dom na prawde fajny, Ciekawy,nietypowy.Pies bedzie tam szczesliwy.Planujmey z diuną pojechac tam w przeciagu 2 tygodni by sprawdzic jak sie rodzina i pies ze soba aklimatyzują.Wtedy zdamy szersze relacje.Nowi opiekunowie nazywaja go Lenon

Posted

ja odpadam, bo w czwartek operuję małą Diunę i jestem uziemniona z nią w domu. No chyba, ze jutro ok. 11:00 bo będę w pobliżu. Fioneczko, ustal adres i czy ta godzina Państwu odpowiada i zadzwoń do mnie.

Dziś Tequilla opuściła celę schroniska. Trafi do domu, gdzie był już kiedyś amstaff. Zamieszka z rodziną z 6 latkiem.
Jutro wieziemy do Legnicy Maję, trzymajcie kciuki żeby wypadło wszystko dobrze i Majeczka została tam na zawsze.

Posted

[quote name='diuna_wro']ja odpadam, bo w czwartek operuję małą Diunę i jestem uziemniona z nią w domu. No chyba, ze jutro ok. 11:00 bo będę w pobliżu. Fioneczko, ustal adres i czy ta godzina Państwu odpowiada i zadzwoń do mnie.

Dziś Tequilla opuściła celę schroniska. Trafi do domu, gdzie był już kiedyś amstaff. Zamieszka z rodziną z 6 latkiem.
Jutro wieziemy do Legnicy Maję, trzymajcie kciuki żeby wypadło wszystko dobrze i Majeczka została tam na zawsze.[/QUOTE]

ciesze sie ze Teqilka opuszcza schron:):) wraz z Larka trzymamy kciukasy za Majeczke:)

Posted

są dwa takie cuda.

Dziś byłam u nich. Dwa chłopaczki. Jeden ciemny, pręgowany z białymi znaczeniami, drugi cały ciemny pręgowany. Bardzo w typie rasy. Główki mocno osadzone, łapki grube. Jutro może uda mi się podjechać i zrobić fotkę.

Przydałby się dt, żeby małolatów nie wydano patologii.

Posted

Diuna jak Państwu nie będzie pasować godzina czy cuś, to ja się mogę przejść, mieszkam przy Hallera, do Irka też by można zadzwonić.

Posted

Wyjazd Majki sie przeciagnal. jadę z nia dopiero jutro. Dzisiaj okazalo sie,ze ma kaszel.dostala zastrzyk. jutro ma takze przed wyjazdem miec sciagniete szwy po zabiegu.
co do szczeniaków... w sobote przyjedzie rodzina chetna na 4 miesiecznego chlopaka. oby ktos konkretny

Posted

[quote name='Uru']Wyjazd Majki sie przeciagnal. jadę z nia dopiero jutro. Dzisiaj okazalo sie,ze ma kaszel.dostala zastrzyk. jutro ma takze przed wyjazdem miec sciagniete szwy po zabiegu.
co do szczeniaków... w sobote przyjedzie rodzina chetna na 4 miesiecznego chlopaka. oby ktos konkretny[/QUOTE]

czy odzywal sie do was pan Robert , od lary??

Posted

Maja w nowym domku ma sie swietnie. Pani Mirosława dba o nia niesamowicie. Planuje kontrolne badanie krwi.Ma doswiadczenie z choroba poprzedniej astki.
Maja spi w łózku z pania Mirką.karmiona jestz reki, dostaje przekaski w postaci uszu i kosci,ma zabawki,legowisko nowiutkie w ktorym lubi pochrapac. jest milutka,grzeczna. wytrzymuje z zalatwieniem sie do spacerów.
Pani Mirka jest zachwycona. oby tak dalej!
a teraz wklejam link, który bardzo fajnie rizwiewa pewne watpliwosci:) wersja anglojezyczna.
http://www.pitbulllovers.com/pitbull-articles/pitbulls-red-nose-blue-pit-bulls.html

Posted

W piątek do schroniska w wyniku przeprowadzonej interwencji Policji trafiła do schroniska ok. 5 letnia suczka.

Sunia jest bardzo wyniszczona !!

Miała mieć kopiowane uszy... w rezultacie nieudolnego zabiegu uszy są pokryte bliznami i zrogowaceniami. Pies prawie nie słyszy.

Ma chore oczy.

Widać, że rodziła, sutki są bardzo wyciągnięte. Pielęgniarz mówił, że ma również guzki na listwie mlecznej.

Jest niedożywiona, chuda, przez skórę przebijają kostki.

Posted

biedna mała!
uszy... wydaje mi sie ,ze moze to byc efekt stanów zapalnych,nieleczonych.przewlekle narazonych na dzialanie bakterii itd.
nowa opiekunka Maji zadeklarowala wplacac co miesieczna kwote na nasze asty. mam nadzieje,ze uda sie stan tych uszu poprawic
:(

Posted

[quote name='Uru']
uszy... wydaje mi sie ,ze moze to byc efekt stanów zapalnych,nieleczonych.przewlekle narazonych na dzialanie bakterii itd.
[/QUOTE]

na pewno masz rację.

Tequilla wyadoptowana - nie wiem, do jakiego domu trafiła.
Ayo - była u weterynarza - przerośnięte pazury zaczęły wrastać jej w skórę.
Tosiek - coraz grubszy.
Boho - coraz chudszy :(