ani@ Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 :evil_lol: Elza przyucza go do cyrkowych występów Quote
Agmarek Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 ani@ napisał(a)::evil_lol: Elza przyucza go do cyrkowych występów Łoj...biedaczysko :diabloti: Znając zdolności Elzy to tylko patrzeć jak będzie fikołki robił i piłkę na ogonie kręcił :evil_lol: Quote
ElzaMilicz Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Tak pisałam o nim tydzień temu. :-) Elman to po prostu Maniek. Okropnie przykro patrzy się na psa, który jest przekonany o tym, że sam powinien o sobie decydować. Sam, bo nikt nigdy prawdopodobnie nie decydował za niego, nie opiekował się nim, nie troszczył, nie dbał... Młody piękny berneńczyk, a tak strasznie zaniedbany psychicznie i fizycznie... Po 'człowieku', do którego Elman należał, pozostał tylko przywiązany do szyi sznur... Elman dopiero teraz poznaje otaczający go świat. Prawie wszystko wywołuje w nim zdziwienie, zainteresowanie, czasem nawet zbyt duże. Zadziwia go człowiek... Dopiero teraz odkrywa, jak wygląda życie u jego boku. Już wie, że opłaca się reagować na komendy, że trzeba usiąść na stopie opiekuna i wtulić się w niego, a na pewno zostanie pogłaskany... To niesamowite uczucie patrzeć, jak taki pies zaczyna się otwierać, kiedy w jego oczach po raz pierwszy pojawia się oddanie... Patrząc na niego z perspektywy psa pozostawionego w życiu samemu sobie, można powiedzieć, że jest bardzo grzeczny. Nie reaguje na inne psy, nie przywłaszcza przedmiotów, nie walczy o jedzenie... Czeka nas jeszcze sporo pracy. To oczywiste, że dwóch lat przykrych doświadczeń nie sposób zniwelować w tydzień. Zdarza mu się jeszcze, że ma swoją koncepcję i próbuje ją przeforsować, groźnie łypiąc na mnie spode łba. Ale szybko się uczy i co najważniejsze - podoba mu się nowe życie... ;) Quote
ElzaMilicz Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Elman nie znał zabawek, nie umiał też zająć się plastikową butelką jak na porządnego psa przystało. :eviltong: A dzisiaj przedstawiam Wam "Uśmiech kierownika". "Ale fajowe to to, pożyczysz Meda ?" "Nie pożyczysz ? To poczekam cierpliwie aż się znudzisz tym czarownym cackiem." "Warto było czekać! Teraz ja jestem KRÓLEM !" Quote
Milla.j Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Król z niego dostojny... A jaki ma profil!:loveu: Quote
Agmarek Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Ale zabaweczka - pierwsza klasa :lol: było się o co wykłócać :evil_lol: Quote
ani@ Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Wygląda jak butelka po płynie do mycia naczyń nie puszczały aby baniek później :evil_lol: Quote
ElzaMilicz Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Butelka po napoju chłodzącym. "Easy cool", "Terminator" czy inne g... Takimi napojami raczy się teraz młodzież. :evil_lol: Quote
ani@ Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Nowe fotki Elmana, który odkrył u Elzy, że jest FANTASTYCZNYM PSEM :p Quote
ElzaMilicz Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Elman się przypomina. :eviltong: Quote
Agmarek Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Patrząc na to zdjęcie dla Budryska odniosłam wrażenie że...dzisiaj coś piłam :roll: tudzież dwóch facetów, ale trzy psy :evil_lol: Quote
Cockermaniaczka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 :loveu: moj wymarzony pies:loveu: Kiedys naprawde takiego adoptuje,cudny jest Ekman vel maniek:loveu: Mam nadzieje ze znajdzie najlepszy domek pod sloncem:loveu: Tylko pamietajcie o kastracji,zeby komus durne pomysly nie przychodzily....Bo pies ladny i rasowy:roll: Quote
ani@ Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Elman jest wykastrowany. Nie jest psem rasowym - nie posiada metryki. Quote
ElzaMilicz Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Maniek ma dom. :cool3: 6 marca poznał nowych opiekunów a wczoraj pojechaliśmy na spacer zapoznawczy z ON-kiem rezydentem. :p Jedna ze skór została dokumentnie przetrzepana. Zgadnijcie która ? :diabloti: Wszystko będzie jak należy. ;) Quote
Agmarek Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 To super wieści. Strasznie się cieszę :multi: ElzaMilicz napisał(a): Jedna ze skór została dokumentnie przetrzepana. Zgadnijcie która ? :diabloti: Mańkowa? :cool3: Quote
ElzaMilicz Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Agmarkowa stawiam Ci kolację! :eviltong: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
ElzaMilicz Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Walizki Mańka juz spakowane. ;) Wątek kolejnej biedy pod naszą opieką: http://www.dogomania.pl/threads/204231-Rozpacz-i-żal!!!-Bernenka-Nana-delikatna-jak-okruszek...?p=16506570#post16506570 :shake: Quote
Recommended Posts