Ania102 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Viris napisał(a): Potem pojechałyśmy do burmistrza gminy, powiedział że skontaktuje się z Sołtysem jutro bo "dlaczego Wy panie miałybyście coś robić". Ale wytłumaczyłam panu że suni nie może stać się krzywda i jeśli nie będzie innych pomysłów to ją zabezpieczymy - pan burmistrz powiedział że jeśli nie znajdą się pieniądze z gminy to sam zapłaci za sterylizacje. :shocked!:to by było conajmniej dziwne ale miłe z jego strony, to czekamy na decyzje sołtysa. Quote
Clio Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 No milo by było gdyby pomógł w sterylce, ale boje się żeby nie było tak: " suka nie wybudziła się z narkozy" Viris kojec trzeba było zostawić dla mnie do ogarnięcia ,przecież ja dziś jadę nakarmić szczeniory .Nie możesz wszystkiego sama ogarniać bo padniesz w końcu na placu boju dziewczyno! Quote
Viris Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 W poniedziałek dostałyśmy z Anką opierdziel, więc od razu na wtorek się umówiłyśmy. Nie wiem czy byś sobie dała radę sama - my we dwie siedziałyśmy tam długo, wielki wór śmieci wyrzucony. Została tylko butelka plastikowa którą Luna sobie wyjęła do zabawy. Ania zrobiła im supły z materiału - ale rezydent zakopał ;/ Pamiętaj o witaminach dla szczeniaków - zostawione u ochrony. Quote
Viris Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Na 99% jutro zabieramy sunię i szczeniaki do dużego kojca. Szczeniaków jest na miejscu 5 - jednego te dziewczyny dziś oddały ;/ Było ich podobno 8, jeden zmarł, jednego ktoś wziął no i teraz te dziewczyny też jednego zabrały. Quote
olivetshka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 To czekamy na jutro i kciuki trzymamy. Quote
Viris Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Przepraszam że nie daję konkretów do ogłoszeń - po prostu wolę mieć te psiaki "zabezpieczone" - a nie ogłaszać szczeniaki których już może nie być bo ktoś "se wzioł". Jutro jedziemy i zabieramy. Wstawię zdjęcia "płciowe" i suni i weta odwiedzimy i wszystko będzie dobrze. Btw dzisiaj kolejne zgłoszenie psa umierającego po wypadku. Oczywiście nic mu nie jest, no ale musiałam zabrać. Szlag mnie trafi zaraz! Nie założyłam wątku psom z wczoraj a tu kolejny. Jutro zdjęcia i wątki. Quote
Viris Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Okej dostałam telefon z gminy, zapłacą za sterylkę suni - tylko cholera nie mamy jej gdzie trzymać po zabiegu :( Wspomniałam też o szczepieniach szczeniaków - nie powinno być problemu ze zwrotem - podobno burmistrz bardzo prozwierzęcy. Quote
Viris Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Sunia i 5 maluchów zabezpieczona. Odrobaczona, ucho badane i mamy leki. Jestem nieprzytomna. Zdjęcia jak wrócę ze strzyżenia Tofika od Iwop. 2 chłopców i 3 dziewczynki. Quote
Clio Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Podskakujemy do góry maluchy ! Trzymajcie kciuki ,może jeden piesio znajdzie DS ,jutro się okaże. Quote
Viris Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Nie dam rady ze zdjęciami, zamordujcie mnie :( Mam zdjęcia zrobione do ogłoszeń, tylko gdzie ten czas co przez palce leci???? Quote
Ania102 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Viris Ty to rzeczywiście czasami odpocznij. To kiedy sterylka? I gdzie ona będzie po niej? [quote name=' Clio'] Podskakujemy do góry maluchy ! Trzymajcie kciuki ,może jeden piesio znajdzie DS ,jutro się okaże. To trzymamyw takim razie;) Quote
Viris Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Sterylka będzie jak wyleczymy ucho i sprawdzimy na spokojnie temperaturę - bo wczoraj sunia miała 40 stopni - ale możliwe że zestresowała się w samochodzie. Muszę kupić termometr i zmierzyć w normalnych warunkach. Szukamy miejsca do przetrzymania suni po zabiegu - jak znajdziemy to będzie cud.. Zdjęcia niebawem wstawię ;) Quote
Viris Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 No to siup. Zdjęcia suni jeszcze z poprzedniego miejsca: kefirek Quote
Viris Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 I maluchy z opisem płci - już z bezpiecznego azylu. Ania dzwonil ten pan, mam mu wysłać maila :) Quote
olivetshka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 cudowne są wszystkie - z mamą na czele. No piękna ona jest! Quote
Clio Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Piesek nr2 rozwalił mi serducho ! Sunia nr1 ma takie zalotne spojrzenie. Quote
aga38 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Viris napisał(a):Sterylka będzie jak wyleczymy ucho i sprawdzimy na spokojnie temperaturę - bo wczoraj sunia miała 40 stopni - ale możliwe że zestresowała się w samochodzie. Muszę kupić termometr i zmierzyć w normalnych warunkach. Szukamy miejsca do przetrzymania suni po zabiegu - jak znajdziemy to będzie cud.. Zdjęcia niebawem wstawię ;) Viris pogadaj z Anią 102 nasz wet robi super sterylki szwy są wewnętrzne,wszystko szyte rozpuszczalnymi nićmi a ranka maleńka i nic nie wystaje,w porównaniu z innymi tego typu zabiegami jakie widziałam to mistrzostwo świata. A sunię możemy po sterylce parę dni przetrzymać u mnie Quote
Viris Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Super Aga, dzięki za Twoją propozycję - to bardzo dużo. Quote
edek Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Bardzo się cieszę, ze rodzinka bezpieczna :) i znalazły się fundusze na sterylizacje :) Quote
olivetshka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 aga38 napisał(a):Viris pogadaj z Anią 102 nasz wet robi super sterylki szwy są wewnętrzne,wszystko szyte rozpuszczalnymi nićmi a ranka maleńka i nic nie wystaje,w porównaniu z innymi tego typu zabiegami jakie widziałam to mistrzostwo świata. A sunię możemy po sterylce parę dni przetrzymać u mnie Aga, a gdzie - jeśli można spytać - mieszkasz? Będę sterylizować wkrótce swoją sucz i chciałabym szwy rozpuszczalne - no, ale jak wspomniałaś, niewielu wetów tak robi. Co to za "Miasto cudów"? :) Quote
Viris Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Wet o którym mówi Aga jest w Starachowicach. A miasto cudów to Wąchock :) Quote
Viris Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 edek napisał(a):Bardzo się cieszę, ze rodzinka bezpieczna :) i znalazły się fundusze na sterylizacje :)Oooo widzę że nas sponsor się jednak na dogo udziela :) Witamy serdecznie i dziękujemy za wpłaty na szczeniorki - zmieniam zatem zapisy w obydwu rozliczeniach :) Quote
aga38 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 O tak Viris ma rację:) Ania102 też dobrze zna tego weterynarza Quote
Recommended Posts