Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Viris napisał(a):

Potem pojechałyśmy do burmistrza gminy, powiedział że skontaktuje się z Sołtysem jutro bo "dlaczego Wy panie miałybyście coś robić". Ale wytłumaczyłam panu że suni nie może stać się krzywda i jeśli nie będzie innych pomysłów to ją zabezpieczymy - pan burmistrz powiedział że jeśli nie znajdą się pieniądze z gminy to sam zapłaci za sterylizacje.

:shocked!:to by było conajmniej dziwne ale miłe z jego strony, to czekamy na decyzje sołtysa.

Posted

No milo by było gdyby pomógł w sterylce, ale boje się żeby nie było tak: " suka nie wybudziła się z narkozy"
Viris kojec trzeba było zostawić dla mnie do ogarnięcia ,przecież ja dziś jadę nakarmić szczeniory .Nie możesz wszystkiego sama ogarniać bo padniesz w końcu na placu boju dziewczyno!

Posted

W poniedziałek dostałyśmy z Anką opierdziel, więc od razu na wtorek się umówiłyśmy. Nie wiem czy byś sobie dała radę sama - my we dwie siedziałyśmy tam długo, wielki wór śmieci wyrzucony.

Została tylko butelka plastikowa którą Luna sobie wyjęła do zabawy. Ania zrobiła im supły z materiału - ale rezydent zakopał ;/

Pamiętaj o witaminach dla szczeniaków - zostawione u ochrony.

Posted

Na 99% jutro zabieramy sunię i szczeniaki do dużego kojca.

Szczeniaków jest na miejscu 5 - jednego te dziewczyny dziś oddały ;/

Było ich podobno 8, jeden zmarł, jednego ktoś wziął no i teraz te dziewczyny też jednego zabrały.

Posted

Przepraszam że nie daję konkretów do ogłoszeń - po prostu wolę mieć te psiaki "zabezpieczone" - a nie ogłaszać szczeniaki których już może nie być bo ktoś "se wzioł".

Jutro jedziemy i zabieramy. Wstawię zdjęcia "płciowe" i suni i weta odwiedzimy i wszystko będzie dobrze.

Btw dzisiaj kolejne zgłoszenie psa umierającego po wypadku. Oczywiście nic mu nie jest, no ale musiałam zabrać. Szlag mnie trafi zaraz! Nie założyłam wątku psom z wczoraj a tu kolejny. Jutro zdjęcia i wątki.

Posted

Okej dostałam telefon z gminy, zapłacą za sterylkę suni - tylko cholera nie mamy jej gdzie trzymać po zabiegu :(
Wspomniałam też o szczepieniach szczeniaków - nie powinno być problemu ze zwrotem - podobno burmistrz bardzo prozwierzęcy.

Posted

Sunia i 5 maluchów zabezpieczona. Odrobaczona, ucho badane i mamy leki. Jestem nieprzytomna. Zdjęcia jak wrócę ze strzyżenia Tofika od Iwop.

2 chłopców i 3 dziewczynki.

Posted

Viris Ty to rzeczywiście czasami odpocznij.
To kiedy sterylka? I gdzie ona będzie po niej?

[quote name=' Clio']
Podskakujemy do góry maluchy ! Trzymajcie kciuki ,może jeden piesio znajdzie DS ,jutro się okaże.

To trzymamyw takim razie;)

Posted

Sterylka będzie jak wyleczymy ucho i sprawdzimy na spokojnie temperaturę - bo wczoraj sunia miała 40 stopni - ale możliwe że zestresowała się w samochodzie. Muszę kupić termometr i zmierzyć w normalnych warunkach.

Szukamy miejsca do przetrzymania suni po zabiegu - jak znajdziemy to będzie cud..

Zdjęcia niebawem wstawię ;)

Posted

Viris napisał(a):
Sterylka będzie jak wyleczymy ucho i sprawdzimy na spokojnie temperaturę - bo wczoraj sunia miała 40 stopni - ale możliwe że zestresowała się w samochodzie. Muszę kupić termometr i zmierzyć w normalnych warunkach.

Szukamy miejsca do przetrzymania suni po zabiegu - jak znajdziemy to będzie cud..

Zdjęcia niebawem wstawię ;)

Viris pogadaj z Anią 102 nasz wet robi super sterylki szwy są wewnętrzne,wszystko szyte rozpuszczalnymi nićmi a ranka maleńka i nic nie wystaje,w porównaniu z innymi tego typu zabiegami jakie widziałam to mistrzostwo świata. A sunię możemy po sterylce parę dni przetrzymać u mnie

Posted

aga38 napisał(a):
Viris pogadaj z Anią 102 nasz wet robi super sterylki szwy są wewnętrzne,wszystko szyte rozpuszczalnymi nićmi a ranka maleńka i nic nie wystaje,w porównaniu z innymi tego typu zabiegami jakie widziałam to mistrzostwo świata. A sunię możemy po sterylce parę dni przetrzymać u mnie

Aga, a gdzie - jeśli można spytać - mieszkasz? Będę sterylizować wkrótce swoją sucz i chciałabym szwy rozpuszczalne - no, ale jak wspomniałaś, niewielu wetów tak robi.
Co to za "Miasto cudów"? :)

Posted

edek napisał(a):
Bardzo się cieszę, ze rodzinka bezpieczna :) i znalazły się fundusze na sterylizacje :)
Oooo widzę że nas sponsor się jednak na dogo udziela :) Witamy serdecznie i dziękujemy za wpłaty na szczeniorki - zmieniam zatem zapisy w obydwu rozliczeniach :)