Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj, chyba tylko Ty Małgosiu :-(

Ja dziś z Karoliną_g_k byłam w schronisku.

Wszystkie maluchy mają domy. Nadal szukam klatki-łapki na drugą sukę-matkę.
Zabieg będzie miała tam, gdzie Wiki, po 10 dniach wróci do Jastrząbki.
Taki jest plan.

Posted

To chociaż dobrze, ze maluchy w dimach.
a ten pan co dzwonił w piatek, w sprawie maluchów, ktoś wart uwagi?
Jak zrozumiałam Ewelinę, to ta sunia to chyba dziecko Wiki, i to Wiki miała szczeniaki w grudniu, nie ta?..........

Posted

Obydwie sunie miały szczeniaki praktycznie równocześnie. W sumie było ich 8. Trzy wydała Ewelina, resztę my.
W piątek niestety nie dzwonił, za to wczoraj miałam telefon w sprawie malucha. Ponieważ mamy 7 malutkich szczylków do adopcji, to jest z czego wybierać.

Posted

[quote name='malagos']I co, nie bardzo da sie ta sytuacja rozwiazać?[/QUOTE]
..nie wiem co mogę jeszcze zrobić....mogę pozyczyć klatkę , gdzie jest założycielka wątku ?

Posted

To strasznie krótko, obawiam się że może się nie udać :-(

Ale nawet jeśli, to potrzebna jest osoba z samochodem, która zgodzi się pojechać do Jastrząbki z klatką, poczekać kilka godzin na efekty i jeśli suka się złapie odwieźć ją do lecznicy w klatce, a potem wrócić z klatką do W-wy.
Zbierać ekipy do łapania nie ma sensu, bo suka może się bać nowych, obcych ludzi.
Czy ktoś jest chętny?

Posted

tu za mało osób wchodzi na ten wątek, nie uda się stworzyć drużyny. W sumie potrzebna 1 osoba, która przywiezie klatkę, poczeka na sunię kilka godzin, i w dobrym wariancie zawiezie suczkę do lecznicy - pewnie do tej w Tobolicach koło Ostrołęki? Najlepiej gdybyś esperanza kogoś z autkiem złapała.

• 2 weeks later...
Posted

Rozmawiałam z Eweliną. Postępy w oswajaniu są niewielkie. Suka podchodzi bliżej, ale zaraz się cofa. Będzie jeszcze próbować łapać na Sedalin, bo nie mam chętnych do wyjazdu na cały dzień z klatką :-(
Suka ma kumpla- małego, rudego, bezdomnego psa.

Na razie nie ma cieczki.