malagos Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 To na czym stoimy? Ta sunai potrzebuje pomocy, a szczeniaki? W domach, na dt czy jak? Quote
esperanza Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Oj, chyba tylko Ty Małgosiu :-( Ja dziś z Karoliną_g_k byłam w schronisku. Wszystkie maluchy mają domy. Nadal szukam klatki-łapki na drugą sukę-matkę. Zabieg będzie miała tam, gdzie Wiki, po 10 dniach wróci do Jastrząbki. Taki jest plan. Quote
malagos Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 To chociaż dobrze, ze maluchy w dimach. a ten pan co dzwonił w piatek, w sprawie maluchów, ktoś wart uwagi? Jak zrozumiałam Ewelinę, to ta sunia to chyba dziecko Wiki, i to Wiki miała szczeniaki w grudniu, nie ta?.......... Quote
esperanza Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Obydwie sunie miały szczeniaki praktycznie równocześnie. W sumie było ich 8. Trzy wydała Ewelina, resztę my. W piątek niestety nie dzwonił, za to wczoraj miałam telefon w sprawie malucha. Ponieważ mamy 7 malutkich szczylków do adopcji, to jest z czego wybierać. Quote
esperanza Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Znalazłam klatkę łapkę za 400zł- 170x40x50cm, ale nie wiem, czy ona się do niej zmieści. Inne klatki kosztują 1800-2500zł :-( Quote
wiga138 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Dzwonie dziś do psiego azylu z prośbą o wypożyczenie. Jaka wielkość ? Quote
esperanza Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Suka mała do średnia, czyli do 15kg, jak sądzę. Quote
malagos Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 I co, nie bardzo da sie ta sytuacja rozwiazać? Quote
wiga138 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='malagos']I co, nie bardzo da sie ta sytuacja rozwiazać?[/QUOTE] ..nie wiem co mogę jeszcze zrobić....mogę pozyczyć klatkę , gdzie jest założycielka wątku ? Quote
esperanza Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Jestem cały czas. Udało Ci się wypożyczyć klatkę- łapkę? Quote
esperanza Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 To strasznie krótko, obawiam się że może się nie udać :-( Ale nawet jeśli, to potrzebna jest osoba z samochodem, która zgodzi się pojechać do Jastrząbki z klatką, poczekać kilka godzin na efekty i jeśli suka się złapie odwieźć ją do lecznicy w klatce, a potem wrócić z klatką do W-wy. Zbierać ekipy do łapania nie ma sensu, bo suka może się bać nowych, obcych ludzi. Czy ktoś jest chętny? Quote
malagos Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 tu za mało osób wchodzi na ten wątek, nie uda się stworzyć drużyny. W sumie potrzebna 1 osoba, która przywiezie klatkę, poczeka na sunię kilka godzin, i w dobrym wariancie zawiezie suczkę do lecznicy - pewnie do tej w Tobolicach koło Ostrołęki? Najlepiej gdybyś esperanza kogoś z autkiem złapała. Quote
wiga138 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Czas ucieka... a sunia nie jest wysterylizowana..... Quote
esperanza Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 Rozmawiałam z Eweliną. Postępy w oswajaniu są niewielkie. Suka podchodzi bliżej, ale zaraz się cofa. Będzie jeszcze próbować łapać na Sedalin, bo nie mam chętnych do wyjazdu na cały dzień z klatką :-( Suka ma kumpla- małego, rudego, bezdomnego psa. Na razie nie ma cieczki. Quote
bebcik Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 esperanza napisał(a):Na razie nie ma cieczki. i oby jak najdłużej nie miała, biedactwo ;( Quote
Recommended Posts