esperanza Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Adopcja jest pod znakiem zapytania, na razie szukamy domów dla całej 4. Quote
esperanza Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 3 maluchy w dt- nowy wątek: http://www.dogomania.pl/threads/201543-Szczeniaki-znalezione-w-pustostanie-czekaj%C4%85-na-DS... Quote
edek Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 mam rozumieć że to są te same maluszki tylko nowy wątek ? a co z tym czwartym się dzieje ? ma już dom?? Quote
esperanza Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 Niestety nie ma domu, jest w dt, a ja czekam na zdjęcia od Ani, by go poogłaszać. Quote
edek Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Mam jeszcze pytanie odnośnie tych dwóch dorosłych suń, które tam zostały. Będą miały zakładany oddzielny wątek, może udało by się zebrać pieniążki chociaż na sterylizacje zaraz będą nst maluchy :( Quote
esperanza Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Załatwiłam sterylkę z przetrzymaniem dla suczek. Martwię się, ile to będzie kosztowało, ale nie ma wyjścia. Nie chcę, by one znowu rodziły. Quote
edek Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 esperanza napisał(a):Załatwiłam sterylkę z przetrzymaniem dla suczek. Martwię się, ile to będzie kosztowało, ale nie ma wyjścia. Nie chcę, by one znowu rodziły. To fajnie :) a gmina nie pokryje takiej sterylki w końcu sunie są bezdomne. Czy ta druga sunia co przychodzi na karmienie co kilka dni na pewno nie ma nst małych??? Czy potem zostaną odstawione w to samo miejsce do tej karmicielki?? Quote
bebcik Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Niedługo będą nadchodziły 1% pieniądze. :) Konkretne dane mi są w tym celu potrzebne bo znajomi już się dopytują :) Quote
edek Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Można jeszcze spróbować założyć odrębny wątek dla tych suniek i je ogłaszać i wydawać z tego pustostanu gdzie obecnie się znajdują, może jakimś cudem udałoby się coś dla nich znaleźć?? Quote
esperanza Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Ta starsza jest adopcyjna, młodsza nie bardzo. 1% z tego roku, to my dopiero we wrześniu dostaniemy :-( Suki wrócą w to samo miejsce. Jeśli ktoś mógłby zadzwonić w moim imieniu do urzędu będę wdzięczna. Ja mogę i robię, wiele rzeczy, ale rozmawiać z urzędnikami nie potrafię. bebcik na razie wyślę Ci info mailem, z ulotką w postaci pdfa, ok? Quote
zina7777 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Został jeszcze Baflo, który jest u mnie na tymczasie. Zaraz wstawię jego zdjęcia. To przecudny maluszek, który bardzo szybko się uczy :) Uwielbia towarzystwo innych zwierzątek i w ogóle ie pcha się do łóżka :) Quote
esperanza Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Widzę, że znalazłaś :-) Dzięki za wstawienie fotek. Znajdziemy mu dobry domek. Quote
beam6 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 esperanza napisał(a):Widzę, że znalazłaś :-) Dzięki za wstawienie fotek. Znajdziemy mu dobry domek. Ale fajowski szczylek :) Quote
esperanza Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Prawda, że fajny? :-) Jest miejsce na zabieg sterylizacji i 10-dniowy pobyt, ale kompletnie nie wiem, co potem. Przydałby się tymczas przynajmniej dla tej oswojonej suczki. Ona jest niewielka i niekłopotliwa. Szkoda, by po zabiegu wróciła na ulicę. Quote
esperanza Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Tak wygląda ta starsza suczka: Quote
esperanza Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Wklejam fotki suni, z lecznicy: Quote
edek Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Błagam o dt dla suni do środy będzie w lecznicy, a co dalej, znowu bezdomność ??? Zobaczcie na jej błagalne i smutne oczęta :( Quote
esperanza Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 I cud się chyba stał i chyba mamy bezpieczne miejsce dla suni. Jutro wieczorkiem potwierdzę. Teraz tylko szukać intensywnie dla niej domu musimy. Quote
malagos Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Tak, dziś i na dzis po południu jesteśmy umówiona. Rozumiem, ze do mnie przyjeżdza starsza sunia, tak? a co z drugą mamuśką? Tę "moją" nazwałam Wilusia, od wilczastego umaszczenia :) Wczoraj jakiś pan pytał mejlowo o Roxi, pokazałam mu tę i czekam na odpowiedź. Quote
esperanza Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Drugą Ewelina będzie łapała. Ma promazynę, bo do sedalinu nie mam w ogóle zaufania. Jeśli uda się suczkę trochę otumanić, złapie ją i zawiezie na zabieg. Po zabiegu niestety suczka raczej wróci tam, gdzie jest obecnie. Wilusia, ładnie :-) Zakładamy jej oddzielny wątek? Malagos, jeśli potrzebna jest karma, daj znać, wyślę kurierem. Za szczepionki przeciwko wirusówkom i wściekliźnie zapłacimy, tylko faktury albo rachunku będę potrzebowała. Cokolwiek będzie potrzebne daj znać. Bardzo się ciesz, że sunia do Ciebie przyjedzie :-) Dziękuję. Quote
Recommended Posts