Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nic :-(
Co chwila trafiają mi się sprawy pilne i super pilne. Wczoraj wizyta na Targowej u faceta który ma sukę i 10 szczeniaków. Byłam szczęśliwa, że nikt mi łba nie urwał.
Potem zgłoszenie o suce w rozsypce z Ostrołęki. Być może już urodziła, bo nie przychodzi do miejsca karmienia, a ja już jej sterylkę z przetrzymaniem załatwiłam.
Nie mam już siły.
Postaram się zorganizować palmera, ale to już spore przedsięwzięcie, także finansowe. W lecznicy liczba miejsc ograniczona. Mam tam sukę po gwoździowaniu łapy. Dziś w nocy kociaki, które zabraliśmy od meneli zwalniają miejsce, więc trzymam miejscówkę dla tej suki na sterylkę aborcyjną. Muszę jeszcze sukę i kotkę, które są 60km od lecznicy jakoś przetransportować na zabiegi.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Nic, bez zmian. Ewelina ją dokarmia, ale sama się zastanawia, czy aby na pewno to jest suka.
Cieczki nie było i nie ma.
W sumie nie przypomina sobie nawet, by maluchy, które zabieraliśmy kiedykolwiek karmiła.
Owszem opiekowała się, ale samce też się potrafią szczeniakami opiekować.
Poprosiłam, by się dokładnie przyjrzała, bo jeśli to samiec, to nie trzeba go łapać- jest stale dostęp do jedzenia.

Posted

esperanza napisał(a):
Jeszcze nic pewnego, ale jest to prawdopodobne :-)

A teraz próbujemy łapać kolejną psią rodzinę. Dwa maluchy już złapane, zostały 2 i matka- wszystkie dzikie.

I jak dzikuski, dały sobie pomóc?

Posted

Strasznie mi szkoda suniek, które rodzą co cieczka nie dość, że same mają niewiele do jedzenia to jeszcze stadko muszą wykarmić. A najbardziej pęka mi serce jak znajdę wątek, w którym sukę ktoś wyrzucił bo zaszła w ciąże, nie dość że jest w ciąży to sama bez człowieka w nowym miejscu a lada moment jeszcze szczeniaki. Dla mnie tak postępujące osoby nie mają za grosz sumienia. :mad::mad::mad:

Posted

malagos napisał(a):
A kolejna tragedia w Różanie - nie ma jak pomóc.Sunia zdycha na łańcuchu, ma ślepe maluchy, zdychają po jednym...

To może podzwoń po fundacjach może ktoś zrobi interwencje !!!!!

Posted

Justynko, tę sunię zgłosiły panie z Różana do EVA2406, do mnie dzwoniła i Ewa, i Abrakadabra - suka ma szczenaiki, ur. w Boze Cialo, było ich 7, żyją 4. Sęk w tym, ze Kruszewo ma parwo (czy tak pisałaś na watku?), powiadomiony jest Psi anioł i teraz wyjchał już samochód na tę interwencję.

Posted

[quote name='malagos']Justynko, tę sunię zgłosiły panie z Różana do EVA2406, do mnie dzwoniła i Ewa, i Abrakadabra - suka ma szczenaiki, ur. w Boze Cialo, było ich 7, żyją 4. Sęk w tym, ze Kruszewo ma parwo (czy tak pisałaś na watku?), powiadomiony jest Psi anioł i teraz wyjchał już samochód na tę interwencję.[/QUOTE]
Co z sunią i jej maluchami ?

• 3 weeks later...
Posted

Sunię i 3 dzieci, które przeżyły zabrał Psi Anioł - ciagle pytam na watku tego schroniska o nią, ale nikt nie odpowiada........

a wracajac do tematu - troche dziwne wydaje mi się, ze Ewelinka dokarmia sunię od roku, jak nie dłuzej i nie widzi, czy to pies, czy suka, ma przeciez krótka sierść. Chyba, ze sunia ma jakieś zaburzenia genetyczne i jest bezpłodna, całe szczęście dla niej i dla nas.