malagos Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Justynko, źle wpisałam NR TEL!! Juz poprawiłam! Quote
esperanza Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Ok, jeszcze nie dzwoniłam, więc nic się nie stało :-) Quote
malagos Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 a moze jest szansa na nowe zdjecie suni? Ewelinka nadal się nią opiekuje? Quote
esperanza Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Nic :-( Co chwila trafiają mi się sprawy pilne i super pilne. Wczoraj wizyta na Targowej u faceta który ma sukę i 10 szczeniaków. Byłam szczęśliwa, że nikt mi łba nie urwał. Potem zgłoszenie o suce w rozsypce z Ostrołęki. Być może już urodziła, bo nie przychodzi do miejsca karmienia, a ja już jej sterylkę z przetrzymaniem załatwiłam. Nie mam już siły. Postaram się zorganizować palmera, ale to już spore przedsięwzięcie, także finansowe. W lecznicy liczba miejsc ograniczona. Mam tam sukę po gwoździowaniu łapy. Dziś w nocy kociaki, które zabraliśmy od meneli zwalniają miejsce, więc trzymam miejscówkę dla tej suki na sterylkę aborcyjną. Muszę jeszcze sukę i kotkę, które są 60km od lecznicy jakoś przetransportować na zabiegi. Quote
wiga138 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 kto i w czym w taki razie może esperanzie pomóc ???!!! Ile będzie kosztował palmer ? Quote
malagos Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 I nic? Wiem, nie wszystkim bedomnym psiakom uda nam się pomóc...... Quote
malagos Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Dziewczyny maja kłopot - na juz do zabrania jest maleńka 5-mies. sunia z lecznicy, miała kłopoty z nóżką,a le już jest ok........... Quote
esperanza Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Nic, bez zmian. Ewelina ją dokarmia, ale sama się zastanawia, czy aby na pewno to jest suka. Cieczki nie było i nie ma. W sumie nie przypomina sobie nawet, by maluchy, które zabieraliśmy kiedykolwiek karmiła. Owszem opiekowała się, ale samce też się potrafią szczeniakami opiekować. Poprosiłam, by się dokładnie przyjrzała, bo jeśli to samiec, to nie trzeba go łapać- jest stale dostęp do jedzenia. Quote
edek Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 A to niespodzianka :crazyeye::crazyeye::crazyeye::evil_lol::evil_lol: Quote
esperanza Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Jeszcze nic pewnego, ale jest to prawdopodobne :-) A teraz próbujemy łapać kolejną psią rodzinę. Dwa maluchy już złapane, zostały 2 i matka- wszystkie dzikie. Quote
edek Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 To czekamy na informację i trzymam kciuki na złapanie dzikiej mamuśki i jej dwójki małych. Quote
Lemoniada Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 esperanza napisał(a):Jeszcze nic pewnego, ale jest to prawdopodobne :-) A teraz próbujemy łapać kolejną psią rodzinę. Dwa maluchy już złapane, zostały 2 i matka- wszystkie dzikie. I jak dzikuski, dały sobie pomóc? Quote
esperanza Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Niestety matka gdzieś w chaszcze przeprowadziła maluchy, a teraz nie ma kto do nich pojechać, by nakarmić :-( Quote
edek Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Strasznie mi szkoda suniek, które rodzą co cieczka nie dość, że same mają niewiele do jedzenia to jeszcze stadko muszą wykarmić. A najbardziej pęka mi serce jak znajdę wątek, w którym sukę ktoś wyrzucił bo zaszła w ciąże, nie dość że jest w ciąży to sama bez człowieka w nowym miejscu a lada moment jeszcze szczeniaki. Dla mnie tak postępujące osoby nie mają za grosz sumienia. :mad::mad::mad: Quote
malagos Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 A kolejna tragedia w Różanie - nie ma jak pomóc.Sunia zdycha na łańcuchu, ma ślepe maluchy, zdychają po jednym... Quote
edek Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 malagos napisał(a):A kolejna tragedia w Różanie - nie ma jak pomóc.Sunia zdycha na łańcuchu, ma ślepe maluchy, zdychają po jednym... To może podzwoń po fundacjach może ktoś zrobi interwencje !!!!! Quote
esperanza Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 malagos Różan ma umowę ze schroniskiem! Koniecznie trzeba dać znać. Napisz proszę więcej szczegółów. Quote
malagos Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Justynko, tę sunię zgłosiły panie z Różana do EVA2406, do mnie dzwoniła i Ewa, i Abrakadabra - suka ma szczenaiki, ur. w Boze Cialo, było ich 7, żyją 4. Sęk w tym, ze Kruszewo ma parwo (czy tak pisałaś na watku?), powiadomiony jest Psi anioł i teraz wyjchał już samochód na tę interwencję. Quote
esperanza Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 Cieszę się, że udało się zabrać te psiaki. Quote
wiga138 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='malagos']Justynko, tę sunię zgłosiły panie z Różana do EVA2406, do mnie dzwoniła i Ewa, i Abrakadabra - suka ma szczenaiki, ur. w Boze Cialo, było ich 7, żyją 4. Sęk w tym, ze Kruszewo ma parwo (czy tak pisałaś na watku?), powiadomiony jest Psi anioł i teraz wyjchał już samochód na tę interwencję.[/QUOTE] Co z sunią i jej maluchami ? Quote
malagos Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Sunię i 3 dzieci, które przeżyły zabrał Psi Anioł - ciagle pytam na watku tego schroniska o nią, ale nikt nie odpowiada........ a wracajac do tematu - troche dziwne wydaje mi się, ze Ewelinka dokarmia sunię od roku, jak nie dłuzej i nie widzi, czy to pies, czy suka, ma przeciez krótka sierść. Chyba, ze sunia ma jakieś zaburzenia genetyczne i jest bezpłodna, całe szczęście dla niej i dla nas. Quote
Recommended Posts