Istar19 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 również mam nadzieje że jakiś domek okaże się tym jedynym! Quote
leonarda Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Właśnie dostałam jeszcze ofertę DT, z facebooka:) Tylko, że tam są 2 asty... Quote
Alicja Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='leonarda']Domy chętne nadal spływają! I nawet nieźle brzmią. Głównie małżeństwa. Wszystko z dzisiejszych ogłoszeń, których kilka zrobiłam rano nowych. Jakieś axelowe szaleństwo... Mam tylko nadzieję, że któryś naprawdę wypali... I to ten właściwy...[/QUOTE] no to :kciuki: Quote
leonarda Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Byłam dzisiaj u Axela. Zabrałam go do przychodni i pani doktor stwierdziła [B]zapalenie oskrzeli[/B]:shake:. Poza paroma drobiazgami, które na razie mogą poczekać (np. oczka - bardzo zaczerwienione spojówki itp. - i tak nie ma jak podawać mu kropli kilka razy dziennie). Znowu więc mnie czekają codzienne wycieczki z antybiotykiem... Mam mało czasu na razie, ale jakoś się wyrobię - na szczęście pani Agnieszka (wspominałam o niej, to ta pani, która proponowała opłacenie hotelu) prześle pieniądze na leki i wspomoże mnie również w kosztach paliwa na te dojazdy (nie wyrabiam z tankowaniem, a pali 9l/100 niestety. Bardzo dziękuję w imieniu swoim i Axela:loveu: Szczerze powiem, że gdyby nie ona - nie wiem, czy by się to udało (już naprawdę coraz pustszą mam kieszeń:niewiem::hmmmm:). Rozliczenie wkleję potem na wątku. Do hoteli i tak raczej biorą tylko zdrowe psy, zresztą są albo zewnętrzne boksy (czyli to, co ma) albo takie ceny, że szczęka opada (ok.35 zł za dobę bez kosztów leczenia). DT - ma się coś wyklarować, ale jak pan ma potężne 2 asty to ja się obawiam, że niekoniecznie musiałyby się psy pokochać - i wtedy sajgon:mad: Z domków na razie nic konkretnego się nie dzieje. Czekamy.. W dodatku dzisiaj Axelek pokazał, że wprawdzie chętnie jeździ samochodem, ale potrafi piszczeć, jak mu się nudzi albo czegoś chce "na już". U weterynarza też pokazał swoje, panie stwierdziły, że fajny, ale kompletnie niczego nienauczony - typ jestem duży i mam mnóstwo energii i robię, co chcę:cool3: Problem z kagańcem zabiegowym - pozwala sobie założyć, ale potem po prostu szaleje, żeby go tylko zdjąć... Mierzenie temperatury i takie tam - o matko:diabloti: . Temperatura za wysoka oczywiście, jak to przy zapaleniu... Naprawdę tylko konsekwentny, mądry właściciel (absolutnie pozytywnie nastawiony oczywiście) i raczej na pewno niepozostawianie go samego z dziećmi, dopóki się trochę nie wychowa...bo dobrego wychowania na pewno potrzebuje. Choć jest naprawdę przemiły, ale to nie ratlerek:diabloti: Obawiam się, że przy nieprzemyślanej adopcji jak zacznie trochę szaleć po domu - a może, zważywszy na to, że jest ciekawski, skoczny, wszędzie chce być i wszystko kontrolować - mógłby trafić się zwrot. Więc, mimo, że się śpieszy ze względu na zdrowie, muszę uprzedzać o tym wszystkim potencjalnych chętnych, a to nie ułatwi sprawy.... (no i niestety, mimo wszystko, nie da żadnej gwarancji:roll:) Na dziś waży 33 kg - wydaje się mało, ale to same mięśnie (bo tkanka tłuszczowa poniżej zera) i da się to poczuć:razz: Tabletki na szczęście zeżarł w kiełbasie bez protestu;-) Quote
leonarda Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 No i parę fotek ślicznego, akurat grzecznego:lol: Axelka w samochodzie (jak jest niegrzeczny, nie da się robić fotek:diabloti:) : [IMG]http://images50.fotosik.pl/586/95d5b6ad5bac9776.jpg[/IMG] [IMG]http://images35.fotosik.pl/402/da2d61323be79bfa.jpg[/IMG] [IMG]http://images41.fotosik.pl/580/63ff2da6384b30c7.jpg[/IMG] [IMG]http://images50.fotosik.pl/586/daa9aaad4703eb63.jpg[/IMG] Quote
leonarda Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Nie wiem, chyba trochę widać, że ma czerwone i załzawione nieco oczka... No i jeszcze jedną informację zdobyłam przy okazji wizyty w przychodni - Axel chyba nie jest przyjacielem kotów:diabloti: Quote
Jenny19 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Co do hotelik dostałam jeszcze takie namiary: hej :: 1:54:20 PM hotelik 25zl z wyzywieniem :: 1:54:25 PM było okej :: 1:55:35 PM hotel briard ul popieluszki :: 1:55:42 PM [URL="link:http://oferia.pl/usluga/item141097-hotel-dla-psow-briard"]http://oferia.pl/usluga/item141097-hotel-dla-psow-briard[/URL] :: 1:56:06 PM boksy klatkowe ale nie pamieta :: 1:56:29 PM prowadzi fajna dziewczyna co ma fiola na punkcie psów :: 1:56:35 PM fajna opieka ona zadowolona była :: 1:56:45 PM dobrze sie opiekuje Quote
Alicja Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Kurcze ... zapalenie oskrzeli :( a On na tym zimnie I jak w końcu z tym kubraczkiem ??Czy chłopak zaakceptowałby takie ustrojstwo ?? Czyli jest szansa na hotel ?? ale za ile .... bo cholerka kasa rządzi wszystkim ....tak wygrać w lotto Quote
Jenny19 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Jak coś mogę zrobić bazarek ogłoszeniowy, z 200 zł powinnam uzbierać, na koszty leczenia/ karmy Quote
leonarda Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Na razie nie wiem, co z hotelem. No i jednak może się okazać, że nie wiadomo, ile on miałby tam siedzieć, a jak nawet będzie mógł 2 miesiące, to co dalej? Wiecie, jak z tym bywa... a do tego jeszcze leczenie... na razie niedrogie, bo ta wetka (ALMAVET z Sosnowca) nawet nie liczy ode mnie za wizytę, badania - no za nic, tylko za leki. To jest bardzo duża pomoc z jej strony. Chyba, że w końcu będzie miała nas (mnie i tych psin schroniskowych) dość;-) Na razie, póki jest nim jeszcze jakieś zainteresowanie, łatwiej go pokazać chętnym w schronisku niż gdzie indziej (no, chyba że DT). Dziś byłam u niego drugi raz (chyba mnie rodzina zabije niedługo za całokształt), bo byli chętni do obejrzenia. O tym potem, na razie szybko muszę kończyć, bo mnie naprawdę z domu wyrzucą:mad: Quote
leonarda Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Państwo z dzisiaj całkiem fajni, ale nie wiem, czy się ciut nie wystraszyli Axelka:eviltong: Na spokojnie jeszcze mają sobie przemyśleć. Jutro i w czwartek mam umówionych kolejnych "oglądaczy". I jeszcze antybiotyki podać do południa.... Niechże już psina idzie do domku, bo ona chora i potrzebuje, a ja niekoniecznie chciałabym zamieszkać w schronisku;) Quote
Alicja Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='leonarda']Państwo z dzisiaj całkiem fajni, ale nie wiem, czy się ciut nie wystraszyli Axelka:eviltong: Na spokojnie jeszcze mają sobie przemyśleć. Jutro i w czwartek mam umówionych kolejnych "oglądaczy". I jeszcze antybiotyki podać do południa.... Niechże już psina idzie do domku, bo ona chora i potrzebuje, a ja niekoniecznie chciałabym zamieszkać w schronisku;)[/QUOTE] no to :kciuki: aby któryś z tych domków pokochał Axelka Quote
agaga21 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 dopiero tu trafiłam. piękna psina. trzymam kciuki za słodziutkiego axelka Quote
leonarda Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Pani, która była dzisiaj - super. Tylko jeden jest problem - pani ma w domu fretkę i Axel musiałby ją zaakceptować. Jeśli nie będzie do piątku innego domu, będziemy próbować sprawdzić go z tą fretką. Hmmm... co on na to powiedziałby, nie wiem.... Pani była też ze mną na spacerze z Akiro i też stwierdziła, że świetny pies - ale Akiro ma problem z innymi psami i można podejrzewać, że fretką też nie byłby zachwycony... Jutro kolejna wizyta u Axela, w piątek jeszcze jedna. Czekamy... Axel wyraźnie poweselał, wcześniej tylko tak stał przy kratach i patrzył, teraz jak mnie widzi, to już się cieszy bardzo i nawet podskakuje. Dziewczyny z wolontariatu, które były dzisiaj, powiedziały nawet, że się poprawił (znaczy przytył troszkę:)) Mimo kaszlu i gorączki jednak chyba faktycznie trochę odżył - jednak te spacery i kontakt z człowiekiem dają psom chyba trochę nadziei na coś lepszego.... Quote
Alicja Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Dobrze by było zeby wreszcie któryś z tych domków okazał się własciwy Czy domek z fretką jest z Gliwic ?? Quote
leonarda Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 :multi:Axel od dzisiaj w nowym domu:loveu::loveu::loveu: zamieszkał w Tarnowskich Górach:p Resztę opiszę później, padam z nóg. Quote
baster i lusi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='leonarda']:multi:Axel od dzisiaj w nowym domu:loveu::loveu::loveu: zamieszkał w Tarnowskich Górach:p Resztę opiszę później, padam z nóg.[/QUOTE] jak się cieszę.i trzymam kciuki oby to był ten jedyny/ Quote
Alicja Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='leonarda']Tak, a co?[/QUOTE] bo pani pytała też w Gliwicach i chyba zaopiekuje się dziewczynką z Gliwic ...jeśli znajomość z fretką przebiegnie pomyślnie Quote
Alicja Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='leonarda']:multi:Axel od dzisiaj w nowym domu:loveu::loveu::loveu: zamieszkał w Tarnowskich Górach:p Resztę opiszę później, padam z nóg.[/QUOTE] zaciskam :kciuki: aby to był ten jedyny i ostateczny Quote
leonarda Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Też mam nadzieję, że to będzie ten jedyny. Oby. Reszta jutro, bo dziś nie mam siły. W każdym razie wszystko bardzo dobrze wróży, jak na razie. Quote
Alicja Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='leonarda']Też mam nadzieję, że to będzie ten jedyny. Oby. Reszta jutro, bo dziś nie mam siły. W każdym razie wszystko bardzo dobrze wróży, jak na razie.[/QUOTE] to ja :kciuki: nieustająco Quote
czaku Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 No i takie wieści to lubimy!:) oby inne psy jak najszybciej podążyły w ślad Axla (lub jak wolicie - Axela:) ) oczywiście będziemy czekac na wieści jak ma się ten wspaniały AST:) Quote
leonarda Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='Alicja']bo pani pytała też w Gliwicach i chyba zaopiekuje się dziewczynką z Gliwic ...jeśli znajomość z fretką przebiegnie pomyślnie[/QUOTE] Tak, pani miała pytać w Gliwicach. Mam nadzieję, że znajomość będzie na plus:) Quote
Recommended Posts