Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='leonarda']Domy chętne nadal spływają! I nawet nieźle brzmią. Głównie małżeństwa. Wszystko z dzisiejszych ogłoszeń, których kilka zrobiłam rano nowych. Jakieś axelowe szaleństwo... Mam tylko nadzieję, że któryś naprawdę wypali... I to ten właściwy...[/QUOTE]

no to :kciuki:

Posted

Byłam dzisiaj u Axela. Zabrałam go do przychodni i pani doktor stwierdziła [B]zapalenie oskrzeli[/B]:shake:. Poza paroma drobiazgami, które na razie mogą poczekać (np. oczka - bardzo zaczerwienione spojówki itp. - i tak nie ma jak podawać mu kropli kilka razy dziennie). Znowu więc mnie czekają codzienne wycieczki z antybiotykiem... Mam mało czasu na razie, ale jakoś się wyrobię - na szczęście pani Agnieszka (wspominałam o niej, to ta pani, która proponowała opłacenie hotelu) prześle pieniądze na leki i wspomoże mnie również w kosztach paliwa na te dojazdy (nie wyrabiam z tankowaniem, a pali 9l/100 niestety. Bardzo dziękuję w imieniu swoim i Axela:loveu: Szczerze powiem, że gdyby nie ona - nie wiem, czy by się to udało (już naprawdę coraz pustszą mam kieszeń:niewiem::hmmmm:).
Rozliczenie wkleję potem na wątku.
Do hoteli i tak raczej biorą tylko zdrowe psy, zresztą są albo zewnętrzne boksy (czyli to, co ma) albo takie ceny, że szczęka opada (ok.35 zł za dobę bez kosztów leczenia).

DT - ma się coś wyklarować, ale jak pan ma potężne 2 asty to ja się obawiam, że niekoniecznie musiałyby się psy pokochać - i wtedy sajgon:mad:

Z domków na razie nic konkretnego się nie dzieje. Czekamy..
W dodatku dzisiaj Axelek pokazał, że wprawdzie chętnie jeździ samochodem, ale potrafi piszczeć, jak mu się nudzi albo czegoś chce "na już". U weterynarza też pokazał swoje, panie stwierdziły, że fajny, ale kompletnie niczego nienauczony - typ jestem duży i mam mnóstwo energii i robię, co chcę:cool3:

Problem z kagańcem zabiegowym - pozwala sobie założyć, ale potem po prostu szaleje, żeby go tylko zdjąć... Mierzenie temperatury i takie tam - o matko:diabloti: . Temperatura za wysoka oczywiście, jak to przy zapaleniu...

Naprawdę tylko konsekwentny, mądry właściciel (absolutnie pozytywnie nastawiony oczywiście) i raczej na pewno niepozostawianie go samego z dziećmi, dopóki się trochę nie wychowa...bo dobrego wychowania na pewno potrzebuje. Choć jest naprawdę przemiły, ale to nie ratlerek:diabloti:
Obawiam się, że przy nieprzemyślanej adopcji jak zacznie trochę szaleć po domu - a może, zważywszy na to, że jest ciekawski, skoczny, wszędzie chce być i wszystko kontrolować - mógłby trafić się zwrot. Więc, mimo, że się śpieszy ze względu na zdrowie, muszę uprzedzać o tym wszystkim potencjalnych chętnych, a to nie ułatwi sprawy.... (no i niestety, mimo wszystko, nie da żadnej gwarancji:roll:)

Na dziś waży 33 kg - wydaje się mało, ale to same mięśnie (bo tkanka tłuszczowa poniżej zera) i da się to poczuć:razz:

Tabletki na szczęście zeżarł w kiełbasie bez protestu;-)

Posted

No i parę fotek ślicznego, akurat grzecznego:lol: Axelka w samochodzie (jak jest niegrzeczny, nie da się robić fotek:diabloti:) :

[IMG]http://images50.fotosik.pl/586/95d5b6ad5bac9776.jpg[/IMG]

[IMG]http://images35.fotosik.pl/402/da2d61323be79bfa.jpg[/IMG]

[IMG]http://images41.fotosik.pl/580/63ff2da6384b30c7.jpg[/IMG]

[IMG]http://images50.fotosik.pl/586/daa9aaad4703eb63.jpg[/IMG]

Posted

Nie wiem, chyba trochę widać, że ma czerwone i załzawione nieco oczka...

No i jeszcze jedną informację zdobyłam przy okazji wizyty w przychodni - Axel chyba nie jest przyjacielem kotów:diabloti:

Posted

Co do hotelik dostałam jeszcze takie namiary:

hej

:: 1:54:20 PM
hotelik 25zl z wyzywieniem

:: 1:54:25 PM
było okej

:: 1:55:35 PM
hotel briard ul popieluszki

:: 1:55:42 PM
[URL="link:http://oferia.pl/usluga/item141097-hotel-dla-psow-briard"]http://oferia.pl/usluga/item141097-hotel-dla-psow-briard[/URL]

:: 1:56:06 PM
boksy klatkowe ale nie pamieta

:: 1:56:29 PM
prowadzi fajna dziewczyna co ma fiola na punkcie psów

:: 1:56:35 PM
fajna opieka ona zadowolona była

:: 1:56:45 PM
dobrze sie opiekuje

Posted

Kurcze ... zapalenie oskrzeli :( a On na tym zimnie
I jak w końcu z tym kubraczkiem ??Czy chłopak zaakceptowałby takie ustrojstwo ??
Czyli jest szansa na hotel ?? ale za ile .... bo cholerka kasa rządzi wszystkim ....tak wygrać w lotto

Posted

Na razie nie wiem, co z hotelem. No i jednak może się okazać, że nie wiadomo, ile on miałby tam siedzieć, a jak nawet będzie mógł 2 miesiące, to co dalej? Wiecie, jak z tym bywa... a do tego jeszcze leczenie... na razie niedrogie, bo ta wetka (ALMAVET z Sosnowca) nawet nie liczy ode mnie za wizytę, badania - no za nic, tylko za leki. To jest bardzo duża pomoc z jej strony. Chyba, że w końcu będzie miała nas (mnie i tych psin schroniskowych) dość;-)

Na razie, póki jest nim jeszcze jakieś zainteresowanie, łatwiej go pokazać chętnym w schronisku niż gdzie indziej (no, chyba że DT).

Dziś byłam u niego drugi raz (chyba mnie rodzina zabije niedługo za całokształt), bo byli chętni do obejrzenia. O tym potem, na razie szybko muszę kończyć, bo mnie naprawdę z domu wyrzucą:mad:

Posted

Państwo z dzisiaj całkiem fajni, ale nie wiem, czy się ciut nie wystraszyli Axelka:eviltong: Na spokojnie jeszcze mają sobie przemyśleć. Jutro i w czwartek mam umówionych kolejnych "oglądaczy". I jeszcze antybiotyki podać do południa....
Niechże już psina idzie do domku, bo ona chora i potrzebuje, a ja niekoniecznie chciałabym zamieszkać w schronisku;)

Posted

[quote name='leonarda']Państwo z dzisiaj całkiem fajni, ale nie wiem, czy się ciut nie wystraszyli Axelka:eviltong: Na spokojnie jeszcze mają sobie przemyśleć. Jutro i w czwartek mam umówionych kolejnych "oglądaczy". I jeszcze antybiotyki podać do południa....
Niechże już psina idzie do domku, bo ona chora i potrzebuje, a ja niekoniecznie chciałabym zamieszkać w schronisku;)[/QUOTE]

no to :kciuki: aby któryś z tych domków pokochał Axelka

Posted

Pani, która była dzisiaj - super. Tylko jeden jest problem - pani ma w domu fretkę i Axel musiałby ją zaakceptować. Jeśli nie będzie do piątku innego domu, będziemy próbować sprawdzić go z tą fretką. Hmmm... co on na to powiedziałby, nie wiem....
Pani była też ze mną na spacerze z Akiro i też stwierdziła, że świetny pies - ale Akiro ma problem z innymi psami i można podejrzewać, że fretką też nie byłby zachwycony...

Jutro kolejna wizyta u Axela, w piątek jeszcze jedna. Czekamy...

Axel wyraźnie poweselał, wcześniej tylko tak stał przy kratach i patrzył, teraz jak mnie widzi, to już się cieszy bardzo i nawet podskakuje. Dziewczyny z wolontariatu, które były dzisiaj, powiedziały nawet, że się poprawił (znaczy przytył troszkę:))
Mimo kaszlu i gorączki jednak chyba faktycznie trochę odżył - jednak te spacery i kontakt z człowiekiem dają psom chyba trochę nadziei na coś lepszego....

Posted

[quote name='leonarda']:multi:Axel od dzisiaj w nowym domu:loveu::loveu::loveu: zamieszkał w Tarnowskich Górach:p

Resztę opiszę później, padam z nóg.[/QUOTE]

jak się cieszę.i trzymam kciuki oby to był ten jedyny/

Posted

[quote name='leonarda']Tak, a co?[/QUOTE]

bo pani pytała też w Gliwicach i chyba zaopiekuje się dziewczynką z Gliwic ...jeśli znajomość z fretką przebiegnie pomyślnie

Posted

[quote name='leonarda']:multi:Axel od dzisiaj w nowym domu:loveu::loveu::loveu: zamieszkał w Tarnowskich Górach:p

Resztę opiszę później, padam z nóg.[/QUOTE]

zaciskam :kciuki: aby to był ten jedyny i ostateczny

Posted

[quote name='leonarda']Też mam nadzieję, że to będzie ten jedyny. Oby. Reszta jutro, bo dziś nie mam siły. W każdym razie wszystko bardzo dobrze wróży, jak na razie.[/QUOTE]

to ja :kciuki: nieustająco

Posted

No i takie wieści to lubimy!:) oby inne psy jak najszybciej podążyły w ślad Axla (lub jak wolicie - Axela:) ) oczywiście będziemy czekac na wieści jak ma się ten wspaniały AST:)

Posted

[quote name='Alicja']bo pani pytała też w Gliwicach i chyba zaopiekuje się dziewczynką z Gliwic ...jeśli znajomość z fretką przebiegnie pomyślnie[/QUOTE]

Tak, pani miała pytać w Gliwicach. Mam nadzieję, że znajomość będzie na plus:)