Jump to content
Dogomania

Psy uratowane przed schronem w swoich domach :) został dług- bardzo proszę o pomoc...

Recommended Posts

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zapisuje i tak jak pisałam na ogólnym, mogę pomóc z ogłoszeniami.

mysza 1 napisał(a):
Zmieniłam Chudemu imię na Fart :) nic lepszego nie przyszło mi do głowy ;)

Oj, jeden Fart w Konstancinie już był i niestety przepadł na giełdzie :( Dobrze, że ten Fart już bezpieczny!

Posted

Ellig napisał(a):
To jak przekazac karme bo na wysylke mnie nie stac?

Dobre pytanie. Niestety w tygodniu jestem długo uziemniona w pracy a po mam zwykle jakieś inne psie sprawy...
Do Podkowy to zupełnie nie mam kiedy pojechać, poczekajmy chwilę, muszę pomyśleć jak to rozwiązać.
koosiek napisał(a):
Zapisuje i tak jak pisałam na ogólnym, mogę pomóc z ogłoszeniami.

Oj, jeden Fart w Konstancinie już był i niestety przepadł na giełdzie :( Dobrze, że ten Fart już bezpieczny!

Dziękuję, kupiłam im bazarki, wzięłam 5 zestawów po 60 portali ale mam jeszcze inne psiaki do ogłaszania to gdybyś pomogła będzie super.

Pierwszy ogłoszenia bazarkowe będzie miał Ginger a następny Fart - czekam tylko na nowe zdjęcia.
Dzisiaj pojadę do lecznicy i zrobię zdjęcia Balbince, niestety tylko w pomieszczeniu, bo jest ciemno. Ona jest kolejna do ogłaszania.

Może ktoś mógłby wyprowadzić ją na spacer w ciagu dnia i zrobić trochę fotek? Jest na Kosiarzy.

U mnie mają allegro wyróżnione, gumtree i ciągle poluję na Metro ;) Dzisiaj ze wszystkimi próbowałam ;)

Ale mnie nastraszyłaś tym Fartem :( mam nadzieję, ze temu się poszczęści.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Dobre pytanie. Niestety w tygodniu jestem długo uziemniona w pracy a po mam zwykle jakieś inne psie sprawy...
Do Podkowy to zupełnie nie mam kiedy pojechać, poczekajmy chwilę, muszę pomyśleć jak to rozwiązać.

Dziękuję, kupiłam im bazarki, wzięłam 5 zestawów po 60 portali ale mam jeszcze inne psiaki do ogłaszania to gdybyś pomogła będzie super.

Pierwszy ogłoszenia bazarkowe będzie miał Ginger a następny Fart - czekam tylko na nowe zdjęcia.
Dzisiaj pojadę do lecznicy i zrobię zdjęcia Balbince, niestety tylko w pomieszczeniu, bo jest ciemno. Ona jest kolejna do ogłaszania.

Może ktoś mógłby wyprowadzić ją na spacer w ciagu dnia i zrobić trochę fotek? Jest na Kosiarzy.

U mnie mają allegro wyróżnione, gumtree i ciągle poluję na Metro ;) Dzisiaj ze wszystkimi próbowałam ;)

Ale mnie nastraszyłaś tym Fartem :( mam nadzieję, ze temu się poszczęści.

mysza jak ty na to metro polujesz?
o jakies konkretnej godz ?
z jakiegos konkretnego komputera ?
czy w jakiejs konkretnej pozycji?

Posted

3 x napisał(a):
mysza jak ty na to metro polujesz?
o jakies konkretnej godz ?
z jakiegos konkretnego komputera ?
czy w jakiejs konkretnej pozycji?

W konkretnej pozycji oczywiście :D

Posted

koosiek napisał(a):
Ja chętnie podjadę na Kosiarzy na spacerek z niunią, ale niestety fotek nie mam jak zrobić :(

A to szkoda ale ze spacerku będzie niunia dużo bardziej zadowolona :) Dzięki bardzo :)

Posted

Chudy/Fart to przemiły, delikatny, łagodny psiak , wielbiący człowieka , nie sprawia żadnych kłopotów...
Dzis próbowałam zrobić fotki ale dzień był ponury, a Fart nie chciał za nic się odkleić ode mnie, wiec fotki niespecjalne wyszły.
Próbowałam go obfocić przywiązanego na smyczy ale wpadł w panikę, zaczął szaleńczo próbować się uwolnić więc szybko zrezygnowałam...

Posted

Bardzo ładnie Farcik wygląda, dziękuję za zdjęcia. Mam tylko 3 czy 4 to te bardzo mi się przydadzą. Dobrze, że grzeczny, mam nadzieję, że szybko znajdzie dom.

Byłam u Balbiny- trochę jestem załamana. Sunia potrzebuje ogłady i nauki. Mieszka w lecznicy, bo zwykle psiaki były tam z pokoju socjalnym z lekarzami i dzięki temu się socjalizowały.
Balbinka jest duża, energiczna, w końcu to szczeniak jeszcze... podobno gryzła kable czy faktury i wylądowała w szpitalu. Siedzi sama w pokoju przez cały dzień :( wychodzi na krótkie spacery a ma sporo energii.

Fatalnie chodzi na smyczy, ciągnie jak parowóz ale w czasie spaceru ze mną zaczęła łapać, że powinna trzymać się blisko (uczyłam ją szarpiąc niestety smycz ale trzeba to zrobić). Słabo reaguje na wołanie, za to bardzo na gwizdanie.
Jest przylepką, kiedy kucałam przytulała sie do mnie, lizała. Bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem i socjalizacji, inaczej nie wyadoptujemy jej. Słabo też jej idzie z czystością, bywa, że siusia w lecznicy. Ale myślę, że to bardziej sprawa rzadkich spacerów.

W czasie wyjścia ze mną załatwiła wszystkie potrzeby.

Nie szczeka, nie wyje, bo gdyby to od razu byśmy miały telefony i eksmisję.

Gdyby ktoś chciał wyprowadzić ją na spacer- trzeba uważać, żeby nie nawiała. Nie ma adresówki, ma beznadziejną, cienką smycz.
Gdyby ktoś miał lepszą, szerszą lub chciał jej kupić jadąc do niej to ja oddam pieniądze chętnie, po prostu dzisiaj nie wiedziałam, że ma tylko taką i nie miałam gdzie już kupić.

Zaraz wstawię fotki.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Super... czyli szanse adopcyjne bliskie zeru ;)

no co ty?
przeciez Brunek ma najlepsiejszy dom :)
chociaż biega bez smyczy to może to zły dom jest ? ;)

Posted

3 x napisał(a):
no co ty?
przeciez Brunek ma najlepsiejszy dom :)
chociaż biega bez smyczy to może to zły dom jest ? ;)

:) bez smyczy tylko po podwórku ;) mam różne fobie ;)