Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

... brak slów!!! wyrzucono pięć szczeniaków na śmietnik!!!! 3 już znalazły dom... zostały dwie dziewczynki.. zostałyby u nas, ale nasz 12-letni pies ich nie akceptuje... jest schorowany-teraz po operacji-nie potrafi pogodzić się ze szczeniaczkami w domu.... psinki maja ok. 3 miesięcy, są -teraz- radosne, grzeczne, już chodza na smyczy, mają apetyt, ładnie się bawią... do czasu adopcji beda zaszczepione... szukamy rodziny także poza Warszawa-właściwie w całej Polsce-chętnie dowioze jedną/dwie-aby tylko nie trafiły do schroniska.... już zbyt dużo przeżyły.... to małe pieski-wyśle zdjęcia na mail....

Posted

witam... chetnie prześle zdjęcie-ale niestety tutaj nie umiem wstawić. Dzidzia-bardzo do niej pasuje to imię-ma około 3 miesiecy, jest radosna i ciekawa-ładnie bawi sie swoimi zabawkami. Wczoraj ją zaszczepiliśmy. Ma apetyt i jest zdrowa-jak ocenił wczoraj weterynarz. Na razie to "turystka"-podrózuje ze swoim plecakiem w którym ma kocyki, zabawki, jedzenie...dni powszednie spędza w jednym domu, do mnie przyjeżdza na weekendy-w tygodniu nie ma mnie przez cały dzien-w innej sytuacji nie szukałabym dla niej domu....zostałaby ze mna.. tak jak pisałam wcześniej-straż miejska znalazła 5 szczeniaków na śmietniku na Ochocie... pozdrawiam, B

Posted

Awit napisał(a):
Agnieszka a Ty nie chcesz psiaczka?

Awit czy nie chcę?
ja o niczym innym codziennie nie myślę od odejścia Gwiazdeczki
  • bo czuję, że powoli z cichej tęsknoty tracę zmysły!:(
    Niestety, obecnie sytuacja zdrowotna (alergiczna) mojego męża się bardzo mocno skomplikowała (w skrócie: jedzie na silnych lekach a dopóki ich nie odstawi ponowne testy/odczulanie nie są możliwe) - jednym słowem tkwię w zawiłej, niesprecyzowanej (bo niby testy alergo zaprzeczały) i patowej sytuacji - bo chcę (chcemy obydwoje) ale póki co nie mogę!:placz:

• Posted

Witam. Dziekuje za pomoc. Teks do ogloszenia?.... 4 miesieczna suczka,znaleziona wraz ze swoim rodzeństwem na smietniku-mimo przejśc- radosna i przyjacielska - zarówno do ludzi jak i innych zwierzat- szuka domu. Dzidzia-bo tak ma na imię-jest zaszczepiona i zdrowa. Piesek jest mały i chyba taki pozostanie. Nie wiem co jeszcze powinno sie znaleźć w ogłoszeniu.... tak mało o niej wiemy... pozdrawiam, B

Posted

Agnieszka z może shitzu, one maja włosy i nie działają alergicznie na człowieka.
    Znajoma ostatnio wykupiła od łobuza sunię shitzu, która jeszcze chwilę a by umarła....
    Coraz więcej jest shitzu potrzebujących pomocy.

Posted

dzięki Awit - wiemy o shitzu, ale właśnie to musi być alergia na coś innego (mocz, ślinę lub naskórek) bo wg badań (zarówno skórnych jak i z krwi) alergia na sierść została zupełnie wykluczona;/ więc w przypadku shitzu nic to nie zmienia...

byliśmy nawet na badaniu na alergię z próbką moczu i śliny Gwiazdeczki (bo zaczęło się jeszcze jak maleństwo żyło), ale niestety, Grzesiek był już na tych lekach i maszyna "wariowała" - nie dało się badania przeprowadzić, pomimo ogromnej desperacji Pani obsługującej maszynę, która zakochała się w Gwiazdeczce jak jej zdjęcie pokazaliśmy i bardzo nam chciała pomóc się w razie czego odczulić :) próbować można dopiero 2 tyg. po odstawieniu leków...

Posted

Awit napisał(a):
    Agnieszka z może shitzu, one maja włosy i nie działają alergicznie na człowieka.
    Znajoma ostatnio wykupiła od łobuza sunię shitzu, która jeszcze chwilę a by umarła....
    Coraz więcej jest shitzu potrzebujących pomocy.

Jedynie shih-tzu z rodowodem może - ale nie musi - nie uczulać... wszelkie psy w typie rasy to wielka zagadka...
    Nie wiemy do końca czy mają w 100% włos i ile z danej rasy w sobie noszą.

Proszę, nie propagujcie takich mitów...:roll: