britanie13 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 ... brak slów!!! wyrzucono pięć szczeniaków na śmietnik!!!! 3 już znalazły dom... zostały dwie dziewczynki.. zostałyby u nas, ale nasz 12-letni pies ich nie akceptuje... jest schorowany-teraz po operacji-nie potrafi pogodzić się ze szczeniaczkami w domu.... psinki maja ok. 3 miesięcy, są -teraz- radosne, grzeczne, już chodza na smyczy, mają apetyt, ładnie się bawią... do czasu adopcji beda zaszczepione... szukamy rodziny także poza Warszawa-właściwie w całej Polsce-chętnie dowioze jedną/dwie-aby tylko nie trafiły do schroniska.... już zbyt dużo przeżyły.... to małe pieski-wyśle zdjęcia na mail.... Quote
Awit Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Wrzuć tutaj, zawsze co oko zobaczy od razu to inaczej..... Quote
malagos Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 a jak nie umiesz wstawić, daj mi na mejla: domalagos@gmail.com to wstawię. Quote
britanie13 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 jedna z malych już znalazla dom!!!! jest jeszcze ta malutka... adres mail britanie13@o2.pl dzisiaj ją zaszczepiliśmy, ma swoja pierwsza w życiu książeczke zdrowia... urok świata ta psinka! Quote
Agnieszka_K Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 super wiadomość, że została już tylko jedna psinka:D napisz coś więcej o niej i zdjęcia by się przydały. A ogłaszana gdzieś jest? Quote
britanie13 Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 witam... chetnie prześle zdjęcie-ale niestety tutaj nie umiem wstawić. Dzidzia-bardzo do niej pasuje to imię-ma około 3 miesiecy, jest radosna i ciekawa-ładnie bawi sie swoimi zabawkami. Wczoraj ją zaszczepiliśmy. Ma apetyt i jest zdrowa-jak ocenił wczoraj weterynarz. Na razie to "turystka"-podrózuje ze swoim plecakiem w którym ma kocyki, zabawki, jedzenie...dni powszednie spędza w jednym domu, do mnie przyjeżdza na weekendy-w tygodniu nie ma mnie przez cały dzien-w innej sytuacji nie szukałabym dla niej domu....zostałaby ze mna.. tak jak pisałam wcześniej-straż miejska znalazła 5 szczeniaków na śmietniku na Ochocie... pozdrawiam, B Quote
Agnieszka_K Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 mi też wstawianie tu zdjęć ostatnio nie wychodziło, mogę ewentualnie podlinkować, albo prześlij do domalagos@gmail.com, która wyżej proponowała pomoc -bo jak będzie ładne zdjęcie widoczne od razu to lepiej;) tekst do ogłoszeń i lecimy:) Quote
Agnieszka_K Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Awit napisał(a):Agnieszka a Ty nie chcesz psiaczka? Awit czy nie chcę? ja o niczym innym codziennie nie myślę od odejścia Gwiazdeczki bo czuję, że powoli z cichej tęsknoty tracę zmysły!:( Niestety, obecnie sytuacja zdrowotna (alergiczna) mojego męża się bardzo mocno skomplikowała (w skrócie: jedzie na silnych lekach a dopóki ich nie odstawi ponowne testy/odczulanie nie są możliwe) - jednym słowem tkwię w zawiłej, niesprecyzowanej (bo niby testy alergo zaprzeczały) i patowej sytuacji - bo chcę (chcemy obydwoje) ale póki co nie mogę!:placz: Quote
britanie13 Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Witam. Dziekuje za pomoc. Teks do ogloszenia?.... 4 miesieczna suczka,znaleziona wraz ze swoim rodzeństwem na smietniku-mimo przejśc- radosna i przyjacielska - zarówno do ludzi jak i innych zwierzat- szuka domu. Dzidzia-bo tak ma na imię-jest zaszczepiona i zdrowa. Piesek jest mały i chyba taki pozostanie. Nie wiem co jeszcze powinno sie znaleźć w ogłoszeniu.... tak mało o niej wiemy... pozdrawiam, B Quote
Agnieszka_K Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 jeszcze dane kontaktowe do Ciebie :) Quote
Awit Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Agnieszka z może shitzu, one maja włosy i nie działają alergicznie na człowieka. Znajoma ostatnio wykupiła od łobuza sunię shitzu, która jeszcze chwilę a by umarła.... Coraz więcej jest shitzu potrzebujących pomocy. Quote
Agnieszka_K Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 dzięki Awit - wiemy o shitzu, ale właśnie to musi być alergia na coś innego (mocz, ślinę lub naskórek) bo wg badań (zarówno skórnych jak i z krwi) alergia na sierść została zupełnie wykluczona;/ więc w przypadku shitzu nic to nie zmienia... byliśmy nawet na badaniu na alergię z próbką moczu i śliny Gwiazdeczki (bo zaczęło się jeszcze jak maleństwo żyło), ale niestety, Grzesiek był już na tych lekach i maszyna "wariowała" - nie dało się badania przeprowadzić, pomimo ogromnej desperacji Pani obsługującej maszynę, która zakochała się w Gwiazdeczce jak jej zdjęcie pokazaliśmy i bardzo nam chciała pomóc się w razie czego odczulić :) próbować można dopiero 2 tyg. po odstawieniu leków... Quote
britanie13 Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Dzien dobry! Chciałam wam podziękować za zainteresowanie i chęc pomocy-ale ...zdecydowaliśmy, że Dzidzia zostaje z nami;)))) pozdrawiam serdecznie!!! B Quote
Agnieszka_K Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 o kurczaki, ale news!!!:multi::multi::multi: serdecznie gratuluję nowego domownika!! bardzo bardzo się cieszę i życzę duuuużo radości z Dzidzią:loveu: Quote
Agucha Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Awit napisał(a):Agnieszka z może shitzu, one maja włosy i nie działają alergicznie na człowieka. Znajoma ostatnio wykupiła od łobuza sunię shitzu, która jeszcze chwilę a by umarła.... Coraz więcej jest shitzu potrzebujących pomocy. Jedynie shih-tzu z rodowodem może - ale nie musi - nie uczulać... wszelkie psy w typie rasy to wielka zagadka... Nie wiemy do końca czy mają w 100% włos i ile z danej rasy w sobie noszą. Proszę, nie propagujcie takich mitów...:roll: Quote
Recommended Posts