Jump to content
Dogomania

"Powystawowe jaja jak berety i inne pierdoły...!!!"

Recommended Posts

• Replies 834
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NIE ŚCIEMNIAJ DOGAJA!!!
OPUŚCIŁAŚ IMPRĘ O 23.33, po tym jak rypnęłaś na ziemię i nie chciałaś przyjąć do wiadomości ,że jesteś nimfą+ manką (to chyba wstrząs po walnięciu garami). ZORTAŁAM SAMA ,AŻ DO 03.51 !!!
Jak myślicie, kto tu tak pięknie posprzątal, a nie było mnie do południa,bo poszłam do skupu sprzedać butelki i puszki po piwie- wiecie ile kasy zarobiłam, dzieki wam leniuchy!!!
Poszli wszyscy, a do roboty nie miał kto ruszyć- ale za to mam kasę na podatek, tyle było butelek i puszek!!!

Posted

samograj napisał(a):
NIE ŚCIEMNIAJ DOGAJA!!!
OPUŚCIŁAŚ IMPRĘ O 23.33, po tym jak rypnęłaś na ziemię i nie chciałaś przyjąć do wiadomości ,że jesteś nimfą+ manką (to chyba wstrząs po walnięciu garami). ZORTAŁAM SAMA ,AŻ DO 03.51 !!!
Jak myślicie, kto tu tak pięknie posprzątal, a nie było mnie do południa,bo poszłam do skupu sprzedać butelki i puszki po piwie- wiecie ile kasy zarobiłam, dzieki wam leniuchy!!!
Poszli wszyscy, a do roboty nie miał kto ruszyć- ale za to mam kasę na podatek, tyle było butelek i puszek!!!

Ożesz ty...
To, że mnie nie widziałaś na parkiecie to nie znaczy, że wszystko wiesz! Część towarzystwa bawiła się w podgrupach. Ja wiem, że Cię skręca, bo z nami nie byłaś. Miałam Ci tego nie pokazywać, ale tak mnie wkurzyłaś, że sobie popatrz:
Może nie tańczę, ale i tak zabawa była przednia: ja - pierwsza z lewej, Babcia Ogórkowa - w środku, za nami portret szefa Klubu Ogara i Gończego:

A co Ty w tym czasie robiłaś? dowód koronny:

Posted

dogaja napisał(a):

...
Część towarzystwa bawiła się w podgrupach.
...zabawa była przednia: ja - pierwsza z lewej, Babcia Ogórkowa - w środku, za nami portret szefa Klubu Ogara i Gończego:

Ta podgrupa nad ranem grała juz na dyniach (i marakasach) a jakie byłyśmy już kolorowe to widać.Łoamatko ale byłam nieuczesana:oops: , ale siedząca po prawo Kumpelka ładnie śpiewała nie, nie po kawie a po Hani nalewce domowej roboty i jej są dwie (czyste) nogi...a ta trzecia nieumyta? No, no Jorge...:question: chyba wszystko się wydało...

Posted

A mnie, drogie panie...i mili panowie,
(pozwólcie, że co myśę, to tutaj wypowiem)
najbardziej się podoba z tego tam wszystkiego...
ów portret szefa KLUBU OGARA I GOŃCZEGO!!!

Posted

WRACAM DO SEDNA:
MUSIU , jak tam na konkursach dzisiaj!!!

Ad. Samograjka

To ja trochę wieści konkursowych daję. Coby zabawa, hulanki i swawole wszystkiego nie przyćmiły

Konkurs tropowców w Chrzelicach - 21.10. - startowało 19 psów - 5 gończych polskich:

3. GAWRA z Beskidzkiego Matecznika - gp - 100pkt dypl. I st
4. MAJOR Ziębowe Wzgórze - gp - 100 pkt dypl. I st
----------
-----------
7. OPUS Kłusująca Sfora - gp - 86 pkt dypl. I st

2 gończe Marka Przybyła czyli czarna HAJKA Wilczy Pazur i czekoladowa sunka (imienia nie pamiętam) - WYCOFANE

Posted

WYNIKI Z BUDAPESZTU!!! DZIŚ DOSTAŁAM!!!
tłumaczy to brak zpr na forum
SZABLA Kłusująca Sfora
CAC, ZWYC. PUCHARU EUROPY ŚRODKOWO-WSCHODNIEJ, NSwR
NEMROD Kłusująca Sfora
CAC, ZWYC. PUCHARU EUROPY ŚRODKOWO-WSCHODNIEJ, ZWYC. RASY
SEDZIA: Piotr ŚLIWKA ( zmiana w dniu wystawy- miał sędziować PETER BEVERSDORF)
ZWYC. GR. 6
SĘDZIA: HELIANE MAISSEN- JARISCH
Najlepszy pies sekcji polskiej
PUCHARU EUROPY ŚRODKOWO-WSCHODNIEJ

2 BIS
RAS PUCHARU EUROPY ŚRODKOWO-WSCHODNIEJ
SĘDZIA ZAGRANICZNY: ???

no to :
:klacz: WIELKIE GRATKI DLA KŁUSAKÓW:klacz:

Posted

najlepszego Psa Sekcji Polskiej Sędziował:
Andrzej Mania

P.S.
Bądźmy teraz wszyscy z MONIKĄ (ZPR). Wczoraj w Budapeszcie dostała wiadomość o śmierci swojej ukochanej babci

Posted

Dymkowa napisał(a):
EUROPY ŚRODKOWOWSCHODNIEJ

[SIZE=2]a to nie jest przypadkiem "Europy Środkowej i Wschodniej" ?

TAK MI PODANO - WIADOOŚĆ Z PIERWSZEJ RĘKI:razz: :lol: :evil_lol: :loveu:
JUŻ ZMIENIŁAM NA:
ŚRODKOWO-WSCHODNIEJ!!!

Posted

samograj napisał(a):
SKORO WYGRALI TO ZROBIŁAM IM WSPÓLNY PORTRET:(DLA MONIKI NA OSŁODĘ)

NEMROD I SZABLA Kłusująca Sfora

Czy to zdjęcie??? :crazyeye: :-o :crazyeye: :-o :crazyeye:

Posted

zpr napisał(a):
Czy to zdjęcie??? :crazyeye: :-o :crazyeye: :-o :crazyeye:

JAK TO WKLEIŁAM, AŻ SIĘ PRZESTRASZYŁAM, ŻE TAKIE DOKŁADNE!!!
STARAŁAM SIĘ!!!
NAWET KRZYSIEK BYŁ LEKKO W SZOKU:
"CZY TY JUŻ TAK DOBRZE UMIESZ RYSOWAĆ"- MOGĘ ZROBIĆ ZDJĘCIE MIEJSCA PRACY NA DOWÓD!!!

Posted

No to ja sie pochwale za Południowa Knieje

Koda ze Stadniny Cioswiec Cacib Zw Europy WSch? napewno zgarneła wszystko
Chimera z Gończaków wniosek na Championa Węgier

Przepraszam za mało profesjonalne wyniki Ogary były oceniane w sobote i na finały niedzielne nie zostały a szkoda ale Kasia musiała gnac do Rzeszowa gratuluje mojej mamusi oraz Kodzie brawa dla ogarów :multi: Teraz obie sunie maja po Cacibie Chimercia z Polski Koda z Wegier za rok obie beda mam nadzieje Interami a syn bedzie doganiał mame za rok mam nadzieje

Posted

puz napisał(a):

Przepraszam za mało profesjonalne wyniki Ogary były oceniane w sobote i na finały niedzielne nie zostały a szkoda ale Kasia musiała gnac do Rzeszowa gratuluje mojej mamusi oraz Kodzie brawa dla ogarów :multi: Teraz obie sunie maja po Cacibie Chimercia z Polski Koda z Wegier za rok obie beda mam nadzieje Interami a syn bedzie doganiał mame za rok mam nadzieje

NO TO WIELKIE BRAWA DLA :multi::multi::multi:OGÓRKÓW!!!:multi: :multi: :multi:

DZIEWCZYNY MAJĄ UŻYTKOWOŚĆ ??? JEŚLI TAK ,TO FAKTYCZNIE JEDEN CACIB ZAŁATWIA SPRAWĘ INTERA - no to syneczku ścigaj mamusię!!!

Posted

puz napisał(a):

Puz - one były oba dni. Wsobotę u bardzo ostrej sędziny z Austrii obie dostały dosk i CAC ( a większość podobno była bdb). W niedzielę Chimera też res.CACIB :lol:

Posted

[SIZE="5"]BRAWA DLA ZWYCIĘZCÓW!!!

:klacz: :klacz: :klacz:

Ale współczuję tej długiej drogiej drogi i to jeszcze w taki szczególny dla Węgrów czas! Czy jakieś reperkusje to miało na wystawie psów?

:Rose:

Posted

Przyłączam się do gratulacji!!!
Samograjko, Bardzik jest już naprawdę siwy na mordzie ale całkiem dziarski :-)
Na ostatnim spacerze właściciel Śmiałka dziwił się , że Bard....tak szybko biega, bo podobno Dusiołek w jego wieku na spacerach głównie ...szukał okazji do zajęcia miejsca siedzącego :-)
A jaki jest Bard na żywo zobaczysz a Poznaniu .

Posted

[SIZE=2]Z wielką frajda to przeczytałam:multi: ...BRAWO CHIMERA Z GOŃCZAKÓW, BRAWO KODA ZE STADNINY CISOWIEC...BRAWA DLA HODOWCÓW I DLA KASI GAZDY :multi: :loveu:

Posted

samograj napisał(a):
DZIEWCZYNY MAJĄ UŻYTKOWOŚĆ ??? JEŚLI TAK ,TO FAKTYCZNIE JEDEN CACIB ZAŁATWIA SPRAWĘ INTERA - no to syneczku ścigaj mamusię!!!</b></div>

Obie mają użytkowość piewrszego stopnia. Teraz tylko po drugim CACIB-ie i będą kolejne interki ogarki. Mam takie marzenie, zeby za mojego życia ich licznba doszła do 50. Mam nadzieję, że to realne.

Posted

Ania W napisał(a):
Przyłączam się do gratulacji!!!
Samograjko, Bardzik jest już naprawdę siwy na mordzie ale całkiem dziarski :-)
Na ostatnim spacerze właściciel Śmiałka dziwił się , że Bard....tak szybko biega, bo podobno Dusiołek w jego wieku na spacerach głównie ...szukał okazji do zajęcia miejsca siedzącego :-)
A jaki jest Bard na żywo zobaczysz a Poznaniu .

Dumka w dalszym ciągu bardzo chętnie biega i gdyby nie to, ze bardzo słabo słyszy to chętnie uczestniczyłaby w spacerkach. Całe szczęście jak na razie ( tfu, tfu ) to problemy ze słuchem to jedyne problemy jej starości.

Posted

Hania napisał(a):
Dumka w dalszym ciągu bardzo chętnie biega i gdyby nie to, ze bardzo słabo słyszy to chętnie uczestniczyłaby w spacerkach. Całe szczęście jak na razie ( tfu, tfu ) to problemy ze słuchem to jedyne problemy jej starości.

Tfu tfu i oby tak dalej. Właśnie widziałam na Warszawskiej , że jest w świetnej formie.
Oczywiście są też inne ogarki oprócz Barda , które świetnie się trzymają. Brat Barda - Blues też podobno żwawy i jego mama (13 lat)też dobrze funkcjonuje tylko trochę artretyzm już dokucza...
Właśnie dlatego żałuję , że tak mało psów w weteranach, zwłaszcza na światówce.
A tak na marginesie - tą drugą suką w weteranach chyba będzie Czuprynka z Fretowej Górki :p