Jump to content
Dogomania

"Powystawowe jaja jak berety i inne pierdoły...!!!"

Recommended Posts

• Replies 834
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy serdecznie. Ale to był dzień:cool3:
Gratulacje dla dobrego KUMPLa;) i Żaby.
Pozdrawiamy serdecznie i czekamy na kolejne wieeelkie ogarze spotkanie:multi:

Posted

Ja zacznę od gończych a właściwie tej jednej, jedynej ...przynajmniej dla Barda
Psota z Anią :-) Najpierw wygrała suki a potem całą rasę...Bard to ma gust !

Posted

[quote name='Ania W']Ja zacznę od gończych a właściwie tej jednej, jedynej ...przynajmniej dla Barda
Psota z Anią :-) Najpierw wygrała suki a potem całą rasę...Bard to ma gust !

W NDM Rasa dla Psotki??? :crazyeye:
Jesli tak to serdecznie gratuluję, znowu kłusaki górą!!!! :multi: :multi: :multi:

Posted

To ja pozwole sobie wkleić:
BIS ras polskich:
1. SZABLA Kłusująca Sfora
3. ŻABA z Gończaków

cd. by wiadomo było kto był 2, ale nie znam tego PONa

A teraz 2 dziewczynki zwyciężczynki:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ŻABA i SZABLA

fot. M. Milian

ŻMIŁKA GRATULUJE SIOSTRZYCZCE!!!
GRATULACJE DLA SZABLI!!!

Posted

[quote name='Ania W']
BŁAWAT Poszły w Las ( to chyba jego wystawowy debiut ?)

I podskoku na ringu

Ooooooo! :multi: Jak miło zobaczyć Bławacika!!! To jest druga jego wystawa, pierwsza była w zeszłym roku, międzynarodowa w Warszawie. Mam nadzieję, że teraz będziemy się częściej spotykać! A jak poszło braciszkowi? :loveu:
Cholerka, a ja zaspałam tą wystawę, szkoda bo tak blisko!

Posted

[quote name='mmbbaj']...Jak miło zobaczyć Bławacika!!! To jest druga jego wystawa, pierwsza była w zeszłym roku, międzynarodowa w Warszawie. Mam nadzieję, że teraz będziemy się częściej spotykać! A jak poszło braciszkowi? :loveu:
Cholerka, a ja zaspałam tą wystawę, szkoda bo tak blisko!
Faktycznie, ,,zaspałaś" i to dobre słowo :evil_lol:
W otwartej były 2 psy i Bławacik wygrał (bez medalu bo /oba zresztą ogareczki/zeszły z ringu z oceną bdb bo sędzina była bardzo ostra w ocenianiu obu piesków).
Bławat nic się nie zmienił/ jest ,,duniowym" kochanym ogarkiem i bezstressowym i bardzo przytulańskim i ma wspaniałą rodzinę w której sobie szczęśliwie mieszka:loveu: Jest za chudy, ale wrócił z wczasów gdzie biegał luzem przez radosny miesiąc (tylko pozazdrościć :cool3: ). Bardzo się ucieszyłam gdy go zobaczyłam nareszcie :multi:
Co do wystaw to mam nadzieję zobaczyć Bławata w przyszłym roku na ringach ale zobaczymy :lol:. Mmbbaj: zadzwoń do Bławacikowych bo się skarżyli, że straciliście kontakt (?) a ja zapraszam na ogród jak się wspólnie zmówicie:p .
Czy ktoś ma zdjęcie Harmonii z Hanią na ringu? AniuW? Czy masz może fotkę z ringu w ND Ofiklejdy Z Południowej Kniei?

Jeszcze raz z całego serca: OGROMNE GRATULACJE dla zwycięskich i obmedalowanych i obtytułowanych naszych Ogarków i Gończych i dla ich wspaniałych hodowców i dumnych właścicieli !!!!!!!!WIELKIE BRAWA!!!:Poland: :klacz: :laola:

Czy ktoś ma fotki Chmurki Z Gończaków? Jak jej poszło?

Posted

[quote name='bea100']Faktycznie, ,,zaspałaś" i to dobre słowo :evil_lol:
W otwartej były 2 psy i Bławacik wygrał (bez medalu bo /oba zresztą ogareczki/zeszły z ringu z oceną bdb bo sędzina była bardzo ostra w ocenianiu obu piesków).
Bławat nic się nie zmienił/ jest ,,duniowym" kochanym ogarkiem i bezstressowym i bardzo przytulańskim i ma wspaniałą rodzinę w której sobie szczęśliwie mieszka:loveu: Jest za chudy, ale wrócił z wczasów gdzie biegał luzem przez radosny miesiąc (tylko pozazdrościć :cool3: ). Bardzo się ucieszyłam gdy go zobaczyłam nareszcie :multi:
Co do wystaw to mam nadzieję zobaczyć Bławata w przyszłym roku na ringach ale zobaczymy :lol:. Mmbbaj: zadzwoń do Bławacikowych bo się skarżyli, że straciliście kontakt (?) a ja zapraszam na ogród jak się wspólnie zmówicie:p .
Czy ktoś ma zdjęcie Harmonii z Hanią na ringu? AniuW? Czy masz może fotkę z ringu w ND Ofiklejdy Z Południowej Kniei?

Jeszcze raz z całego serca: OGROMNE GRATULACJE dla zwycięskich i obmedalowanych i obtytułowanych naszych Ogarków i Gończych i dla ich wspaniałych hodowców i dumnych właścicieli !!!!!!!!WIELKIE BRAWA!!!:Poland: :klacz: :laola:

Czy ktoś ma fotki Chmurki Z Gończaków? Jak jej poszło?
Chmurka była w Rybniku, ja mam jej fotki :razz:

Posted

[quote name='Ania W']Teraz specjalnie dla Beatki ( mam nadzieję, że z ręką już lepiej...)
BŁAWAT Poszły w Las ( to chyba jego wystawowy debiut ?)

Ale cudny ten Bławat! :crazyeye:
A jakie ma długie, melancholijne uszy...

Posted

Chmurka to musi być fajna baba bo jej od początku dobrze z oczu patrzyło
:-)
bea gdzieś powinnam mieć zdjęcia Harmoni i Okiflejdy ale to w domu...Może jutro wkleję.
Moim zdaniem Bławat nie powinien bardzo tyć, raczej popracować nad mięśniami ;-). Budową przypomina mi trochę Barda tylko Bard jest trochę wyższy. Jak Bard był młody też mi kiedyś ktoś poradził żeby go podtuczyć. Efekt był taki że wyglądał jak wałek na patykowatych nóżkach , na dodatek z małą główką. Faktycznie Bard ma trochę za małą głowę ale ja zawsze powtarzam , że większa mu nie potrzebna...w tej też ma sporo wolnego miejsca ;-) A na serio i tak jest najmądrzejszym psem na świecie :-)!
Bławat ma jeszcze bardzo szczenięcą budowę ale piękny kolor i też stojąc przy ringu zwróciłam uwagę na uszy i ich osadzenie.

Posted

Ania W napisał(a):
...Bławat ma jeszcze bardzo szczenięcą budowę ale piękny kolor i też stojąc przy ringu zwróciłam uwagę na uszy i ich osadzenie.

Hihihi...gdyby te 2/3 kilo z Chmurki przerzucić na Bławacika :evil_lol:

Dzieci Duni mają (wszystkie) jeszcze ,,szczenięcą budowę" (tak rozwijała mi się moja Dunia i zawsze to powtarzam, że ogórki B-Rotti potrzebują więcej czasu niż inne linie).
A Bławat urodził się najmniejszym ale za to najpiekniej ubarwionym szczeniaczkiem i zawsze miał te uszy i cudny wyraz i kapitalny charakter (to był ukochany szczeniak mojej mamy; która zresztą/wyobrażcie to sobie/poznał na wystawie :-o /chociaż to nic dziwnego bo jej nie schodził z rąk jak był dzidziusiem :lol: ). A staropolskie słowo ,,Bławat" znaczy: miękka jedwabna tkanina...i taki był i jest Bławacik!!!

AniuW: czekam na foteczki Moni/Hani :lol:

Posted

Jak nie chcecie mówić / pisać kto wybiera się do Poznania to nie...;-)
Tylko mam radę - zadźwońcie żeby się dowiedzieć czy wasze zgłoszenie dotarło. Zwłaszcza gdy wysyłaliście je faksem. Niestety zdarzyło się już tak , że mimo, że wysłane i wydawało się , że wszystko ok to psa nie ma w spisie.
Ja dzięki dobrej duszyczce wiem ,że jestem :-)