Marina_22 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 No więc zaczęłam interesować się Afganami, przyznam szczerze, że są piękne, dostojne i imponujące. Zastanawiam się nad tą rasą, ale mam kilka pytań, które mnie nurtują. Może zacznę od podstawy a mianowicie: - Czy afgany dobrze dogadują się z innymi psami? mam już suczkę BOSA, która jak to młodziak jest szalona i pełna energii, ale w domu zazwyczaj śpi. - Czy bardzo linieją? moja Fojbe przez cały rok zrzuca sporo sierści i muszę sprzątać co 2 dni, więc jak to wygląda w przypadku Afganów? - Nie ma mnie 5x w tyg. po ok. 5-6 godzin, jak Afgany znoszą samotność? - czy te psiaki łatwo polubią podróże samochodem? (ok. 5 razy w oku wyjeżdżam do Niemiec) - Afgan to chart, więc z mojego punktu widzenia potrzebuje sporo ruchu. Ja mogę zapewnić psiakowi ok. 3 godziny biegania, aportowania i zabawy dziennie + 15 min na szkolenie. Czy to wystarczy? - Jak wygląda pielęgnacja sierści? - Ile kosztują Afgany? mówię o psiakach z bardzo dobrych hodowli no to chyba na tyle, jak mi się jeszcze jakieś pytania będą nasuwać to napiszę ;) Quote
Marina_22 Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Widzę, że nikt mi tutaj nie chce pomóc :) Quote
puchu Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Większość właścicieli siedzi na charcim forum Quote
zanetta Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Marina_22 jeśli masz ochotę pogadać o afganach to zapraszam do kontaktu bardziej prywatnego 504 909 866 lub ersari@o2.pl Quote
Recommended Posts