Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dora pięć dni temu skończyła drugą cieczkę, która trwała 17 dni.Dziś rano zauważyłam jak ze sromu wylatuje jej gęsta maziowa średnio żółta ciecz, jest jej dużo. Bardzo przypomina ropę i być może nią jest. Do tego na sromie pojawiły się małe wykwity-krostki (bez ropy).
Czy wiecie co to może być???
Co mogę robić do jutrzejszej wizyty u weta?
Czy pozwalać się jej wylizywać?
I jeszcze jedno , trochę z innej beczki czy po zakończeniu cieczki suczka może dostać steryda w iniekcji (jest atopikiem i strasznie sie drapie)?
Dorka ma rok i cztery miesiące.

POzdrawiam

Posted

Atenka napisał(a):
Dora pięć dni temu skończyła drugą cieczkę, która trwała 17 dni.Dziś rano zauważyłam jak ze sromu wylatuje jej gęsta maziowa średnio żółta ciecz, jest jej dużo. Bardzo przypomina ropę i być może nią jest. Do tego na sromie pojawiły się małe wykwity-krostki (bez ropy).
Czy wiecie co to może być???
Co mogę robić do jutrzejszej wizyty u weta?
Czy pozwalać się jej wylizywać?
I jeszcze jedno , trochę z innej beczki czy po zakończeniu cieczki suczka może dostać steryda w iniekcji (jest atopikiem i strasznie sie drapie)?
Dorka ma rok i cztery miesiące.

POzdrawiam

pedź do weta może to byc ropomacicze

Posted

Jutro idziemy napewno do weta, tylko wiecie jak to jest, jeśli chodzi o ukochanego psiaka chce się wiedzieć odrazu co mu dolega.
Jak ktoś się z tym spotkał to prosze o rady.

Posted

Atenka napisał(a):
Ropomacicze jest możliwe po pięciu dniach od zakończenia cieczki????

Możliwe, może to być też jakieś zapalenie macicy, co często jest wstępem do ropomacicza.

Posted

A pomyśl, czy by suni nie wysterylizować? Wiesz im młodsza, tym lepiej... No chyba, że ma być hodowlana rasówa:evil_lol: a jak nie, to co się masz na przyszłość denerwować... Życzę psiutce zdrowia!!!

Posted

"Dora pięć dni temu skończyła drugą cieczkę", zawsze bedie mozna, czekajac, polaczyc sterylke z ratowaniem zycia suki w przypadku ropomacicza.

Posted

A więc byłyśmy dzisiaj u weterynarza. MIała robione USG narządów rodnych i wszystko jest wporządku.[SIZE=2]
A ten wysięk to oczyszczanie organizmu po cieczce z lekkim stanem zapalnym muszelki-zdaniem weta.Mamy robić jej płukanki z wodnego roztworu nadmanganianu potasu raz dziennie przez pięć dni, potem na kontrolę.
Powiedział, że dosyć często zdarza się to suczkom po cieczce, jakby ktoś się z tym spotkał to piszcie jak długo to trawało.

Posted

to dobrze, że nie skończyło się ropomaciczem. buzki dla suńki, niech szybko wraca do zdrowia! :) dobrze, że będziesz ją sterylizować, na przyszłosć moze to oszczędzić wielu chorob i stresu..