Dasti Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Witajcie mam małe pytanko.Mój Maxiu ma pięć miesięcy i wczoroj wieczorem przy zabawie zauważyłam że ma już drugie małe ząbki a jeszcze mu 4 małe mleczne nie wypadły w tym dwa się bardzo ruszają a drugie dwa dosyć mocno się trzymają.Może miał ktoś taki sam problem i mi coś poradzi.Powinnam udać sie do weta? Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Justyna i Maxiu!!! Quote
marlena924 Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Dasti, jeszcze poczekaj. Moze jeszcze wypadną w ciągu jakiś 2, albo 3 miesięcy... Quote
Dasti Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Marlena924 A te co już mu wychodzą na stałe nie pokrzywią sie przez te mleczne?bo boje się że może mieć krzywy zgryż Pozdrawiam Justyna i Maxiu. Quote
marlena924 Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Toffik miał 6 podwójnych, nie skrzywiły mu sie :) Mysle ze mogłabyś iść z nim do weta, nie zaszkodzi :* pozdrawiam Quote
Dasti Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Marlena924 Dzięki za porade!!! :) Pozdrawiam serdecznie Justyna i Maxiu :P Quote
SwEet_LiLi Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Lila ma jeszcze wszytkie 4 kiełki ...i co najgorsze rosną już nowe .... Boje sie że nie obejdzie się bez interwencji weta ... poczekam jeszcze .... bo LiLka nie ma jeszcze nawet 6 miesięcy .... więc może nam sie uda... OBY ..... Quote
Sylwcia Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 My z jednym górnym kiełkiem czekaliśmy sość długo bo aż do 8 miesiąca, ale nie żałuję tej decyzji. Mamy już po kłopocie. Praktycznie Alma zrobiła mi dużą niespodziankę w trakcie mojego pobytu w szpitalu zdążyła zgubić ostatniego zębolka. Nie ma żadnych krzywych zębów i jestem przeszczęśliwa, że nie musiałam jej usypiać dla jednego zębolka. Pozdrawiamy i życzymy takich sukcesów. Quote
Moniś Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 My walczymy z 3 kiełkami :puppydog: Wyżneły się juz też nowe i teraz Noddy ma podwójne zeby :puppydog: Byliśmy wczoraj z tym u weta i poradził, żeby jeszcze poczekać. Nodulec ma gryźć coś twardego i powinny wylecieć :lookarou: Zobaczymy jak to będzie, mam nadzieję, że obędzie się bez usypiania i wyrywania :puppydog::nonono2: Quote
kinia_w Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Nie musi być usypiania :) Mój kulek miał wyrywane zęby na głupim jasiu. Quote
Moniś Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Ooo... dobrze wiedzieć :) To zawsze jakieś pocieszenie :D Dzięki :) Quote
marlena924 Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Oj to fajnie, ze mozna nie usypiac... My to nie mielismy wyboru :P A i tak Toffik po dostaniu zastrzyka nie chcial tak szybko zasnąć. Już myslelismy ze spi, vet podszedł zobaczyc, a on jak zaczął go atakowac :P:P A i w połowie zabieg usial miec jeszcze jedną dawke, bo sie budził :P Quote
marlena924 Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Oj to fajnie, ze nie trzeba usypiac... My to nie mielismy wyboru :P A i tak Toffik po dostaniu zastrzyka nie chcial tak szybko zasnąć. Już myslelismy ze spi, vet podszedł zobaczyc, a on jak zaczął go atakowac :P:P A i w połowie zabieg usial miec jeszcze jedną dawke, bo sie budził :P:flasings: Quote
Natalia Iwaćkowska Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Witam Moja Yoreczka ma 6 miesięcy i 4 mleczne kły które ani drgną i 4 stale kły ktore juz urosły. Ale dzieki Waszym radom jeszcze poczekam ,może wypadną same. Quote
Natalia Iwaćkowska Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 [quHejote=SwEet_LiLi]Lila ma jeszcze wszytkie 4 kiełki ...i co najgorsze rosną już nowe .... Boje sie że nie obejdzie się bez interwencji weta ... poczekam jeszcze .... bo LiLka nie ma jeszcze nawet 6 miesięcy .... więc może nam sie uda... OBY .....[/quote] Hej i co się dzieje z ząbkami u twojego pieska ? Ja mam niestety dokładnie ten sam problem!!! Quote
SwEet_LiLi Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Natalia , LiLi ma nadal 4 kiełki ... mleczne.... i 4 nowe :(( czekamy... podobno najlepiej jest Czekać do 8 miesiąca ... zobaczymy ... Pozdrawiam Quote
Moniś Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 A my stracilyśmy dziś następny ząbalek- jeden z tych tylnych za kiełkami :jumpie: Noddy zrobił na prezent na święta:x-mas: Quote
moniakmc Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 My z Pinkiem jedziemy po świętach na wyrwanie dwóch górnych kłów. Mam nadzieje, że pójdzie szybko, bezboleśnie i najważniejsze bez powikłań. Quote
Moniś Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Znów stracilismy dwa ząbalki :D Dolny kiełek i jeden z tych za kiełkami - oba na dole :) Sabinko, i jak? Ruszyło sie coś u Lili? Czy dalej wszystkie 4 w miejscu...? :cry: Quote
SwEet_LiLi Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Niestety nie :( nadal wszytkie 4 siedzą ... i to dość mocno ... Bawimy sie codzień w przeciąganie ... wieczorami próbuje rozkiwac ząbalki ... Ale czarno to widze ... Puki co czekamy do Lutego ... w tedy LiLi bendzie mieć 8 miesięcy ... i jak co to wtedy usuniemy ... nie chce jej niepotrzebnie narażać ... Quote
Lilu Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Dzisiaj Lilluszka kończy dokładnie 20 tydzień życia.:B-fly: Na tę okoliczność zafundowałoa sobie pierwszą szczerbę :multi: a kolejne 3 siekacze kiwają się jak bańki wstańki :p Quote
Moniś Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Noddy skończył już 6 miesięcy, a górne ząbki ani drgną :shake: Byliśmy u weta jakieś 3 tyg. temu mówił ze narazie nic złego sie nie dzieje i żeby jeszcze poczekać. Mam jednak jakieś wrażenie, że to czekanie nic nie da :shake: Jak myślicie.. poczekać jeszcze czy decydować się już na wyrywanie? :shake: Dodam, że jakoś się obawiam tego wyrywania :shake: :placz: Quote
Alex_i_Suzi Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Alex ma ponad 5 miesiecy i ani jeden zab mu nie wypadl :placz: Quote
Moniś Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Alex_i_Suzi napisał(a):Alex ma ponad 5 miesiecy i ani jeden zab mu nie wypadl :placz: Nodiemu dolne już wypadły wszystkie, a górne za groma nie chcą się ruszyć :shake: Quote
julita104 Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Alex_i_Suzi napisał(a):Alex ma ponad 5 miesiecy i ani jeden zab mu nie wypadl :placz: no cos Ty?! To kiepsko ale vet tak powiedzial czy Ci sie wydaje? Bawci sie wiecej w przeciąganie, dawaj gryzaczki moze. Jak Tofik gubił zabki to wszystkie znajdywałam, a Tolka swoje... zjadła, znalazłam tylko jednego (wyrwałam jej z pyszczaka, na pamiątkę :lol: bo juz zjesc chciała). nawet nie wiedziałam ze to juz, vet dopiero powiedział. Ma 6 miesiecy. 3 zeby zostały. Jutro idziemy usuwac bo niefortunnie przetrwała jedynka ktora rani warge i zaczyna sie psuc. Quote
Alex_i_Suzi Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Za dwa dni wybieram sie z Huskim na szczepienie, to zabiore ze soba Alexa. Weterynarz do tej pory nie zagladal w pyszczek. Mowil, ze na wypadanie zebow jest jeszcze czas. Ja probowalam sprawdzac, ale on nie bardzo sie daje i wydaje mi sie, ze nadal ma wszystkie zeby. Gryza duzo, kupuje im uszy i kurze lapki. Ale nie czuc, czy jakies zabki sie ruszaja :shake: Quote
Recommended Posts