Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie mam małe pytanko.Mój Maxiu ma pięć miesięcy i wczoroj wieczorem przy zabawie zauważyłam że ma już drugie małe ząbki a jeszcze mu 4 małe mleczne nie wypadły w tym dwa się bardzo ruszają a drugie dwa dosyć mocno się trzymają.Może miał ktoś taki sam problem i mi coś poradzi.Powinnam udać sie do weta?
Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam Justyna i Maxiu!!!

• Replies 253
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marlena924
A te co już mu wychodzą na stałe nie pokrzywią sie przez te mleczne?bo boje się że może mieć krzywy zgryż

Pozdrawiam Justyna i Maxiu.

Posted

Lila ma jeszcze wszytkie 4 kiełki ...i co najgorsze rosną już nowe ....
Boje sie że nie obejdzie się bez interwencji weta ... poczekam jeszcze .... bo LiLka nie ma jeszcze nawet 6 miesięcy .... więc może nam sie uda... OBY .....

• 2 weeks later...
Posted

My z jednym górnym kiełkiem czekaliśmy sość długo bo aż do 8 miesiąca, ale nie żałuję tej decyzji. Mamy już po kłopocie.

Praktycznie Alma zrobiła mi dużą niespodziankę w trakcie mojego pobytu w szpitalu zdążyła zgubić ostatniego zębolka.
Nie ma żadnych krzywych zębów i jestem przeszczęśliwa, że nie musiałam jej usypiać dla jednego zębolka.

Pozdrawiamy i życzymy takich sukcesów.

Posted

My walczymy z 3 kiełkami :puppydog: Wyżneły się juz też nowe i teraz Noddy ma podwójne zeby :puppydog: Byliśmy wczoraj z tym u weta i poradził, żeby jeszcze poczekać. Nodulec ma gryźć coś twardego i powinny wylecieć :lookarou:
Zobaczymy jak to będzie, mam nadzieję, że obędzie się bez usypiania i wyrywania :puppydog::nonono2:

Posted

Oj to fajnie, ze mozna nie usypiac... My to nie mielismy wyboru :P A i tak Toffik po dostaniu zastrzyka nie chcial tak szybko zasnąć. Już myslelismy ze spi, vet podszedł zobaczyc, a on jak zaczął go atakowac :P:P A i w połowie zabieg usial miec jeszcze jedną dawke, bo sie budził :P

Posted

Oj to fajnie, ze nie trzeba usypiac... My to nie mielismy wyboru :P A i tak Toffik po dostaniu zastrzyka nie chcial tak szybko zasnąć. Już myslelismy ze spi, vet podszedł zobaczyc, a on jak zaczął go atakowac :P:P A i w połowie zabieg usial miec jeszcze jedną dawke, bo sie budził :P:flasings:

Posted

[quHejote=SwEet_LiLi]Lila ma jeszcze wszytkie 4 kiełki ...i co najgorsze rosną już nowe ....
Boje sie że nie obejdzie się bez interwencji weta ... poczekam jeszcze .... bo LiLka nie ma jeszcze nawet 6 miesięcy .... więc może nam sie uda... OBY .....[/quote]
Hej
i co się dzieje z ząbkami u twojego pieska ?
Ja mam niestety dokładnie ten sam problem!!!

Posted

Znów stracilismy dwa ząbalki :D Dolny kiełek i jeden z tych za kiełkami - oba na dole :)
Sabinko, i jak? Ruszyło sie coś u Lili? Czy dalej wszystkie 4 w miejscu...? :cry:

Posted

Niestety nie :( nadal wszytkie 4 siedzą ... i to dość mocno ...
Bawimy sie codzień w przeciąganie ... wieczorami próbuje rozkiwac ząbalki ...
Ale czarno to widze ... Puki co czekamy do Lutego ... w tedy LiLi bendzie mieć 8 miesięcy ... i jak co to wtedy usuniemy ... nie chce jej niepotrzebnie narażać ...

Posted

Dzisiaj Lilluszka kończy dokładnie 20 tydzień życia.:B-fly:
Na tę okoliczność zafundowałoa sobie pierwszą szczerbę :multi:
a kolejne 3 siekacze kiwają się jak bańki wstańki :p

• 2 weeks later...
Posted

Noddy skończył już 6 miesięcy, a górne ząbki ani drgną :shake:
Byliśmy u weta jakieś 3 tyg. temu mówił ze narazie nic złego sie nie dzieje i żeby jeszcze poczekać. Mam jednak jakieś wrażenie, że to czekanie nic nie da :shake: Jak myślicie.. poczekać jeszcze czy decydować się już na wyrywanie? :shake:
Dodam, że jakoś się obawiam tego wyrywania :shake: :placz:

Posted

Alex_i_Suzi napisał(a):
Alex ma ponad 5 miesiecy i ani jeden zab mu nie wypadl :placz:

Nodiemu dolne już wypadły wszystkie, a górne za groma nie chcą się ruszyć :shake:

Posted

Alex_i_Suzi napisał(a):
Alex ma ponad 5 miesiecy i ani jeden zab mu nie wypadl :placz:

no cos Ty?! To kiepsko
ale vet tak powiedzial czy Ci sie wydaje?
Bawci sie wiecej w przeciąganie, dawaj gryzaczki moze.
Jak Tofik gubił zabki to wszystkie znajdywałam, a Tolka swoje... zjadła, znalazłam tylko jednego (wyrwałam jej z pyszczaka, na pamiątkę :lol: bo juz zjesc chciała). nawet nie wiedziałam ze to juz, vet dopiero powiedział.
Ma 6 miesiecy. 3 zeby zostały. Jutro idziemy usuwac bo niefortunnie przetrwała jedynka ktora rani warge i zaczyna sie psuc.

Posted

Za dwa dni wybieram sie z Huskim na szczepienie, to zabiore ze soba Alexa. Weterynarz do tej pory nie zagladal w pyszczek. Mowil, ze na wypadanie zebow jest jeszcze czas. Ja probowalam sprawdzac, ale on nie bardzo sie daje i wydaje mi sie, ze nadal ma wszystkie zeby.
Gryza duzo, kupuje im uszy i kurze lapki. Ale nie czuc, czy jakies zabki sie ruszaja :shake: