Draczyn Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 misiaczek napisał(a):Viris napisał(a):Misiaczek : Dla Ciebie moze to nie jest zagrozenie ale nawet nie wyobrazam sobie ile osob uzaleznilo sie od allegro :) Wiem,wiem...ludzie mają różne kółka zainteresowań :wink: :DJa na Allegro wogóle nie wchodzę. Uważam, że jest to kupowanie kota w worku. Nie odpowiada mi ta forma sprzedaży Quote
Hebulka Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Ja za to jak do tej pory jestem bardzo,bardzo zadowolona !! Głównie kupuje dla psiaków,ale sobie też fundnęłam co nie co ! Ostatni super zakup to kanapa dla moich dziewczynek :D Tak fajnego i wygodnego legowiska,za tak smieszne pieniadze nie widziałam w żadnym sklepie. A,ze są oszuści i nieuczciwy sprzedawcy - to na pewno,jak wszędzie.Jak do tej pory jednak mam szczęście na nich nie trafiać. Quote
misiaczek Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Hebulka napisał(a):Ja za to jak do tej pory jestem bardzo,bardzo zadowolona !! Głównie kupuje dla psiaków,ale sobie też fundnęłam co nie co ! Ostatni super zakup to kanapa dla moich dziewczynek :D Tak fajnego i wygodnego legowiska,za tak smieszne pieniadze nie widziałam w żadnym sklepie. A,ze są oszuści i nieuczciwy sprzedawcy - to na pewno,jak wszędzie.Jak do tej pory jednak mam szczęście na nich nie trafiać. Hebulka, świetna ta kanapa...właśnie obejrzałam.I rzeczywiście tania,ja więcej dałam w sklepie zoo za legowisko.Powiedz mi jakich wymiarów kanapę kupiłaś dla swoich dziewczyn? Kurcze...obym jednak nie wpadła w nałóg :wink: :wink: :wink: Quote
Draczyn Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Hebulka napisał(a):Ja za to jak do tej pory jestem bardzo,bardzo zadowolona !! Głównie kupuje dla psiaków,ale sobie też fundnęłam co nie co ! Ostatni super zakup to kanapa dla moich dziewczynek :D Tak fajnego i wygodnego legowiska,za tak smieszne pieniadze nie widziałam w żadnym sklepie. A,ze są oszuści i nieuczciwy sprzedawcy - to na pewno,jak wszędzie.Jak do tej pory jednak mam szczęście na nich nie trafiać.Hebulka, czy mogłabyś dać zdjęcie tej kanapy?. Może i ja się jednak skuszę Quote
misiaczek Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Draczyn daję linka z kanapami http://pp.allegro.pl/show_item.php?item=63473587 Quote
_beatka_ Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 misiaczek zamówiłam tusz bourjois theatral, normalnie w sklepie kosztuje 67zł a tam byl za 25chyba...facet pisze, że orginalny itp i żedaje gwarancje, więc pomyslałam że pewnie kradziony i opłaca mu sie sprzedac za te 25zł. A tu przychodzi paczka, ja patrze a to jakas totalna podróba, wogole nie malujaca zresztą i jak sie wkurzyała napisalam że chyba trafiła kosa na kamień i że jeśli w przeciązgu 48h nie dostane zwrotu kasy to poza tym, ze juz poinformowałam allegro to zadzonię na policję!facet sie tak wystarszył, że dzwonił do mnie non stop przez 2h wykładów i jakw reszcie odebrałam to sie kajał że on jest uczciwy człowiek i ble, ble, ble...oczywiscie kasę odesłała z nawiazką bo 35zł więc jeszcze na tym zarobiłam :wink: ale poza tym przypadkiem zasze wszystko było ok :D Quote
Draczyn Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 misiaczek napisał(a):Draczyn daję linka z kanapami http://pp.allegro.pl/show_item.php?item=63473587Zaraz zobaczę, tylko nie bywam tam często. Kiedyś próbowałam to trzeba było się gdzieś rejestrować, ale zaraz spróbóję Quote
_beatka_ Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 draczyn ogladać mozeszbez rejstracji, ale żeby kupić musisz mieć swoje konto!a kanapa rzeczywiście fajniutka i pieniądze rzeczywiście smieszne, moze bajtowi taką sprawić? Quote
Draczyn Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Draczyn napisał(a):misiaczek napisał(a):Draczyn daję linka z kanapami http://pp.allegro.pl/show_item.php?item=63473587Zaraz zobaczę, tylko nie bywam tam często. Kiedyś próbowałam to trzeba było się gdzieś rejestrować, ale zaraz spróbójęUdało się zobaczyłam.Bardzo mi się podoba, tylko ciekawa jestem czy ona mieści sie do pralki. Facet jest z Wwy, zadzwonię do niego Quote
Hebulka Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Misiaczek ja kupiłam dziewczynkom rozmiar 3 - 100x80. Do normalnej pralki sie nie zmieści,trzeba dawać do pralni.Ale plus duzy,ze mozna całośc uprac,wcześniej Hebus miała ponton,dookoła był wkład ze styropianu,którego nie mozna było prac.W normlanych warunkach pewnie nie byłoby takiej potrzeby,ale ze moja Nusia kochana (kicia) lubi sobie czasem siknąć :o na cos mieciutkiego...no więc wkład nadawał sie jedynie do .smieci. :evil: Quote
Draczyn Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Hebulka napisał(a):Misiaczek ja kupiłam dziewczynkom rozmiar 3 - 100x80. Do normalnej pralki sie nie zmieści,trzeba dawać do pralni.Ale plus duzy,ze mozna całośc uprac,wcześniej Hebus miała ponton,dookoła był wkład ze styropianu,którego nie mozna było prac.W normlanych warunkach pewnie nie byłoby takiej potrzeby,ale ze moja Nusia kochana (kicia) lubi sobie czasem siknąć :o na cos mieciutkiego...no więc wkład nadawał sie jedynie do .smieci. :evil:Te ponton są dobre , o ile są całkowicie miękkie i mieszczą się w całości do pralki. Ja zmieniam posłania raz na tydzień, a mam ich 5 tak że noszenie do pralni byłoby zbyt uciążliwe Quote
misiaczek Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Właśnie Hebulka się zastanawiam nad rozmiarem.Też myślałam o 100x80.Ale wzięłam miarkę i zmierzyłam...to w tym miejscu gdzie stoi teraz legowisko to mi się nie zmieści.A nie wiem czy ta 80x65 nie będzie za mała dla buldożka i china.Jak myślisz? Ty już masz, to wizualnie jak poodejmujesz po 20cm to się zmieszczą? Quote
Hebulka Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Zobacz jak wygląda Hebe z Emi: Ono mimo pozorów nie jest takie duże,bo ma bardzo grube ścianki. Quote
Draczyn Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Faktycznie piękna kanapa. Zadzwonię do tego faceta, bo on jest z Wwy, może bedzie mógł nas przyjąć i pokazać te posłanka Quote
Viris Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Draczyn jak sprzedawca jest ok to pewnie zaproponuje zebyscie zobaczyli. Niestety czasem mimo tego ze sprzedajacy jest z Wawy to po prostu nie ufa kupujacym itp. Kanapa swietna. Moze kiedys Klarcia sie takiej doczeka. Misiaczek jak kupisz psiakom taka kanape to ich przyjaz na pewno sie jeszcze wzmocni :) Jak tam? Juz wojny sie nie zdarzaja? Quote
_beatka_ Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 hebulka a jakiej wielkosci jest srodek tej kanapy?dla jednego buldozka myslicie, że który powinnam wzią crozmiar?myslałam o tym 100cm dlugości? Quote
misiaczek Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 beatka,ten 100x80 dla jednego to duży...chyba,ze bajtuś chce spać jak panisko rozwalony.Hebulka taki rozmiar ma dla 2 piesków.Ja też wezmę taki dla Miśki i Soto.Myślę,że 1 bulwa zmieści się na 80x60 :wink: . Viris,wojny się zdażają...ale już nie tak często.Podgryzają się jeszcze,ale raczej w formie zabawy :D Jedyne w czym nie mogę ich pogodzić, to żarełko i miłość do pańci. Bo ten mały to jest histeryk...jak wracam do domu,to on z radości zaczyna histerycznie płakać,nie chce Misi do mnie dopuścić.Jak ukucnę i chcę się z nimi przywitać to Soto,który waży 4,5 kg skacze mi niemal na glowę a biedna bambaryłka Misiunia tylko na kolanka jest wstanie skoczyć.No i wtedy zaczyna się bitwa.Ale po 1,5-tygodniowej obserwacji moich piesków...wiem,że krzywdy sobie nie zrobią :D . Quote
Draczyn Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 misiaczek napisał(a):beatka,ten 100x80 dla jednego to duży...chyba,ze bajtuś chce spać jak panisko rozwalony.Hebulka taki rozmiar ma dla 2 piesków.Ja też wezmę taki dla Miśki i Soto.Myślę,że 1 bulwa zmieści się na 80x60 :wink: . Viris,wojny się zdażają...ale już nie tak często.Podgryzają się jeszcze,ale raczej w formie zabawy :D Jedyne w czym nie mogę ich pogodzić, to żarełko i miłość do pańci. Bo ten mały to jest histeryk...jak wracam do domu,to on z radości zaczyna histerycznie płakać,nie chce Misi do mnie dopuścić.Jak ukucnę i chcę się z nimi przywitać to Soto,który waży 4,5 kg skacze mi niemal na glowę a biedna bambaryłka Misiunia tylko na kolanka jest wstanie skoczyć.No i wtedy zaczyna się bitwa.Ale po 1,5-tygodniowej obserwacji moich piesków...wiem,że krzywdy sobie nie zrobią :D .Takie powarkiwania przy powitaniu, czy przy misce, to zawsze będą, czyli sytuacja jest opanowana, to wspaniale Quote
Viris Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Misiaczek widze ze tez uzywasz okreslenia "Bambaryla". Jak moj Arek uslyszal jak mowilam tak do Klary to sie tak do tego przyczepil ze mu zwracam uwage by do Niej tak nie mowil za czesto. Bo jeszcze nie do konca reaguje na Klare ;] Quote
misiaczek Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Viris,dużo piesków ma ksywki :D .Moja Misia,to inaczej kózka.Tak woła na nią moja córka,która stwierdziła,że Misia biega jak koza.I jak tylko zawoła na nią kózko...to Misia od razu leci :wink: :D . Ale jak Wy jesteście na etapie przyzwyczajania Klarci do imienia...to może rzeczywiście bambaryłkę zostawić na później :lol: :lol: :lol: P.S...reaguje jeszcze na koziołka,kozicę i koźmina :lol: :lol: :lol: Quote
Draczyn Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 misiaczek napisał(a):Viris,dużo piesków ma ksywki :D .Moja Misia,to inaczej kózka.Tak woła na nią moja córka,która stwierdziła,że Misia biega jak koza.I jak tylko zawoła na nią kózko...to Misia od razu leci :wink: :D . Ale jak Wy jesteście na etapie przyzwyczajania Klarci do imienia...to może rzeczywiście bambaryłkę zostawić na później :lol: :lol: :lol: P.S...reaguje jeszcze na koziołka,kozicę i koźmina :lol: :lol: :lol:Bambaryłka, to piękne imię dla buldożka, natomiast nie podoba mi się okropnie bulwa, ta nazwa mi się żle kojarzy Quote
Viris Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Nom mysle ze jak juz zawsze bedzie reagowac na Klare to mozna bedzie wymyslac inne ksywki :) Ale smieje sie po prostu ze i Ty uzylas Bambaryly ;] Ale w sumie co sie dziwic. pasuje do BF :) Quote
_beatka_ Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 :)doks miał ksywe "mały bob" :lol: a do bajta przylgnęło chrumek, ale tez jak ktos sie pomyli i go tak zawoła to dostaje bure bo nie reaguje jeszcze na bajt a nie chce go dezorientować żeby wiedział jak w koncu sie nazywa :D Quote
Viris Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 A ja mam ksywe Wielki Brat heheheheheh Jak zwykle masz rację. Dobrze, że jest ktos przytomny, kto pilnuje porządku. Mianujemy Cię Wielkim Bratem - Draczyn. Quote
misiaczek Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Mi się bulwa podoba ...to nic złego przecież.Wielu właścicieli buldożków tak pieszczotliwie mówi o swoich psinach. :wink: :D Quote
Recommended Posts