Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rodzice są rodowodowi, bywają na wystawach, a własnie ten szczeniaczek nie miał metryki. Bo wcześniej było tak że tylko pierwsze szczenięta z miotu miały metryki (tak jak mój Pako) a inne nie, a teraz jest tak że wszystkie maja metryki tylko na nich pisze czy nadaje sie do hodowli.

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wreszcie mogę zobaczyć w internecie zdjęcie mojej ulubienicy. Jest na prawde piękna :)
Dołączam też zdjęcia, które udało mi się zrobić Drace na wystawie w Warszawie

Przy okazji wielkie gratulacje dla Hildy i Minimolosa :)
Pozdrawiam

Posted

Marzenko, ktoś Cię wprowadził w błąd, każdy szczeniak dostaje metrykę. Zdarza się , że szczenię ma jakieś wady, które w przyszłości uniemożliwią mu zakwalifikowanie do hodowli i wtedy hodowca dopisuje na metryczce uwagę - pies nienadaje się do hodowli, ale metrykę dostaje zwsze

Anutko, sprawiłaś mi wielką frajdę tymi zdjęciami. Bardzo dziękuję

Posted

Dobrze to w takim razie postaram się te zdjęcia w wolnej chwili dodać.
Zaraz w temacie budlożki francuskie zamieszcze zdjęcia wakacyjne Matyldy :)

Tak jak obiecałam zamieszczam kilka zdjęć Matyldy z wyjazdu:

Pozdrawiam

Posted

Marzena i Pako, Chciałabym jeszcze Ci wyjaśnić, że nie wszyscy hodowcy są uczciwi. Nie możesz wierzyć hodowcy, jeśli on Ci mówi, że szczenię jest po takich , czy innych rodzicach. Dowodem pochodzenia jest wyłącznie metryka. Obecnie na rynku jest dużo buldożków przywożonych z za wschodniej granicy. Niektórzy kupują szczeniaczki pod granicą za 200 zł, a następnie sprzedają je za 800 czy 1000 zł. Hodowca nie jest już uczciwy, gdy sprzedaje psy bez rodowodu , będąc członkiem ZKP, bo przepisy zabraniają handlu psami nierodowodowymi. Poprostu ktoś cię nabrał

Posted

AnkaW, może Ty też kiedyś skusiz się na buldożka, Bardzo dobrze zgadzają sie z grzywaczykiem. Codziennie rano robią mu toaletę - myją mu uszka i oczki. Nigdy nie ma między nimi żadnych zatargów

Dzisiaj już chyba nie znajdę chętnych do rozmowy, więc dobranoc

Taką mam ochotę sobie dziś pogadać, a tu wszyscy się już pospali. Przecież jutro dzień wolny od pracy, ale cuż, pozostaje mi tlko życzyć dobrej nocy i położyć się koło moich psaków do łóżeczka

Posted

Witam
Dzisiaj strony otwierają się zdecydowanie szybciej niż wczoraj , możemy więc sobie swobodnie po............gaduszyć.
Jestem dziś pod Netem , co jakiś czas zajrzę , może będzie się coś ciekawego działo.
Moi faceci dzisiaj wracają , ewentualnych adaratorów odsyłam więc na za rok.

Posted

Matyldo , czy gdybym Ci przesłała zdjęcia mailem , jesteś w stanie wrzucić je na Forum. Ja sobie z tym zupełnie jeszcze nie radzę , a w najbliższych dniach będę trochę pstrykać . Może uda mi się przesłać zdjęcia z Holandii od Artsów ( z tej hodowli z której pochodzi gwiazdor Krysi Tobiaszek ) które mam na dyskietce. Tego typu operacje to dla mnie czarna magia. Chyba Anioł , sobie z tym radzi , i chyba nawet rzucił hasło , że powstawia przesłane mu zdjęcia , ale nie wiem czy to hasło o pomocy dotyczyło wszystkich , czy tylko bardziej zaoprzyjaźnionych z nim osób.

Posted

A gdzie tyle czasu była DorotaL, bardzo nam jej brakowało. ElżbietaRsos. Matylda to Piesek Anutki, więc napewno ze zdjęciami sobie nie poradzi

Hej Minimolos bohaterze - obudzić się już czas, słońce już świeci

Posted

Ale się uśmiałam , ze swojego roztargnienia.
Ja przecież wiedziałam , że Matylda to buldożek.
Dużo słyszałam o niej i jej właścicielce zanim weszłam na to forum.
Może ta wczesna godzina wpłynęła na moją pomyłkę , ale niekoniecznie takich sytuacji myślę , ze zapewnię Wam więcej.
Z góry prosze o wyrozumiałość.

Dorotko
Pokaż czasami kingi też. To moja wielka miłość , a Twoje są naprawdę piękne. Czasami żałuję , że mam tak dużo psów , bo apetyt na kinga jest u mnie ogromny.