mazika Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Rodzice są rodowodowi, bywają na wystawach, a własnie ten szczeniaczek nie miał metryki. Bo wcześniej było tak że tylko pierwsze szczenięta z miotu miały metryki (tak jak mój Pako) a inne nie, a teraz jest tak że wszystkie maja metryki tylko na nich pisze czy nadaje sie do hodowli. Quote
anutka Posted August 14, 2005 Author Posted August 14, 2005 Wreszcie mogę zobaczyć w internecie zdjęcie mojej ulubienicy. Jest na prawde piękna :) Dołączam też zdjęcia, które udało mi się zrobić Drace na wystawie w Warszawie Przy okazji wielkie gratulacje dla Hildy i Minimolosa :) Pozdrawiam Quote
Draczyn Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Marzenko, ktoś Cię wprowadził w błąd, każdy szczeniak dostaje metrykę. Zdarza się , że szczenię ma jakieś wady, które w przyszłości uniemożliwią mu zakwalifikowanie do hodowli i wtedy hodowca dopisuje na metryczce uwagę - pies nienadaje się do hodowli, ale metrykę dostaje zwsze Anutko, sprawiłaś mi wielką frajdę tymi zdjęciami. Bardzo dziękuję Quote
anutka Posted August 14, 2005 Author Posted August 14, 2005 Mam tych zdjęć więcej, ale troche trudno mi teraz dodać je na serwer. Jakby Pani chciała to moge je wysłać mailem. Quote
Draczyn Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Anutko jak będziesz mogła, o prześlij je tutaj na dogomanie, wszyscy chętnie je zobaczą, a poza tym czekamy na zdjęcia Matyldy z wakacji Quote
anutka Posted August 14, 2005 Author Posted August 14, 2005 Dobrze to w takim razie postaram się te zdjęcia w wolnej chwili dodać. Zaraz w temacie budlożki francuskie zamieszcze zdjęcia wakacyjne Matyldy :) Tak jak obiecałam zamieszczam kilka zdjęć Matyldy z wyjazdu: Pozdrawiam Quote
Draczyn Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Przeurocza jest ta woja Matylda ; uściskaj ją mocno od nas i od kuzynów - naszych buldożków Właśnie oglądałam zdjęcia Matyldy - przesłodka Quote
mazika Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 jak porobie fotki Jockerowi to pokaże wam mojego malucha, jest słodzutki, taki pocieszny. Zobaczymy co z niego wyrośnie ;) Quote
Draczyn Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Marzena i Pako, Chciałabym jeszcze Ci wyjaśnić, że nie wszyscy hodowcy są uczciwi. Nie możesz wierzyć hodowcy, jeśli on Ci mówi, że szczenię jest po takich , czy innych rodzicach. Dowodem pochodzenia jest wyłącznie metryka. Obecnie na rynku jest dużo buldożków przywożonych z za wschodniej granicy. Niektórzy kupują szczeniaczki pod granicą za 200 zł, a następnie sprzedają je za 800 czy 1000 zł. Hodowca nie jest już uczciwy, gdy sprzedaje psy bez rodowodu , będąc członkiem ZKP, bo przepisy zabraniają handlu psami nierodowodowymi. Poprostu ktoś cię nabrał Quote
AnkaW Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 anutka, jaka śliczna sunia, a jaką ma sympatyczną mordeczkę :fadein: Quote
Draczyn Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 AnkaW, może Ty też kiedyś skusiz się na buldożka, Bardzo dobrze zgadzają sie z grzywaczykiem. Codziennie rano robią mu toaletę - myją mu uszka i oczki. Nigdy nie ma między nimi żadnych zatargów Dzisiaj już chyba nie znajdę chętnych do rozmowy, więc dobranoc Taką mam ochotę sobie dziś pogadać, a tu wszyscy się już pospali. Przecież jutro dzień wolny od pracy, ale cuż, pozostaje mi tlko życzyć dobrej nocy i położyć się koło moich psaków do łóżeczka Quote
elżbietarusos Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Witam Dzisiaj strony otwierają się zdecydowanie szybciej niż wczoraj , możemy więc sobie swobodnie po............gaduszyć. Jestem dziś pod Netem , co jakiś czas zajrzę , może będzie się coś ciekawego działo. Moi faceci dzisiaj wracają , ewentualnych adaratorów odsyłam więc na za rok. Quote
anutka Posted August 15, 2005 Author Posted August 15, 2005 Dzisiaj ja też będe prawie cały dzień dostępna. Postaram się dodać też więcej zdjęć Draczki. Quote
elżbietarusos Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Matyldo , czy gdybym Ci przesłała zdjęcia mailem , jesteś w stanie wrzucić je na Forum. Ja sobie z tym zupełnie jeszcze nie radzę , a w najbliższych dniach będę trochę pstrykać . Może uda mi się przesłać zdjęcia z Holandii od Artsów ( z tej hodowli z której pochodzi gwiazdor Krysi Tobiaszek ) które mam na dyskietce. Tego typu operacje to dla mnie czarna magia. Chyba Anioł , sobie z tym radzi , i chyba nawet rzucił hasło , że powstawia przesłane mu zdjęcia , ale nie wiem czy to hasło o pomocy dotyczyło wszystkich , czy tylko bardziej zaoprzyjaźnionych z nim osób. Quote
anutka Posted August 15, 2005 Author Posted August 15, 2005 p.Elu, Matylda może mieć z tym pewne problemy, ale ja oczywiście mogę umieszczać te zdjęcia ;) Prosze mi wszystkie przesyłac na maila a.kiljanczyk@wp.pl Pozdrawiam Quote
Draczyn Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Dzieńdobry. dziś też nikogo nie ma? Dzieńdobry Anutka, jeśli Minimoloss się znudzi to jateż chętnie skorzystam z twojej pomocy Quote
Draczyn Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 A gdzie tyle czasu była DorotaL, bardzo nam jej brakowało. ElżbietaRsos. Matylda to Piesek Anutki, więc napewno ze zdjęciami sobie nie poradzi Hej Minimolos bohaterze - obudzić się już czas, słońce już świeci Quote
anutka Posted August 15, 2005 Author Posted August 15, 2005 Dzień Dobry, jeżeli Minimolos się znudzi to nie ma problemu - mogę wklejać zdjęcia :) Quote
dorotal Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Byliśmy na Łotwie na wystawie miedzynarodowej w Rydze. Leos dostał CAC Junior i NPwR, a Fela (King charles) - CAC Junior, NSwR i BOB. Pozdrawiam Quote
Draczyn Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 To wielkie gratulacje i może trochę zdjęć z wystawy Quote
dorotal Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Jenevieva - CACIB, NSwR, BOB Leos - CACJ, NPwR Quote
Draczyn Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Sliczny jest ten Leos, a ten rudzielec to kto. Nie chciałabym być namolna, ale chętnie poznałabym cała stawkę i kto sędziował Quote
elżbietarusos Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Ale się uśmiałam , ze swojego roztargnienia. Ja przecież wiedziałam , że Matylda to buldożek. Dużo słyszałam o niej i jej właścicielce zanim weszłam na to forum. Może ta wczesna godzina wpłynęła na moją pomyłkę , ale niekoniecznie takich sytuacji myślę , ze zapewnię Wam więcej. Z góry prosze o wyrozumiałość. Dorotko Pokaż czasami kingi też. To moja wielka miłość , a Twoje są naprawdę piękne. Czasami żałuję , że mam tak dużo psów , bo apetyt na kinga jest u mnie ogromny. Quote
Draczyn Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Nie przejmuj się Elarusos, zdarza się w najlepszej rodzinie. Czy założyłaś już nowy temat? Quote
Recommended Posts