Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak sobie myślę , Draczyn , że my nie raz będziemy różniły się poglądami , co nie znaczy , że nie możemy się przyjaźnić. Jak na razie różnice dotyczą drobiazgów , i oby tak pozostało , bo jak nie to wiesz gdzie pójdę .

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie chodzi o to, żeby kogos koniecznie przekonac do swoich poglądów, lecz żeby je przedstawić. Dla mnie takie dyskusje to kopalnia wiedzy. Sama moge sobie wyrobic jakis pogląd.

Posted

Ats , ja też tak myślę.
Nie ma złotego środka zarówno w odchowie ludzi jak i zwierząt .
Każde stworzenie jest inne i potrzebuje indywidualnego podejścia.
Moje chihuahua też siedziały przy suce przez 6 tygodni , buntowały się, nie chciały jeść niczego poza nią , bardzo się bałam o ich mamusie tym bardziej że było ich aż 5 , a ryzyko rzucawki u tak małej rasy jest ogromne.
Buldożki , są w tym wieku zdecydowanie bardziej samodzielne.
I to był faktycznie jedyny miot przy którym złamałam się i pozwoliłam suce doglądać dzieci dłużej , niż innym laseczkom w mojej hodowli.
Moje suczki reagują nie tylko na swoje imiona , ale także na laseczki , babeczki , panienki , dziewczynki , córeczki , pipetki a w przypadku gdy nabroją na inne mniej cenzuralne epitety.

Posted

Oczywiście każdy opiera się na dowiadczeniach własnych i rownież innych hodowców do których ma zaufanie. Ja na początku hodowli mialam cudownego nauczyciela, Pana Lubowidzkigo. Przychodził do mnie np. na kontrllllę miotu i siedział do 6ej rano, a ja z otwartą buzią słuchałam jego opowieści o buldożkach. On mnie najwięcej nauczyl. Nigdy póżniej ni spotkałam nikogo z taką wiedzą kynologiczną na temat buldożków

Posted

To był wielki zaszczyt obcować z tym wybitnym człowiekiem.
Oprócz tego ,iż był kopalnią wiedzy miał niezrównane poczucie humoru , czasami dosyć zaskakujące .
Przyfarciło nam Draczyn.
Teraz młodzież jest zdana tylko na obcowanie z nami , i to im musi wystarczyć .

Posted

Zadnej gafy nie popełniłaś, trudno przeczytać wszystkie książki jakiebyły wydane. Jeśli Ci to wpadnie w ręce to przeczytaj - to jest zboranegdot o znanych postaciach w Warszawie

Posted

No widzę, że wszyscy się pospali to dobranoc Wam Spijcie słodko :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

ats napisał(a):
Draczyn, to niesamowite, co napisałaś o tym bloodhaundzie. napisz, jakie jeszcze teraz masz pieski oprócz buldozków?
A pozatym miałam kiedyś różne rasy: beardet collie, owczarka niemieckiego, sznaucery olbrzymy, spaniela bretońskiego, kundelki, koty, rybki, chomiki. Nie wiem czy wszystko wymieniłam. Obecnie mamy tylko tą dziewiątkę piesków o której pisałam i rybki

Posted

Taaa, Misiaczek, cześć!
Zauważ - zazdrość, a nie - zawiść. Moja zazdrość jest życzliwa i konstruktywna, zaufaj mi - trzymam rękę na pulsie. :)

Posted

Ja siedzę przy kompie z Misią na kolankach :lol: .Bo ona też bardzo lubi być na forum i sobie z nami pogadać :wink: .
A tak poważnie,ona uwielbia być w centrum uwagi :lol: :lol: :lol: .

Posted

Wiem,wiem.Charakter buldożka mi odpowiada całkowicie :D . Kocham te nietoperki za niesamowity charakter i wygląd :wink: .
Za to,że między codzienną porcją świrków,bez przerwy chce się przytulać i całować :lol: .Pieszczocha jedna :lol: .