Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ela, bardzo mi przykro, że umarł Twoj piesek. Ja nie zagladam na tematy poświęcone innym rasom. Jestem wierna buldozkom i Kingom (tych ostatnich jest za mało, aby moglo powstac forum). Co do ksiązki doceniam Twoj wkład w rozwój rasy i Twoja ksiażkę. Ale moim zdaniem kazda nowa publikacja daje nam szanse, że dowiemy się czegoś nowego o rasie. Mam nadzieję, że jeszcze raz przemyślisz swoją decyzję i jednak pozostaniesz z nami na Dogomanii.

Posted

Jak mogłyście przypuszczać , że odejdę z naszego FORUM!
Nigdy nie należałam do FORUM Chabika , nie ma tam ani jednej mojej wypowiedzi. Zartowałam , nawet pisząc , że "zabieram zabawki i wracam do Chabika "
Gdzie Twoje poczucie humoru Draczyn.
Co do książki , to pewnie że im więcej publikacji tym lepiej .
Moim celem było poruszenie Was , bo zaczyna być na FORUM za landrynkowo ( przynajmniej na buldożkach )
Wind niestety ma rację , merytorycznie lichutko .

Posted

Ja muszę Ci przyznać, że cieszę się, że jest landrynkowo, bo przynajmniej u nas na buldożkach powinno byc zgodnie. A tk wogóle na forum nie jest tak landrynkowo. Przeczytaj temat uning optyczny u psów. Nawet cenzura ta wkroczła. To dobrze. wykazaliśmy solidarność, że swich racji potrafimy zdecydowanie bronić. I tak chyba powinno być

Posted

A propo pana Chabika. wlasnie zobaczylam ze bedzie sedziowal na klubowej wystawie w Niemczech. zastanawialam sie nad zgloszeniem Leosa na ta wystawe, ale jak zobaczylam sedziego to dalam sobie spokoj 8) 8)

Posted

Tak Dorota, chyba szkoda pieniędzy , on tam z pewnością jedzie , aby zrewanżowac się za Wrocław, więc chyba szkoda czasu i piniędzy. Namawiełabym cię na Luksemburg w sobotę i zaraz po tym stuttgart w niedziełe, to sę da radę załatwić za jednym zamachem, no a potem zimowa w tuln - nie wiem czy w tym roku będzie. I jest fantastyczna wystawa w Lozannie, to są Anmalia - po jenej trnie są hale wystawowe z psami, a podrugiej hale z innymi ptakami, rybkami i zwierzątkami(koty chomiki,króliki itp). Nocleg można załatwić we Francji, gdzie hotele nie są drogie. Czekamy na nowego intera

Posted

W tym roku Luksemburg i Stuttgard sa w różnych terminach. Luksemburg we wrzesniu, a Stuttgard w listopadzie. Tak więc niestety nie da się połączyć tych wystaw. Ja na razie dość ostrożnie patrzę na dalsze wyjazdy. Leos ma dopiero 13 miesięcy więc wciąż jeszcze jest w klasie mlodziezy. Ale jak przejdzie do pośredniej to pewnie trochę z nim (no i oczywiście z Kingami) pojeżdżę.

Posted

O to na wiosnę będziesz miała dużo ciekawych wystaw. Będę trzymać kciuki Chyba w łutym jest Trencin, my tam byliśmy dwa razy i wróciliśmy z CACIB-ami . Warto spróbować, aby jak najwcześnej zacząć, bo do intera jest dłuższy odstp czasu między pierwszym a ostatnim CACIBem, no i podobno w przyszłym roku jest Europejska w Helsinkach

Posted

ale wam zazdroszczę tych wyjazdów na wystawy.Ja obecnie nie mam psa w wieku wystawowym i niestety u mnie w zwiazku mało ludzi wyjeżdza na fajne wystawy,żeby można się było z kims zabrać,bo samej to mi jakoś się nie uśmiecha.

Posted

jeżdzę na wystawy od 1980 roku,także wiem co tracę
narazie nie mogę mieć szczeniaka,za dużo pracuję również w systemie dyżurowym no i mój piecho to absolutny dominant :)

Posted

No to jednak uczestniczysz w tym życiu wystawowym. Sądzę, że Twój psiak jakąś maleńką suczynkę by zaakceptował, a z takim maleństwem to nawet można chodzić do pracy

Posted

Draczyn,czy to jest aktualne?

Czas leczy rany.Mam znajomego, któremu urodził się piesek z drobną wadą i chce go sprzedać za 500 zł. Pytał mnie się czy nie znam kogośś kto by go kupił.

Pisałaś to na temacie "masz buldożka?przeczytaj" 31lipca a ja dopiero teraz przeczytałam.Czy to jest ten od Loczka?Bo jak ja do niego dzwoniłam to mi o takim nie wspominał.

Posted

Tak to jest ten bez jąderka, ale to już jest nieaktualne. Ktoś ma go odebrać tym tygodniu. Musisz z nim porozmawiać. Te psiaki były b. ładne. A le jeśli chcesz wstawiać o wchodził by w grę tylko ten bez wady

Posted

Elu,nie mozesz miec o to do Wszystkich pretensji.
Ja chyban ie naleze do wiekszosci;bo jestem tylko na bulodzkach,albo na molosach.No chyba,ze jest jakies ciekawe ogloszenie/info.
Niestety do moich zaintereswoan nie nienalazey pies rasy chichichua-napwet nie wiem,czy dobrze napisałam-dlatego nie wchodzialm na ten te,at i nic nie wiedzialam o smierci Twojego pieska.
Jednak szczerze wspolczuje.