olapaco Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Draczyn mam pytanie, czy buldożki się ślinią? Quote
Agama Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 nie buldozkow nie planuje,pewnie juz bym dawno miala bo przyjaznie sie ze znana hodowczynia i mysle ze mam o tej rasie jakies pojecie...zrezygnuje z szarpkow...nic sobie nowego nie zostawiam nawet cudeniek z zagranicznych kryc...w dalekiej przyszlosci planuje charcika wloskiego Quote
Viris Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 olapaco napisał(a):Draczyn mam pytanie, czy buldożki się ślinią? Ja slyszalam wiele teorii. Ale powiem Ci cos z mojej obserwacji. Buldozki slinia sie gdy sa w stresie. Chociaz slyszalam o bulwkach majacych skonnosci do slinienia sie non stop, jednak sa to raczej odosobnione przypadki. Moja Klara ewidentnie slini sie w sytuacjach stresowych. Quote
olapaco Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 dzięki Ci Viris za odpowiedź, było to dla mnie dosyć istotne Quote
Agama Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 OLA trudna niewyrownana rasa-WIELE Z NICH ODCHODZI ZBYT SZYBKO:placz: za stara jestem na takie stresy Quote
olapaco Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 fakt lepiej jest się wycofać z tego, czego nie jesteśmy pewni, ja taki stres przeżywam od wczoraj Quote
Agama Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 wiesz OLA ale czytalam o rotkach ktore w wieku 12 lat kryly i dawaly super dzidzie-to nie ewenement Quote
olapaco Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 ja osobiście znałam rottka, który żył 16 lat, a dla odmiany znajomych psy żyły 5-6 lat. pisałam, że średnio żyją 8-10. Quote
olapaco Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 "przystojny starszy Pan" w październiku kończy 7 lat, ale wczoraj zdiagnozowano u Niego starczą marskość wątroby i tak naprawdę nikt nie jest w stanie powiedzieć, czy zareaguje na leki, stąd mój potworny stres. Quote
olapaco Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 tak naprawdę wet będzie wiedział cokolwiek, jakie są rokowania dopiero pod koniec września, bo będzie wiadomo, czy organizm zareagował na tabletki. Tak, czy inaczej nie będzie już długowieczny. Quote
Agama Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 na regeneracje watroby jest jeden swietny srodek-jutro podam nazwe -musze znalezc w psiej apteczce-byc moze ze jeszcze nie stracil daty waznosci-trudno bylo go dostac ale nasz szarpik umieral ze zdrowa watroba niestety na nerki nie ma lekarstwa... Quote
Atenka Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Na regeneracje wątroby są bardzo dobre kapsułki Zentonil- rózne rodzaje, podaje się je w zależności od wagi. Quote
olapaco Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 podobno Zentonil nie jest dobry na marskość. Kazano nam kupić Eselive Quote
oktawia6 Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 [quote name='olapaco']niebardzo wchodzi w grę, szczególnie teraz, kiedy Paco jest bardzo chory ( zmiana diety, tabletki), nie stać mnie póki co na drugiego psa ( szczeniaczki buldoga są bardzo drogie, a do tego musiałabym kupować dwa rodzaje karmy- inną dla Paco, inną dla buldożka, a uznaję tylko karmy z górnej półki- Royal Canina) ---------------------------------------------------------------------- Olapaco Royal nie jest karmą z górnej półki:shake: podobnie jak IAMS (Eukanuba) ACana poza tym testują na zwierzętach: Poniżej uroczy IAMS oraz podaję też link, gdzie można wysłać protest do tej firmy http://www.iamscruelty.com/ -z górnej półki są karmy weterynaryjne-stricte czy na stawy, nerki, wątrobę czy inne dolegliwości pieska. klikając w miniaturkę uruchamiamy film. Quote
Viris Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 olapaco napisał(a):a co robisz, kiedy Klara się stresuje? Staram sie sprawic zeby stresik byl jak najmniejszy. Klara stresuje sie w samochodzie. Uwielbia jezdzic samochodem, sama do niego wskakuje itp. Ale ma chorobe lokjomocyjna i wymiotuje. Mysle ze ona sie stresuje zeby nie zwymiotowac. Na szczescie znalezlismy na to sposob. Klara bardzo dobrze znosi podroze w transporterku, ktory w domku sluzel jej za bude :) Ma tam swoj kochany kocyk, na ktorym ja przywiozlam pierwszy raz do domku itp. Klara slini sie tez przy psach ktore szczekaja na nia. Ona uzywa szczekania zeby cos dostac.. i chyba nie rozumie czemu pies na nia szczeka :> Quote
Viris Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 OKtawio - a jakie to karmy weterynaryjne? Bo ja u wetow jedyne karmy weterynaryjne jakie widzialam sa form RC i Eukanuba... Quote
Joss Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 To jakie kupowac karmy zeby byc pewnym ze nie są w taki sposów testowane na zwierzętach??? Quote
Ja&Roniuś Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Okropności:mad: Dołączam się do pytania Joss: to jakie karmy kupować? U nas u wetów można także kupić tylko RC albo Eukanubę Quote
Recommended Posts