Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie buldozkow nie planuje,pewnie juz bym dawno miala bo przyjaznie sie ze znana hodowczynia i mysle ze mam o tej rasie jakies pojecie...zrezygnuje z szarpkow...nic sobie nowego nie zostawiam nawet cudeniek z zagranicznych kryc...w dalekiej przyszlosci planuje charcika wloskiego

Posted

olapaco napisał(a):
Draczyn mam pytanie, czy buldożki się ślinią?

Ja slyszalam wiele teorii.

Ale powiem Ci cos z mojej obserwacji. Buldozki slinia sie gdy sa w stresie.
Chociaz slyszalam o bulwkach majacych skonnosci do slinienia sie non stop, jednak sa to raczej odosobnione przypadki.

Moja Klara ewidentnie slini sie w sytuacjach stresowych.

Posted

"przystojny starszy Pan" w październiku kończy 7 lat, ale wczoraj zdiagnozowano u Niego starczą marskość wątroby i tak naprawdę nikt nie jest w stanie powiedzieć, czy zareaguje na leki, stąd mój potworny stres.

Posted

tak naprawdę wet będzie wiedział cokolwiek, jakie są rokowania dopiero pod koniec września, bo będzie wiadomo, czy organizm zareagował na tabletki. Tak, czy inaczej nie będzie już długowieczny.

Posted

na regeneracje watroby jest jeden swietny srodek-jutro podam nazwe -musze znalezc w psiej apteczce-byc moze ze jeszcze nie stracil daty waznosci-trudno bylo go dostac ale nasz szarpik umieral ze zdrowa watroba niestety na nerki nie ma lekarstwa...

Posted

[quote name='olapaco']niebardzo wchodzi w grę, szczególnie teraz, kiedy Paco jest bardzo chory ( zmiana diety, tabletki), nie stać mnie póki co na drugiego psa ( szczeniaczki buldoga są bardzo drogie, a do tego musiałabym kupować dwa rodzaje karmy- inną dla Paco, inną dla buldożka, a uznaję tylko karmy z górnej półki- Royal Canina)
----------------------------------------------------------------------
Olapaco Royal nie jest karmą z górnej półki:shake: podobnie jak IAMS (Eukanuba) ACana poza tym testują na zwierzętach:
Poniżej uroczy IAMS oraz podaję też link, gdzie można wysłać protest do tej firmy http://www.iamscruelty.com/

-z górnej półki są karmy weterynaryjne-stricte czy na stawy, nerki, wątrobę czy inne dolegliwości pieska.

klikając w miniaturkę uruchamiamy film.

Posted

olapaco napisał(a):
a co robisz, kiedy Klara się stresuje?

Staram sie sprawic zeby stresik byl jak najmniejszy. Klara stresuje sie w samochodzie. Uwielbia jezdzic samochodem, sama do niego wskakuje itp. Ale ma chorobe lokjomocyjna i wymiotuje. Mysle ze ona sie stresuje zeby nie zwymiotowac. Na szczescie znalezlismy na to sposob. Klara bardzo dobrze znosi podroze w transporterku, ktory w domku sluzel jej za bude :)
Ma tam swoj kochany kocyk, na ktorym ja przywiozlam pierwszy raz do domku itp.

Klara slini sie tez przy psach ktore szczekaja na nia. Ona uzywa szczekania zeby cos dostac.. i chyba nie rozumie czemu pies na nia szczeka :>