Moloska Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 [quote name='KajaKK']Elo all buldogs!! Mój wabi sie Borys, jak wygląda widać (później zrobie jakieś większe foto do podpisu). Borys to atrakcja podwórka (zwłaszcza młodszej części:D) Jest czarny pręgowany, waży między 14 a 15 kilo, jest kochany i wogule. Ulubionym zajęciem jest wszystko co z właścicielami związane, czyli "pomaganie" we wnoszeniu zakupów, wierceniu, a już o odkużaniu nie wspomne. borys ma 18 miesięcy (styczeń '04). []strona borysa[] Myslalam,ze juz dostalam na glowe... :robot: Quote
Draczyn Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Moloska, trochę za dużo waży jeśli by chodziło o psa wystawowego, ale ty i tak nie będziesz go wystawiać, więc czasai go nie odchudzaj, bo chłopak się rozwija i musi dobrze jeść, a jeślibędzie ważył ponad normę to nic nie szkodzi MISIACZEK , to jak - chyba trochę poczekamy? Quote
ats Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Moloska! Nie miałam na myśli psucia psa, tylko marnowanie jego potencjału - jesli szczenie zapowiada się dobrze, jest po dobrych rodzicach, to wystawy moga potwierdzic jego wartość jako doskonałego przedstawiciela swojej rasy. Quote
ferroo Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Witam wszystkich! :lol: A to juz moja suczka.Ma w tej chwili 16 miesiecy. :lol: Wasze buldozki sliczne!Pozdrawiam i mam nadzieje ze to forum sie szybko zatloczy nowymi buldozkami! Quote
anutka Posted August 23, 2005 Author Posted August 23, 2005 Witaj Ferro Napisz coś więcej o swojej buldozce Quote
Draczyn Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Witaj Feroo, b. ładna ta Twoja buldożka. Przedstaw ją bliżej koniecznie. Moloska Może twój piesek nie lubi tej karmy. Moje lubią tylko Hills'a i Royala. Innych nie chcą jeśc Quote
ats Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Moloska - ostatnie słowo: oczywiście nie uwazam, że wszystkie psy musza byc wystawiane, ba - niektóre wręcz tego nie lubią. Jeżeli ktoś nie ma w planach rozwijania hodowli, lub nie pasjonuje sie wystawami, to po prostu nie wystawia i już! Quote
Moloska Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Draczyn,on zadnej karmy suchej nie chce jesc-bo mu sie nie chce gryzc. Quote
Draczyn Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Mam do Was ogromną prośbę, piszcie coś od czasu do czasu coś na Hodowlach, bo szkoda, aby ten temat gdzieś przepadł, bo jest tam dużo fajnych zdjęć, a mnie już zwrócono uwgę że sobie nabijam posty, tak że nie mogę cały czas tylko ja ytrzymywać tego tematu. a przyłączyć do tego już próbowałam i moderator się nie zgodzil Quote
Draczyn Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Dzięki Anutka, dostałam od Małgosi piękne zdjęcia piesków z wakacji, aż trzech, bo kupili sobie jszcze mopsika. Czy jak Ci przeszlę to będziesz mogła je umieścić tutaj na forum Quote
anutka Posted August 23, 2005 Author Posted August 23, 2005 Oczywiście, prześlij to zaraz umieszcze. Quote
ats Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Ja bardzo hętnie poczytam o hodowlach i o doświadczeniach ludzi z różnymi hodowlami, zresztą - każdą wiedzę pochłonę. Quote
ats Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Anutka, napisz jak to się stało, że znalazłaś Matyldę - jeśli możesz! Quote
dorotal Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 http://www.spaniel.pl/images/augustow/pepe.jpg Quote
anutka Posted August 23, 2005 Author Posted August 23, 2005 Ats, nie rozumiem pytania. Jakto co się stało, że znalazłam Matyldę?? Po prostu kiedy zdecydowaliśmy się na kupno buldoga, pojechaliśmy z rodzicami na międzynarodową wystawę porozmawiać z hodowcami kiedy będą mieli szczeniaki. Przed wejściem do hali poszliśmy jeszcze pooglądac na parkingu szczeniaki. I tak w jednym z samochodów zobaczyliśmy małą czarną kulkę. Kiedy spojrzała na mnie tymi pieknymi oczami, wiedziałam że musi być moja. Okazało się, że podobnie poczuła moja mama - wielka przeciwniczka psa w domu. No i tak skończyła się nasza wizyta na wystawie :) Quote
Moloska Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 wiem,ze jest szczeniakiem,a wyglada na duzego-doroslego psa. :fadein: Quote
dorotal Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Pepe nie jest duzy. Moim zdaniem jest mniejszy od Leosa, w tym samy wieku, ale ma dużą glowę i masywny kościec. Quote
Draczyn Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Dorotał Pepe b. mi się podoba. Moloska na zdjęciu często masywny pies wygląda na dużego, a w rzeczywistości jest niewielki, a buldożek powinien być masywny Quote
Draczyn Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Anutka, czy przyszły już zdjęcia, nie wiem czy na dobrego e-maila wysłaałam, bo masz ich kilka Quote
Moloska Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Wiem,wiem. Moj Boston jest mniejszy-mlodszy od niego o miesiac. A ma duzo mniejsza glowe.A ogolnie jest masywnym psem. Quote
dorotal Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Pepe ma stosunkowo duża głowę. Jak porównuje zdjecia Leosa i Pepe w tym samy wieku, to Leos miał zdecydowanie mniejszą. A potem dla Leosa mocna się głowa rozrosła. Ja sama cały czas jestem ciekawa jak bedzie wygladała głowa Pepe, jak dorośnie. Quote
anutka Posted August 23, 2005 Author Posted August 23, 2005 A oto fotki: To chyba są wszystkie fotki. Troche to trwało, ale bardzo wolno chodzi mi internet Quote
Recommended Posts