olapaco Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 jakoś się zraziłam do hodowli w mojej okolicy Quote
Viris Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Aha. No to nie wiem. A kiedy planujesz zakup buldozki? :) Quote
olapaco Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 jutro się okaże, bo idę z "przystojnym starszym Panem" na biochemię krwi Quote
olapaco Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 ale póki co narazie nam się nie spieszy, dlatego zasięgamy języka :) Quote
Viris Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 No to jestes w dobrej sytuacji, bo mozesz obserwowac narodzone mioty i a noz widelec, zakochasz sie w ktorej suni :loveu: Quote
Viris Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 No nic ja sie zegnam, czas spac. Jutro bede moze rano, a jesli nie to wieczorem :) Quote
olapaco Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 trzymaj za nas jutro kciuki ( pół roku temu było wszystko rewelacyjnie, ale to jest duży pies( w przeliczeniu ma 62 lata) i wyniki mogą się zmienić w każdej chwili) Quote
Draczyn Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 olapaco napisał(a):słyszałam, że w Królu Arlekinie mają nieciekawy wyraz pyszczka, a co do Draczyna, to nie wyjaśniono mi dlaczego nie, ale nieI po co takie prowiokaacje i czy to tak ładnie podawać sie za kogoś innego. Wlaścicielka hodowli Król Arlekin, moze sie komus nie podobac, ale nikomu nie dam zlego słowa powiedziec na hodowle. Sama polecalam szcazenięt do kupna z tej hodowli i nabywcy byli bardzo zadowoleni. To młoda i ambitna hodowla. Kryja zagranicą sprowadzaja psy. Nie mozna osobistych animozji wykorzystywać, aby publicznie na forum krytykować hodowlę. To mi sie nie podoba zdecydowanie i jest to paskudna gierka:mad::mad::mad::mad::mad: Jak słusznie stwierdzila Wris - wyniki wystawowe same mowia za siebie Quote
olapaco Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 przepraszam najmocniej, ja tylko napisałam to, co mi powiedziano, a jestem kompletnym laikiem, więc jeszcze nie potrafię tego ocenić. Z Panią też ostatnio rozmawiałam przez telefon w sprawie kupna szczeniaczka ( wtedy nawet nie wiedziałam, że umaszczenie czarne( gładkie- bez żadnych pręg) z krawacikiem jest wadą- powiedział mi to Minimolos) i, czy będzie Pani na jakiejś wystawie na Śląsku ( nie podaję się za kogoś innego). Myślałam, że po to jest forum, żeby sprostować wszystkie informacje, a ja poprostu chcę się jak najwięcej dowiedzieć. Quote
Draczyn Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 olapaco napisał(a):przepraszam najmocniej, ja tylko napisałam to, co mi powiedziano, a jestem kompletnym laikiem, więc jeszcze nie potrafię tego ocenić. Z Panią też ostatnio rozmawiałam przez telefon w sprawie kupna szczeniaczka ( wtedy nawet nie wiedziałam, że umaszczenie czarne z krawacikiem jest wadą- powiedział mi to Minimolos) i, czy będzie Pani na jakiejś wystawie na Śląsku ( nie podaję się za kogoś innego). Myślałam, że po to jest forum, żeby sprostować wszystkie informacje, a ja poprostu chcę się jak najwięcej dowiedzieć.Chyba wystarczy tej farsy. Czy chcesz pokolei ośmieszać wszystkie dobre hodowle w Polsce, czy tylko niektore. Minimolos napewno takich głupot nie opowiadał. Quote
olapaco Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 powiedzał, że może być albo pręgowane, albo marengo ( a ja chciałam takiego kompletnie bez pręg) Quote
Draczyn Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Teraz jest jasne, że dobrze powiedzial. Krawacik jest jak najbardziej dobrze widziany I jeszcze jedna rada. Na przyszłość, proszę raczej nie słuchać i nie powtarzać, co mówi jedna hodowla innej, tylko opierać sie raczej, wydając opinie, na stronach internetowych hodowli, albo pojeżdzić po hodowlach i samemu sie przekonać. Plotek i intryg jest w tej chwili ogromnie dużo. Nie rozumiem czemu, bo nigdy aż tak nie było. Wystarczy jedna, czy dwie osoby, lubiące plotki i intrygi i robi si e w danym srodowisku niemiło. Niestety w bldokach w tej chwili, tak wlaśnie sie dzieje. Codziennie mam telefony ,żeta , albo inna hodowczyni, powiedziala np., aby na mnie uważać, albo , ze u mnie są agresywne psy, albo, ze powiedzialam to czy tamto na kogos , czego nie powiedzialam. To wszystko jest wstrętne i zniechęcza do wszystkiego. To przykre, ale prawdziwe Quote
Hebulka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 olapaco my też dośc dlugo szukalismy,pytalismy,radzilismy sie,az w koncu urodzily sie takie male nietoperki i po prostu wiedzialam ze to juz bedzie nasza dziewczynka ! dobrze ze robisz rozeznanie zeby sie nie naciac,ale i tak w pewnym momencie,mimo wszystkich opini jakie usłyszałas znajdziejsz swoje malesntwo i bedziesz pewna ze to jedyne !:loveu: Quote
olapaco Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 jeszcze raz przepraszam, jeżeli kogoś uraziłam, ale tak, jak mówiłam ja jestem kompletnym laikiem i póki co kieruję się opinią nie zawsze właściwych ludzi. Quote
olapaco Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 dzięki Hebulka, póki co :( mój ukochany "przystojny starszy Pan" ma podwyższone wszystkie wyniki biochemii i jestem kompletnie rozbita Quote
Hebulka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 olapaco napisał(a):dzięki Hebulka, póki co :( mój ukochany "przystojny starszy Pan" ma podwyższone wszystkie wyniki biochemii i jestem kompletnie rozbita ojejku,przykro mi,ale nie martw sie na zapas ! co mowi wet ? podejrzewa cos konkretnego ? mozesz przepisac jego wyniki ? Quote
Maupa4 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Draczyn to powiedz mi proszę jak jest z tymi kolorami. Znalazłam: płowy, marengo i biały łaciaty ... czarny - wada (ale czarny w ogóle ?, a czarny z dużą ilością białego), a co z czekoladowym (czy czekoladowy to czerwony?, a jak czekoladowy ma pręgi jaśniejsze ?) pozdrawiam i dziękuję Quote
olapaco Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 wet też był zmartwoiny, ale jeszcze nic nie powiedział, za wyjątkiem tego, że o 16.00 będą wyniki z morfologii i wtedy wsystko się okaże :( Quote
KrolArlekin2 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Witaj Olapaco! Przykro mi że na forum powtarzasz dziwne opinie innych ludzi/ hodowców. Tak jak powiedziala ci Draczyn opinie innych hodowców o hodowcach nie zawsze mają obiektywny wyraz. Wiesz śmieszy mnie że ktoś powiedział Ci że moje szczenięta mają "dziwny wyraz pyszczka":evil_lol: . Jakoś sędziowie tego nie zauważyli :evil_lol: a wręcz przeciwnie bardzo doceniają psy z mojej hodowli. Odsyłam na strone internetową do działu championy mogę poszczycić się już II doskonałym pokoleniem z przydomkiem "Król Arlekin". W pierwszym urodzonym miocie na 5 szczeniąt już 3 są Championami Polski a mają dopiero 2 lata, kolejne pokolenia wchodzą na ringi i lada chwila pokończą Młodziezowe Championaty Polski. Wszystkie urodzone do tej pory szczenieta w mojej hodowli zawsze były wystawowe i cieszą się znakomitym zdrowiem! Dlatego proszę najpierw przemyśl dwa razy to co usłyszych od innych a dopiero wypowiadaj takie uwagi na forum. Tym bardziej że miałaś równiez przyjemność rozmawiać telefonicznie ze mną bo pamiętam Twoje dwa telefony w ubiegłym tygodniu. A tak w ogóle to coraz częściej dochodze do wniosku że ludzie ( Hodowcy) niestety bywają fałszywi i wredni a to dlatego że komuś poprostu się układa! Jak to się zwykło mówić kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada! :lol: Przyjacielskim Uśmiechem :lol: Mówię Pa, Pa Monika i Król Arlekin http://krolarlekin.com.pl Quote
olapaco Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 największa różnica jest w bilirubinie( powinno być 0,5 mg/dl, a jest 2,74 mg/dl) :( Quote
olapaco Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 zgadza się, że z Panią również rozmawiałam i przepraszam( ja nic niewłaściwego nie zauważyłam i dlatego prosiłam o pomoc na forum) Jeszcze raz przepraszam Quote
olapaco Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 mogę również dodać, że tak, jak rozmawiałyśmy w dalszym ciągu utrzymuję, że bardzo mi się Pani psiaki podobają i podoba mi się również chęć pomocy przyszłemu wystawcy. Jeszcze raz proszę o wybaczenie i obiecuję poprawę. Quote
Hebulka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 olapaco napisał(a):największa różnica jest w bilirubinie( powinno być 0,5 mg/dl, a jest 2,74 mg/dl) :( a cos mu dolega ? nie wiem czy pisalas moze nie doczytalam wczesniej ? daj znac jak z resztą wynikow. Quote
Recommended Posts