Viris Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 U nas troche inaczej, bo trzeba zrobic na trawniczku poze " na płazińca" i od mokrej trawki cipka sie umoczy :P Ale Klara robi szybciutko i tez biegnie do domu od razu :) Quote
Agama Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Viris wejdz do galerii grzywek ostatnia strona i zobacz te foty one juz niestety tam sa jak zrobie nastepne to licze na TWOJA pomoc:lol: Quote
Viris Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Jak cos tylko daj znac :) Lub wyslij fotki ma naila i napisz gdzie je mam wystawic/umiescic :) Quote
Viris Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Nie. Planowalam robic zdjecia, ale to tez moze nie wyjsc, bo rozwalilam aparat. Quote
olapaco Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 a którą hodowlę Ty, jako właścicielka buldożka byś mi doradziła :) Quote
Viris Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Niestety nie jestem w stanie Ci polecic hodowli. Jedyne w czym moglam pomoc to w podaniu linka do strony na ktorej znajdziesz wiele informacji o hodowcach, hodowlach i ich sukcesach. Czasem jest tak ze mala domowa hodowla ma piekne szczeniaki, a hodowla w ktorej rodzilo sie duzo szczeniat nagle ma calkiem przecietny miot. Nie wiem tez czego oczekujesz. Dla niektorych wazne sa papiery i przodkowie, dla mnie np wyglad psiaka. Quote
olapaco Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 a co sądzisz o Draczynie? tak szczerze, bo mnie się miło z p. Krystyną rozmawiało :) Quote
Viris Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Mi tez sie z nia milo rozmawialo na spotkaniu, za to na forum mi sie niemilo z nia rozmawia. Mysle ze tytuly jej psow i psow z jej hodowli swiadcza o Draczynie. Wystarczy w servisie buldoga zerknac w galerie championow :) Tak samow w archiwach wystaw itp. Quote
olapaco Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 było tego sporo, bo wchodziłam na serwis buldoga, natomiast Króla Arlekina nie widzę, czy to z powodu psów, czy właściciele ich nie wystawiają, bo nie chcą ? Quote
Viris Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Krola Arlekina szczeniaki sa tez sprzedawane za granice, i napewno mieli mniej szczeniat niz hodowla Draczyn. Sa jednak tez utytuowane psy z tej hodowli. Jest tez watek tu na buldozkach o Hodowlach, chyba na drugiej podstronie. Moze cos tam znajdziesz :) Jest wiele hodowli mlodych, sa hodowle ktore mialy malo miotow, ale piekne psy :) Quote
Viris Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Hodowle dorotyl - Rubinowy skarb - mieli dopiero dwa mioty bf. Aria odnosi juz pierwsze sukcesy wystawowe, a ich miot C jest po prostu przebojowy :) Czekam co z nich wyrosnie. Hodowla Hebulki - Maly Gladiator - mieli tylko jeden miot a Roninek konczy championat, Rocky tez juz jest reproduktorem itp. Quote
olapaco Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 rozmawiałam z Hebulką nie będą już mieli szczeniaczków buldoga, tak mnie poinformowała Hebulka Quote
olapaco Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 z hodowli dorotyl bardzo mi się podoba ( ze szczeniąt) cyklonik, bardzo jestem ciekawa co z Niego wyrośnie Quote
Viris Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Oj chyba nie mam sily na razie sie rozpisywac, zaraz klade sie spac, a mam cos jeszcze na kompie do zrobienia. Moze jutro sie wezme :) O tych hodowlach o ktorych pisalam, wspomnialam dlatego ze nawet w malych lub mlodych hodowlach warto zakupic szczeniaka. Nie tylko znane hodowle z dlugim stazem maja piekne psy :) Ale to tylko takie moje obserwacje, znawca nie jestem. Raczej obserwatorem z boku :) Quote
olapaco Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 wszystkie te szczeniaczki są śliczne, ale On od razu wpadł mi w oko ( w ramach sprostowania będę szukać suczki) Quote
olapaco Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 problem w tym, że większość tych mniejszych hodowli nie ma stron internetowych i dlatego nie mają się jak przebić( jak brałam mojego Paco to o hodowli Złodziejska Zgraja nikt nie wiedział i tylko się śmiali z przydomka) Quote
Viris Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Dla chcącego nic trudnego :) Na pewno znajdziesz wymarzona sunie :) pozatym coraz wiecej pojawia sie stron internetowych hodowli, rowniez tych mniejszych, wiec coraz latwiej znalesc informacje. Mozesz tez przejsc sie do ZK i spytac o te najblizsze Twojego miasta. Quote
Viris Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 olapaco napisał(a):a z jakiej hodowli jest Twoja Klara? Moja Klara nie ma papierow. Quote
Recommended Posts