Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='basiulka22tychy']
Safinka bardzo wszystkiich prosi o 3manie kciukow za mnie :cool3: w godzinach o 8 do .. nie wiem do wieczora:( bo ma wazny egzamin :( :):):)

No to ja trzymam:happy1: :bigok: :kciuki:

Posted

o kurcze puzzle:cool3:
zawsze lubilam się w to bawić,ale jak mi dlużej się nic dopasowac nie chcialo to sie wściekalam i puzzle szly w ostawkę, chyba jednak jestem za bardzo impulsywna na taki relaks...wolę iść z psem,albo pobiegać:razz:

Posted

słuchajcie:bye: -ale numer-dzisiaj u wetki była babka, z Buldożkiem Francuskim i Japan-Chin-tak jak Misia i Soto z tego działu-i dalej niesamowita jazda-Japan Chin ma na imię Yoko a BF Stokrotka-prawda jaki zbieg okolicznści? Zapytałam się jej czy zna Dogomanię-ale ona powtórzyła "co? Logomanię:hmmmm: " kobieta w średnim wieku, nie ma kompa a szkoda bo wiele traci - bez Dogo to już traci naprawdę wiele:razz: a tak by swoje odbicie lustrzane poznała

Posted

oktawia6 napisał(a):
słuchajcie:bye: -ale numer-dzisiaj u wetki była babka, z Buldożkiem Francuskim i Japan-Chin-tak jak Misia i Soto z tego działu-i dalej niesamowita jazda-Japan Chin ma na imię Yoko a BF Stokrotka-prawda jaki zbieg okolicznści?
Szkoda,że babeczka nie ma netu :).Buldog francuski i japan chin,to rzeczywiście mało spotykana parka ;).Ciekawe w jakim wieku są psiaczki??? Czy się dogadują??? Mogłabym zadać jej wiele pytań.Buldozkow w Zielonej Górze jest niewiele,ale napewno więcej niz japan chinów.Ja osobiście nie widziałam żadnego,ale wiem,że mojej córki koleżanka ma.Toteż bardzo cenne są dla mnie kontakty z posiadaczami tych maluszków.Jak do tej pory mam jeden,pewnie Oktawia się orientujesz,bo ta pani ma również pięknego gryfonika brukselkę-Szuwara.Właśnie od niego oraz Ivi,należącej do Marynii z tego forum, zaczęła się moja miłość do gryfoników ;).

Teraz z innej beczki :).
Wczoraj się dowiedziałam od kobiety,że dwa takie agresywne psy (moje :evil_lol:),powinny chodzić w kagańcach.Nie wiem na jakiej podstawie sądziła o ich agresji,bo obydwa szły na smyczy,nikogo nie zaczepiały,nie szczekały :crazyeye: :).
A jakiś tydzień wstecz,leci dziecko,około 2-3 lata do moich psów,z buźką
rozchachaną,a mamusia: odejdź od piesków,bo Cię pogryzą.Szok totalny.Taka
nauka nie idzie w las.Wyrasta później pokolenie ludzi bardziej agresywnych
od psów,bo tak są nauczani od dzieciństwa.Mają wpojone, pies=gryzienie,czyli jest zły i trzeba tępić paskudztwo.Dlatego moim zdaniem później jest tyle psiego nieszczęścia.Bo jak od dzieciństwa jesteśmy uczeni miłości do zwierząt,to i później nasze postępowanie w stosunku do nich jest inne.

Posted

"Szok totalny.Taka
od psów,bo tak są nauczani od dzieciństwa.Mają wpojone, pies=gryzienie,czyli jest zły i trzeba tępić paskudztwo.Dlatego moim zdaniem później jest tyle psiego nieszczęścia.Bo jak od dzieciństwa jesteśmy uczeni miłości do zwierząt,to i później nasze postępowanie w stosunku do nich jest inne."
Nie umiem cytować wiec przekopiowałam :evil_lol: Misiaczek juz lepiej tego ująć nie można trafiłaś w dziesiątkę;)

Posted

Ja i ronius zaraz w pomocy technicznej podpowiem jak cytowac.

Misiaczek fajnie miec klona nie? :>

Ja bylam ostatnio z Klarcia w Gorach Swietokrzyskich. Pies wchodzi bez biletu, nie ma nic o kagancach itp. Klara chasala sobie po szlaku wolna i szczesliwa. Tylko sie ludki pytaly czy wody jej nie dac bo tak sapie. A ja dwie butle wody w plecaku;) i Klarys nie chce pic :) Dopiero pod klasztorem sie napila :>
Nikt jeszcze nie powiedzial mi ze mam agresywnego psa, niech ktos powie to sie przekona ze ja jestem bardziej :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Viris napisał(a):

Nikt jeszcze nie powiedzial mi ze mam agresywnego psa, niech ktos powie to sie przekona ze ja jestem bardziej :diabloti::diabloti::diabloti:
Ludzie boją się buldożków (ja nie pojmuję dlaczego) ale tak jest.Nie jeden właściciel BF już tak mówił.Pewnie wynika to z niewiedzy.Ja już ze 2 razy miałam taką sytuację (raz była porównana do małego pitbulla) i raz moja córka została zbesztana,że idzie z nią bez kagańca. Taki strach przed BF jest normą,szczególnie w małych miastach,gdzie to "egzotyczna" rasa.Ludzie boją się chrumkania,tego małego ale napakowanego moloska ;).
A ta babka mówiła też o Sotku.
Ale w wiekszości,spotykamy się z sympatią.Juz kiedyś pisałam,że w Miśce jest pół osiedla zakochanych ;) :).
A ten znajomy z Niemiec co mu szukałam buldożka,zwariował kompletnie na punkcie rasy.Kupił tego z Czech co mu znalazłam,po tygodniu kupił płowego i teraz szuka trzeciego.Świr totalny,w pozytywnym znaczeniu :evil_lol:.

Posted

misiaczek napisał(a):
Szkoda,że babeczka nie ma netu :).Buldog francuski i japan chin,to rzeczywiście mało spotykana parka ;).Ciekawe w jakim wieku są psiaczki??? Czy się dogadują??? Mogłabym zadać jej wiele pytań.Buldozkow w Zielonej Górze jest niewiele,ale napewno więcej niz japan chinów.Ja osobiście nie widziałam żadnego,ale wiem,że mojej córki koleżanka ma.Toteż bardzo cenne są dla mnie kontakty z posiadaczami tych maluszków.Jak do tej pory mam jeden,pewnie Oktawia się orientujesz,bo ta pani ma również pięknego gryfonika brukselkę-Szuwara.Właśnie od niego oraz Ivi,należącej do Marynii z tego forum, zaczęła się moja miłość do gryfoników ;).

Teraz z innej beczki :).
Wczoraj się dowiedziałam od kobiety,że dwa takie agresywne psy (moje :evil_lol:),powinny chodzić w kagańcach.Nie wiem na jakiej podstawie sądziła o ich agresji,bo obydwa szły na smyczy,nikogo nie zaczepiały,nie szczekały :crazyeye: :).
A jakiś tydzień wstecz,leci dziecko,około 2-3 lata do moich psów,z buźką
rozchachaną,a mamusia: odejdź od piesków,bo Cię pogryzą.Szok totalny.Taka
od psów,bo tak są nauczani od dzieciństwa.Mają wpojone, pies=gryzienie,czyli jest zły i trzeba tępić paskudztwo.Dlatego moim zdaniem później jest tyle psiego nieszczęścia.Bo jak od dzieciństwa jesteśmy uczeni miłości do zwierząt,to i później nasze postępowanie w stosunku do nich jest inne.

ja dlatego zapytałam się jej o Dogo-sądziłam, że to Ty Misiaczku ale Ty jesteś z innego miasta-identyczne umaszczenie-naprawdę zbieg niesamowity-bardzo uległa jest Japan Chin dla BF Yoko-Japan to chłopak a BF to sunia-ma hodowlankę i niebawem pani powiedziała, że będą sczeniaki. Kobieta jest z tego co zrozumiała technologiem żywienia

Posted

.Mają wpojone, pies=gryzienie,czyli jest zły i trzeba tępić paskudztwo.Dlatego moim zdaniem później jest tyle psiego nieszczęścia.Bo jak od dzieciństwa jesteśmy uczeni miłości do zwierząt,to i później nasze postępowanie w stosunku do nich jest inne.

czesto sie z tym spotykam ludzie chowaja dzieci przed safi :D:D chyba sie boja ze je zacaluje :):):):):) jak dlamnie to glupota ja od dziecka lecialam do wszystkich psow i jeszcze ngdy przez 23 lata nic mnie nie pogryzlo :):):)

Posted

oktawia6 napisał(a):
naprawdę zbieg niesamowity
No rzeczywiście zbieg okoliczności :).Nie dość,że płeć taka sama,to jeszcze umaszczenie :evil_lol:.

basiulka22tychy napisał(a):
czesto sie z tym spotykam ludzie chowaja dzieci przed safi :-D:-D chyba sie boja ze je zacaluje :):):):):) jak dlamnie to glupota ja od dziecka lecialam do wszystkich psow i jeszcze ngdy przez 23 lata nic mnie nie pogryzlo :):):)
Basiulka są ludzie,którzy odciagają dzieci nie tylko od buldożków.Golden,pies z wyglądu i z charakteru łagodny,lubiacy dzieci też jest postrachem.Sąsiadka opowiadała mi,jak babcia do wnuczka mówiła na jej goldena "o idzie ta bestia" :lol:.
Szkoda nerwów.Na takich agresorów nie ma rady,chyba,że tak jak Viris pisze,pokazać im,że jest się bardziej agresywnym od nich ;) :lol:.
Ja rozumiem,że boją się psów,że ich nie lubią.Ale nie rozumiemich komentarzy,które wynikają z niewiedzy i głupoty.Ja jak coś nie wiem,pytam lub siedzę cicho.
Jeszcze teraz mi się przypomniało,jak kilka tygodni temu chodzili po naszych blokach jacyś inspektorzy i spisywali usterki (nowe bloki).Zapukali do mnie,wchodzą i bez dzień dobry,na widok moich psów "niech pani gdzieś psy schowa" :crazyeye:.A ja na to,że te psy są u siebie w domu,w przeciwieństwie do panów i nigdzie ich chować nie będę.Chyba im się głupio zrobiło,bo taką cegłówkę przypalili,że hej :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:.

Posted

U nas ostatnio jak mieli chodzić ze spółdzielni , aby odczytać liczniki to na kartce informującej o terminie odczytu było wyraźnie zaznaczone, iż proszą o zamknięcie zwierząt domowych na czas przeprowadzania odczytu:mad: :mad: :mad:

Posted

Do mnie ostatnio domofonem zadzwonili z jakimiś reklamami promocji telekomunikacji. Zwykle jestem bardzo miła, ale ostatnio strasznie źle się czułam i nie miałam ochoty wysłuchiwania tych informacji, szczególnie że na 100% bym nie skorzystała.

No więc jak zapukali do naszych drzwi cichutko do Klary powiedziałam "co to było? CO TO BYŁO?", bo ona na tę komendę rzuca się na drzwi z ostrym szczekaniem (Brzmi jak doberman conajmniej). I Pan jakoś nie miał ochoty podagać :oops::oops:

Posted

A co do ludzi mowiących o agresji, zamierzam z nimi walczyć mowiąc głośno i wyraźnie jaka to niewiedzą starają się zabłysnąć. Może im się glupio zrobi i pomyślą dwa razy...