Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W sumie racja. Szkoda ze nie jest tak jak byc powinno.
Wpadlam sie z Wami pozegnac na dluzej. Jade pozalatwiac sprawy z lekarzami itp. Lista rzeczy do zalatwienia strasznie dluga. Jade do siebie do Ostrowca z Klarcia :> . W piatek zostaje w Wawie a Klara jedzie dalej do Wloclawka.
Beatka nie wiem jak to zrobimy bo ja w piatek bede w Wawie z Klara juz od 10 i nie wiem jak ona wytrzyma do 16 ( bo wtedy mniej wiecej Ty bedziesz wolna). Ale to jeszcze sie ugadamy. Powinno sie jakos udac. Tak wiec szykuj Bajta. :loveu:

Boje sie ze Klara strzeli taka popisowe ze Bajtek sie wystraszy :>

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyżbym coś przeoczyła???
Nic nie wiem o buldozku do wziecia tu z dogomanii.

Ale dziś dostałam maila od Anutki.Moze kogoś zainteresuje.

Mopsia prosi o dom

Nieduża, niepozorna, nierasowa nie ma za sobą tragicznych przejść, więc nie
jest "chodliwym towarem", o chwytającej za serce historii... Jednak za serce
chwytają jej oczy proszące o pieszczotę, czułość i własny, niewielki kącik.
To Mopsia, mała i korpulentna sunia w średnim wieku, w żyłach której
niewątpliwie płynie krew buldożka francuskiego. I jak każdy buldożek kocha
ludzi, potrzebuje kolan, ciepła i dotyku. Za kratami schroniska wygląda tak
przerażająco smutno, kiedy patrzy swoimi wielkimi, wilgotnymi oczami w
nadziei, ze ktoś ją stamtąd zabierze ....
Może Ty pokochasz małą Mopsię? Może to właśnie Ty będziesz szczęściarzem, w
którego domu i sercu znajdzie się miejsce dla tej małej psiny o wielkim
sercu?

Suczka ma króciutki jak buldożek ogonek, jest łagodna w stosunku do innych
zwierząt i ludzi. Obecnie jest bardzo samotna, bo jej współtowarzysz z boksu
znalazł swój dom. Mopsia jest wysterylizowana i gotowa do przeprowadzki do
własnego domu

W sprawie adopcji Mopsi można się kontaktować z Ewą, która opiekuję się
suczką w schronisku.
Nr. telefonu: 0 501 267 964

Jeżeli nie możesz. lub nie chcesz przygarnąć Mopsi, prześlij, proszę tę
wiadomośc do znajomych. Może ktoś z nich poczuje, ze są dla siebie stworzeni
:) Daj szansę tej małej, kochanej psinie , która z ciepłego domu trafiła do
schroniska i nie rozumie dlaczego zabrakło jej Człowieka ...
Może to właśnie dzięki Tobie dla małej Mopsi zaświeci jeszcze słońce.

Pozdrawiam i dziękuję

Magda

Posted

biedna strasznie ta ,opsia...taki amlutki, wrażliwy piesek i w schronisku musi siedzieć...:placz:
oby znalazla nowy domek, a nikt z listy buldozkowej anutki nie chce jej?jest prawie jak buldozka?;)
basilko swietne kwietki, dziękuje i nawzajem:multi:

Posted

Beatko...wszystkie takie psinki są biedne :-(.
Nic więcej mi nie wiadomo oprócz tego co pisze w mailu.Jest tam podany telefon kontaktowy do dziewczyny,która zajmuje się biedulką.
Jeśli ktoś będzie zainteresowany napewno zadzwoni.Mam nadzieję,że szybko znajdzie domek.

Posted

Mopsi mi żal , ale zdecydowanie bardziej ubolewam nad losem buldożki ze schroniska w Gdyni . Ma coraz mniejsze szanse na przeżycie , biorąc pod uwagę , że jest zaziębiona.
Buldog to taki mały i niekłopotliwy piesek , dlaczego ludzie oddają takie pieski do schroniska?
Każdy ma przecież jakiś znajomych , sąsiadów , rodzinę i w razie sytuacji gdy nie ma innego wyjścia powinno się znaleźć dla takiego nieszczęśnika jakiś dobry domek.
Nie znajduję odpowiedzi na swoje pytanie .

Posted

To ja Ci powiem dlaczego ludzie oddają psy do schroniska.Bo to "tylko psy",zwierzeta,nie ma co się za bardzo rozwodzić nad ich losem.Przecież one nie "czują".A świat się składa z miłośników i nie miłośników psów.Bierzemy szczeniola bo śliczny,wyrasta dorosły osobnik,który juz aż tak słodki nie jest.Zaczyna przeszkadzać.Trzeba z nim wyjść,a tu np koleżanka wpadła.Na wczasy chcemy jechać a to zwierze nam w tym przeszkadza.Chcemy mieć w domu czyściutko i pięknie a tu w ścianie dziura wygryziona,nie mówiąc o meblach.A nie daj Boże jak piesek nie potrafi nauczyć się czystości(nie ze swojej winy)bo właściciele nie mają czasu na wyjścia i rzadają aby im najlepiej powiedział,że chce się załatwić albo super byłoby gdyby wogóle tego nie robił,bo niedziela,państwo chcą spać,a tu taki pies ich budzi.Jak on śmie.
Elżbieta z takich i jeszcze innych błachych powodów ludzie oddaja psy do schroniska lub zostawiają w lasach.
Na szczęście tych drugich, co kochają zwierzęta jest zdecydowanie więcej.
I na szczęście są też ludziska szukajacy domków dla tych bied schroniskowych.I na szczęście są też ludziska przygarniający te biedy schroniskowe.Podziwiam ich i szanuję z całego serca.

Posted

a wogóle to zapomnielam dodać, że wczoraj bajtus poznal klarcie:loveu:
przez caly czas próbowal ją zgwalacić, ale klaryska się nie dawala twardy, usiekala wpoplochu przed nim, a my z viris i jej facetem się smieliśmy, że na reproduktora to juz się nadaję, bo widać że kocha to co robi:lol:
viris robila zdjecia i napewno jak znajdzie troszke wiecej czasu to zobaczycie jak wyglądalo spotkanko;)

Posted

elu mowię Ci az się "Virisowie" -Viris chyba moge was tak nazywać w liczbie mnogiej?;) zdziwili, bo przy poprzednim spotkaniu juz slyszalam, jaka kalara jest straszny natręt, że psy przed nią zwiewają bo tak je meczy a tu taka niespodzianka:lol:
przez caly spacer a bylo to ze 40-50minut klarcia starala się jak mogla żeby go splawić ale bajtek jest nieugiety i zadnej okazji nie przpuści:lol: :cool3:

Posted

Czesc. Jestem tylko na chwile. Caly czas jestem potwornie zdolowana.
Z Beatka i Bajtem swietnie. Zdjec wyszlo z 50. Pozatym jeszcze sesja zdjeciowa Klary pod tytulem " Buldozek Francuski pasuje do wysokich standardow mieszkania".
Ale to miedzy jednym placzem a drugim.

U lekarzy ok. Poza workiem lekow ( na prawde cala reklamowka ).

Posted

Jak to płaczem VIRIS ?
Natychmiast mi się tu melduj na maila.
Chyba Cię ostatnio zaniedbałam , ale trochę moje staruchy podupadly na zdrowiu i je niańczę, odkładając wszystko na plan dalszy.
Trzymaj się dziewuszko , musimy się spotkać w przyszłym tygodniu , koniecznie !!!!!!!!!!!!!!