Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakbym wiedziala kto to zrobil to bym ze skory obdarla i wystawila na allegro. Ale niestety na wsi jeszcze jakies 20 lat temu bylo to powszechne zeby swojego psiurka po smierci obdzierac ze skory i zostawic sobie pamiatke w tej wlasnie postaci. Sama pamietam takie zajscie w mojej rodzinie. Na szczescie teraz czasy sie zmieniaja i nikt raczej nie lubi w domu wypchanych zwierzat i skor :angryy:

Posted

Zastanawialam sie wczoraj nad zalozeniem tematu odnosnie roznych przepisow. Mozna by pozbierac rozne materialy (prasa kynologiczna itp) i wrzucic do jednego watku. Ale komentarze umieszczac tylko w offie, zeby temat za bardzo sie nie rozrosl. I zeby latwiej bylo szukac miedzy postami przeroznych "zagran" prawnych itp. Naprzyklad oststnio trafilam na artykul o kopiowaniu uszu i ogonow a takze o tym ze jadac pociagiem z psiakiem za kazdego psa placi sie taki sam bilet. Nawet za chiuhuahua czy yorka placisz tyle samo co za doga czy wilczarza :> A wlasciciele kotow nie placa za przewoz swoich pupili. Ciekawe czy jakby chcieli przewiesc lwa tez by nie placili :evil_lol:

Co Wy na to? Przydalby sie taki temat? Ciezko takie zagadnienia wyciagniete z roznych zrodel zamieszczac juz w zalozonych tematach. Teoretycznie mozna by bylo podpiac to do artykulow o buldogach ale i z tego tematu zrobil sie taki luznoobrazkowy topik. Do tego nowozalozonego warto by bylo przekleic tez te artykuly ktore zamiescila anutka o buldozkach.

Posted

Beatka a moze jednak pies padl ze starosci? A dzialo sie to wsrod osob ktore zyly jeszcze starszymi tradycjami i nie dziwia ich ozdoby ze skory psa czy wypchane ptaki w domach?

Bardzo latwo sie rzuca oskarzenia. Bardzo latwo tez obraza sie niewinne osoby.

Posted

Podobno tam ktoś dzwonił i odebrała młoda dziewczyna,która nie widziała nic w tym złego.Więc to nie ma nic wspólnego z tradycjami, o których Viris piszesz.Zresztą ja o takich tradycjach na szczęście nie słyszałam i cieszy mnie to,że tyle osób jednak widzi w tym coś złego.
Dla mnie jest to bezczeszczenie zwłok przyjaciela.
Jak można napisać,że bedzie to piękny dywanik przed kominek???
Jak mozna po czymś takim chodzić??? brrrrrrr

Posted

elżbietarusos napisał(a):
Świetny pomysł VIRIS z założeniem odrębnego topiku dla artykułów o buldogach i wszelkich sprawach ich dotyczących ( artykuły dotyczące zdrowia wrzucać zaś do problemów zdrowotnych )

Mi nie chodzilo o artykuly o buldogach. Taki temat z reszta juz jest i widac co z niego pozostalo. O BF jest za malo informacji. Myslalam o wszelkich przydantych PSICH sprawach a nie tylko buldozkowych.

Posted

Masz rację.Mi trudno w to uwierzyć,ale BF to tez pies ;) :evil_lol:.
A takie ogólne artykuły-ciekawostki chetnie poczytam.
Wiec jeśli masz tematy,to jestem za założeniem takiego topicu.

Posted

Beatko , rano taka informacja została zamieszczona w necie.
Teraz jej szukałam , ale jest zmodyfikowana.
Martwe ptaki , które rano jakoby rzekomo były zarażone wirusem , teraz są według informacji podanych w TV i necie dopiero badane.
Poczekamy , zobaczymy.
Mam jednak nienajlepsze przeczucia.