Draczyn Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Tak Misiaczek przychylam się do twego zdania Dorota ma wyłącznie piękne psy. Ona dużo jeżdzi po świecie i kupuj te najładniejsze i ma bardzo dobry material genetyczny. Przy tzym umiejętnie kryje. Brawo Dorota Quote
Moloska Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 O jezus,Draczyn nie wiedzialam- mam kasiazke z 1999 roku,Pana Kuchlewskiego(jak dobrze pamietam) i tam widzialam zdjecie Patrycji. Przepraszam,ale nie wiedzialam. Quote
Draczyn Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Nic nie szkodzi Moloska, skąd mogłaś wiedzieć, ta suczka zmarła, jak miała 13 lat. To była psia miłóść mojego życia. była niesłychanie mądra. Pan BOg nie dał jej urody, ale dał genialny psi rozumek. Bardz ją kochałam. Jak była smutna, to łzy jej cieły z oczu jak u dziecka. Pierwszy i ostatni raz w życiu widziałam to u psa Quote
Moloska Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Rozumiem... To musialo byc straszne. Ale pewnie i tak byla piekna-w koncu to buldozek! :D Quote
Draczyn Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Dla mnie była prześliczna, ale sędziowie nie podzielali mojego zdania. Ja wtedy byłam jeszcze zielona jeśli chodzi o kynologię i dla mnie wtedy wszystkie buldożki były piękne. Zresztą do dziś uwazam że kazdy buldożek ma nieodparty urok Quote
dorotal Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Własnie wrociłam i przeczytalam posty. Draczyn dziekuję bardzo. Miłe slowa od tak wybitnego hodowcy jak Ty, to dla mnie wielkie wyróznienie. Ja dopiero zaczynam przygodę z kynologią i jakie będa efekty zobaczymy za kilka lat. Moi wszyscy znajomi żartują, że mam manię kingowo-buldożkową. Ja też opowiem pewną historię. Może nie śmieszna, ale przypomniała mi sie Ela po przeczytaniu Twojej. Mam w domu poza buldożkami i Kingami starą suczkę - kundelka Mimi, którą zabrałam kiedyś ze schroniska. A zdarzenie mialo miejsce kilka lat temu, jak mój synek miał kilka miesięcy. Zasnęłam z nim na łóżku i w momencie, gdy się obudziłam strasznie płakał. Otworzyłam oczy i piersze co zobaczyłam, to pysk Mimi nad nim. W pierwszym momencie przestraszyłam sie, że coś mu zrobiła. Ale okazalo się, że Mimi..... chciala go nakarmić :D Mateusz płakał bo był głodny, a ja z przemęczenia mocno zasnęlam i nie słyszalam jak płacze. Mimi postanowiła mnie więc wyręczyć...... i przyniosła mu kawałek chleba :D :D I chyba miala problem ponieważ Mateusz był wtedy na jedzenie chleba jeszcze zbyt maly :D Quote
misiaczek Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Wracając do historii o buldożkach,ja mam jednego i to młodego więc i historii niewiele.Ale jedną was uraczę.Miśka to straszna złodziejka.Kradnie wszystko co ma w zasięgu pyska(piloty od tv,tel.komórkowe,okulary,wszelkie ścierki,ręczniki itp).Jak coś ukradnie to przynosi pokazać i jak petarda zaczyna biegać po chałupie chcąc,żebyśmy ją gonili :D .Ale na jej złapanie z ukradzionym fantem nie ma szans.Więc zaczęliśmy przed Misią wszystko chować.A biedne psisko ganiać się chce dalej,ale nie z pustym pyskiem a ukraść nie ma co.Więc moja cwaniara doszła do wniosku,że można własne legowisko.I tak biega z legowiskiem w zębach,które jes 5 razy większe od niej po całej chałupie,taranując wszystko co ma na drodze :lol: .Jej energia jest nie spożyta,więc może biegać z legowiskiem w zębach pól dnia :lol: . Quote
Draczyn Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 DorotaL to faktycznie przezabawna historia. Moja Ptryczka, o której pisałam powyżej ubóstwiwła dzieci. Na spacerach musiałam ją b. pilnować, bo jak tylko zobaczyła wózek z dzieckiem, to natycmiast do niego wskakiwała i wylizywała dziecu buzię. Na szcz e scie nigdy nie natrafiłam na ludzi nielubiących psów Quote
dorotal Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Ja codziennie z rana jak wstaję, to po wyglaskaniu psów zaczynam od szukania kapci :D To już taki codzienny rytuał :D I najcześciej okazuje, się, że sa na posłaniu ktoregoś psa, albo .... na moim łóżku :D Quote
Draczyn Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Taką niesamowitą złodziejką była moja Patryczka. Ona wynosiła ggdzieś wszystko z domu i dużo rzeczy znikało. Na wiosnę gdy kopałam ogródek odkryłam duży zasypany schowek gdzie były łyżeczki, nożyczki, lakiery do paznokci szminki itp W temacie ozdóbki na wystawach są zdjęcia buldożków z wystawy Quote
misiaczek Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Miśka szminki też kradnie,kiedyś zżarła i cały pyszczek nią sobie umalowała.Ale chyba bardzo jej smakowała,bo się oblizywała pól godziny :lol: Quote
Draczyn Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Moja łiza ajbardziej lubi wynosić w kąt ogrodu plastikowe doniczki po kwiatkach i lakiery do paznokci Ale z was śpiochy . ieczorem zupełni e nie ma z kim rozmawiać. Ja nocny Marek, zostaję tu sama. No trudno, chyba będę musiała ść spać, bo nie ma z kim rozmawiać. Dobranoć śpiochy Quote
tunio Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Draczyn napisał(a):No trudno, chyba będę musiała ść spać, bo nie ma z kim rozmawiać. Dobranoć śpiochy Dobranoc :wink: Quote
Draczyn Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Jakto nie ma z kim ja cały czas tu jestem, tylko tygdzieś zniknęłaś Quote
tunio Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Bo bylam na dole zrobic sobie zielona herbatke i chyba pojde spac.Malenstwo po spacerze wiec jest z glowy,a ja cos sie senna robie. Pozostaje mi wiec chyba tylko zyczyc dobrej nocy i udac sie na spoczynek :D Pchly na noc,karaluchy pod poduchy,a szczypawki do zabawki :D Quote
Draczyn Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Tego samego życzę Tobie Carragan i dobrej nocy Straszne z Was śpiochy buldomaniacy. Dzieńdobry wszystkim To jest pozytywne, ale to wczesne wstawanie to jednak przykra sprawa Moloska, dziękuję Ci za miły wpis do księgi gości Oczywiście Moloska, masz świętą rację Ci buldożkowcy coś nie lubią rozmawiać. Znowu wszyscy się gdzieś wynieśli, a szkoda Quote
matrix..... Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Draczyn napisał(a):Straszne z Was śpiochy buldomaniacy. Dzieńdobry wszystkim Witam, jakie spiochy? Ja już od 7,30 w pracy :D Quote
Draczyn Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Ojej biedny jesteś, na 7,30 do pracy. Ja kiedyś pracowałam na tą godzinę - to była straszna mordęga. Póżniej już zawsze starałam się o ruchomy czas prac. Nie noszę tak wcześnie wstawać. Moje psy też ą przyzwyczajon do póżniejszego wstawania Quote
matrix..... Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Draczyn napisał(a):Ojej biedny jesteś, na 7,30 do pracy. Ja kiedyś pracowałam na tą godzinę - to była straszna mordęga. Póżniej już zawsze starałam się o ruchomy czas prac. Nie noszę tak wcześnie wstawać. Moje psy też ą przyzwyczajon do póżniejszego wstawania nie mam raczej szans na ruchomy czas pracy :) ale już się przyzwyczaiłem, kończę o 15,30 i 15,35 już jestem w domu Quote
anutka Posted August 22, 2005 Author Posted August 22, 2005 Draczyn napisał(a):Ci buldożkowcy coś nie lubią rozmawiać. Znowu wszyscy się gdzieś wynieśli, a szkoda Nie wszyscy - ja jestem :) Quote
Draczyn Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Anutko, to nie było do Ciebie. Wiem, że jesteś teraz b.zajęta, a ja staram się Ciebie zastąpić w temacie i nie wiem dlaczego nikt inny tu nie zagląda Quote
anutka Posted August 22, 2005 Author Posted August 22, 2005 Ale ja nie jestem zajęta :) Dzisiaj tylko troche zajęło mi robienie tego logo zlotu, ale generalnie to nie mam zbyt wiele do roboty. Quote
Draczyn Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Przejżyj sobie Anutko ten temat o tuningu. Jakieś straszne okropności tn facet opowiada. tochyba nie może być prawdą. W nnym temacie opowiadają o wypadaniu oczu u piesków. Jakieś same makabreski dzisiaj Quote
Moloska Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Draczyn,ja caly dzien przy kompie siedze,tylko bylismy u weta. Boston nawet nie chce mi tam wejsc,ucieka,buntuje sie. :lol: Anutko,powiedz;wsadzilas zdjecie mojej bulwy na swoja strone? Jak nie,to moge Ci przeslac jego nowe zdjecie,zebys dolaczyla do podpisu?A moze w ogole wszystko napisze na nowo i zdjecie ()nowe) tez dolacze? Tylko kiedy bys mi to wsadzila? Quote
Recommended Posts