Minimolos Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 elżbietarusos napisał(a):Minimolos ma rację , ja też jestem zniesmaczona. Atmosfera na ringu nie była zbyt dobra. Za to wśród wystawców super jak za dawnych czasów , miło , serdecznie. Ale nie wiem czy wiesz elzbietarusos ale Pani Kozłowska sędziuje teriery a ja oczekiwałem oceny od sędziny z Białorusi do której zgłosiłem: DAM PRZYKŁAD: Sędzina z Białorusi mówi na głos "ja bym tą białą sukę (Królica) postawiła na pierwszą lokatę" a Pani Kozłowska "a ja na drugą lokatę" i tak się stało. DRUGI PRZYKŁAD: Sędzina z Białorusi mówi na głos "ten piesek na pierwszą lokatę (Murzyn)" a Pani Kozłowska "dobra ale bez CWC" i tak się stało. Nie ma po drodze konkurencji (jest kasowana) więc łatwiej doprowadzić psa z Torunia do tego po co przyjechał. Quote
Viris Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Yyy no to zeczywiscie nie fajnie Minimolos. Elzbietarusos gratulacje! A wszystkim trzymajacym kciuki i gratulujacym mi dzieki :loveu: Quote
Joss Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Królica i tak jest the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Buba_22 Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 [quote name='Viris']Elzbietarusos gratulacje! ja troche późno , ale tez sie dołączam:-D Viris,gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!trzeba to oblać!:beerchug: :beerchug: :drinking: ;) Quote
Hebulka Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Może mi się w koncu uda i mi post nie zniknie. VIRIS gratulacje ogromne !!!! I zgadzam sie z JOSS calkowicie-Królica jest super bez względu co powie jakis tam sedzia :multi: Quote
Viris Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 No ja w Królicy zakochana od pierwszego wejrzenia :loveu: Dzieki jeszcze raz za gratulacje dla mnie. Ja jestem chyba malo "opijajaca" egzaminy studentka ;> Ale po prostu dalej nie moge uwierzyc ze dostalam 5 ;>:crazyeye: Quote
lonka Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Minimolos napisał(a):Ale nie wiem czy wiesz elzbietarusos ale Pani Kozłowska sędziuje teriery a ja oczekiwałem oceny od sędziny z Białorusi do której zgłosiłem: DAM PRZYKŁAD: Sędzina z Białorusi mówi na głos "ja bym tą białą sukę (Królica) postawiła na pierwszą lokatę" a Pani Kozłowska "a ja na drugą lokatę" i tak się stało. DRUGI PRZYKŁAD: Sędzina z Białorusi mówi na głos "ten piesek na pierwszą lokatę (Murzyn)" a Pani Kozłowska "dobra ale bez CWC" i tak się stało. Nie ma po drodze konkurencji (jest kasowana) więc łatwiej doprowadzić psa z Torunia do tego po co przyjechał.Gratuluje Elzbietarisos!!!!:lol: Powiedzcie mi tylko to kto w koncu na tym ringu sedziowal?Pani sedzine czy pani asystent? Quote
Viris Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Poniewaz wczoraj mialam bardzo udany dzien to dzisiaj wstalam wczesnie :evil_lol: Jesli bedzie tak udany dzisiaj dzien jak wczoraj to nie chce marnowac czasu :evil_lol: Quote
Minimolos Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 [quote name='lonka']Gratuluje Elzbietarisos!!!!:lol: Powiedzcie mi tylko to kto w koncu na tym ringu sedziowal?Pani sedzine czy pani asystent? Prawidłowo powinna sędziować Pani Viera Terentyeva czyli opisywać i dawać lokaty a asystent powinień być "z boku" ale tym razem było inaczej to asystent czyli Pani Magdalena Kozłowska (sędziuje amstaffy a o buldogach nie ma pojęcia) dowodziła na tej wystawie w wiadomym celu. Szkoda tylko, że piesek Bufo wygrywa w Bydgoszczy a nie na bardziej prestiżowych wystawach, odpowiednie miejsce do odpowiedniego pieska. Quote
misiaczek Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Dla mnie Królica jest przepiękna :iloveyou:.Dlatego wcale się nie dziwię,że Minimolos ma troszke żal,że oceniała pani asystent,która na codzień sędziuje amstaffy.Przecież zgłosił psy do sedziny z Białorusi. Quote
lonka Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Dzieki za odpowiedz.Chcialam tylko potwiedzic to co widzialam bo myslalam najpierw ze pani asystentka jest sedzina.To nie tylko takie sedziowanie bylo w waszej rasie ale w innych rasach tez.To wcale nie znaczy że mam cos lokat w waszej rasie.Tylko ogolne wrazenie po tej wystawie:diabloti: Dodam ze komentazy pani asystentki byli bulwersujace:angryy: szczegolnie jeden(ktory moim zdaniem nie powinien pasc z ust milosnika pieskow bo chyba asystenci tacy powinni byc)Sorki ze weszlamna wasz temat tylko ciekawa bylam wrazen wystawcow z innych ras:oops: I pierwszy raz spotkalam sie z takim zachowaniem asystenta.Jetem mlodym wystawca ale troche pojedzilam sobie po wystawach i czegos takiego nie widzialam i nie slyszalam.Wyjechalam z takim niesmakiem z tej wystawy po tym wszystkim co widzialam ze odechciewa sie jezdzic.Bo to ma byc zabawa ale ogladac cos takiego...Jestem pokornym wystawca i zawsze interesuje mnie opinija sedziow(nie koniecznie musze wygrac i to podkreslam) ale nie smak po tej wystawie wkoncu tez wydajemy kase i chcialo by sie zeby na ringu bylo tak jak powinno byc.Myslicie tez tak ? Quote
Cockerek Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Mam to samo wrażenie, sędziowała asystentka a a sędzina robiła za asystentkę :roll: Quote
Angee_p Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Ja mam też taki niesmak po tej wystawie. To wszystko takie było bulwersujące. :mad: Quote
Viris Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 A szkoda. Bo przeciez walentynki i wystawy walentynkowe powinny sie kojarzyc z czyms lepszym..:loveu: Quote
ats Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 słuchajcie - ja z zupełnie innej beczki, ale off ma swoje prawa - oglądacie serial "Lost'? Quote
lonka Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Viris napisał(a):A szkoda. Bo przeciez walentynki i wystawy walentynkowe powinny sie kojarzyc z czyms lepszym..:loveu:Mysle ze kazda wystawa powinna sie dobrze nam kojarzyc. Quote
Viris Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 ats napisał(a):słuchajcie - ja z zupełnie innej beczki, ale off ma swoje prawa - oglądacie serial "Lost'? Nie ogladamy. Quote
Viris Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 lonka napisał(a):Mysle ze kazda wystawa powinna sie dobrze nam kojarzyc. No ale walentynkowa powinna sie dwa razy lepiej kojarzyc. Mi sie wystawy z niczym nie kojarza bo na nie nie jezdze. Quote
Joss Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Ja jestem namietną oglądaczką 'LOSTA'!!!!! Quote
ats Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Ja ostatnio dostałam wszystkie odcinki na płytkach i sobie po kolei obejrzałam (nie mam telewizora) - jestem pod wrażeniem. Dobra rozrywka. Czy wiecie, gdzie można się czegos dowiedzieć na temat tego serialu? Quote
elżbietarusos Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Wrócę jeszcze do atmosfery na ringu. Odniosłam wrażenie , że sędzia nie bardzo wiedziala , co działo się na ringu. Być może asystentka miała robić za tłumacza , ale tego nie robiła. Nie widzę powodu by nie dawać tytułu , a mimo to targać zwierzątko do porównania z konkurentami płci przeciwnej o tytuł zwycięzca rasy . Piszę konkretnie o swojej suczce , mimo I lokaty , przyznanego złotego medalu , nie dostała wniosku CWC. Sędzia ma takie prawo i rozumiem to. W jej przypadku było to szczególnie zasadne , zachowywała się skandalicznie lekceważąc sędziego i asystentkę. ( fotki zamieszczę za chwilę ) Uważam jednak , że mijało się z celem wyciąganie na ring i porównywanie tejże suki z psami , które otrzymały wnioski CWC . W chihuahua np. sędzia oceniła pieska w klasie otwartej , dała , złoto i CWC. Miał on być potem porównany z pieskiem z klasy championów , ale po przelotnym obejrzeniu obu sędzia zrezygnowała ze wspólnej prezentacji psów na ringu. Różnica klas mimo , iż oba otrzymały CWC była dla wystawców oczywista. I to było O.K. Mnie takie zachowanie( jak w pierwszym opisanym przypadku ) sędziow już nie zniechęci , ale młodzi wystawcy czuja się pokrzywdzeni. Nie powinno tak być , choćby przez szacunek dla nich . Quote
lonka Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Pani Elzbieto!Czy to stary czy to mlody wystawca to szacunek powinien byc.A to co sie tam dzialo do bulwersujace.Asystent powinien tlumaczyc i pisac tlumaczenie a nie sedziowac:angryy: Komentarze powinien zostawic sobie a nie wyglaszac swoje glosno zdanie.A tym bardziej ze pani asystentka kompletnie sie nie zna na ozdobkach.Bulwersujace jest w tym wszystkim ze ktos sie swietnie bawi i robi co chce na ringu za nasza kase.Ustala swoje reguly.I to jest wszystko w porzadku?Wystawa odbyla sie ,kasa poszla i nikogo nie interesuje nasze zdanie i odczucie. Quote
elżbietarusos Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Szacunek należy się zawsze i każdemu , bez względu na wiek. Z tym , że mnie już zachowanie żadnego sędziego i asystenta nie zniechęci , a co najwyżej zniesmaczy , a młodego wystawcę owszem . Zdjęcia suczek zamieszczę w galerii. Quote
Recommended Posts