Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

elżbietarusos napisał(a):
Minimolos ma rację , ja też jestem zniesmaczona.
Atmosfera na ringu nie była zbyt dobra.
Za to wśród wystawców super jak za dawnych czasów , miło , serdecznie.

Ale nie wiem czy wiesz elzbietarusos ale Pani Kozłowska sędziuje teriery a ja oczekiwałem oceny od sędziny z Białorusi do której zgłosiłem:

DAM PRZYKŁAD:
Sędzina z Białorusi mówi na głos "ja bym tą białą sukę (Królica) postawiła na pierwszą lokatę" a Pani Kozłowska "a ja na drugą lokatę" i tak się stało.

DRUGI PRZYKŁAD:
Sędzina z Białorusi mówi na głos "ten piesek na pierwszą lokatę (Murzyn)" a Pani Kozłowska "dobra ale bez CWC" i tak się stało.

Nie ma po drodze konkurencji (jest kasowana) więc łatwiej doprowadzić psa z Torunia do tego po co przyjechał.

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Viris']Elzbietarusos gratulacje!

ja troche późno , ale tez sie dołączam:-D
Viris,gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!trzeba to oblać!:beerchug: :beerchug: :drinking: ;)

Posted

Może mi się w koncu uda i mi post nie zniknie.

VIRIS gratulacje ogromne !!!!

I zgadzam sie z JOSS calkowicie-Królica jest super bez względu co powie jakis tam sedzia :multi:

Posted

No ja w Królicy zakochana od pierwszego wejrzenia :loveu:

Dzieki jeszcze raz za gratulacje dla mnie. Ja jestem chyba malo "opijajaca" egzaminy studentka ;>

Ale po prostu dalej nie moge uwierzyc ze dostalam 5 ;>:crazyeye:

Posted

Minimolos napisał(a):
Ale nie wiem czy wiesz elzbietarusos ale Pani Kozłowska sędziuje teriery a ja oczekiwałem oceny od sędziny z Białorusi do której zgłosiłem:

DAM PRZYKŁAD:
Sędzina z Białorusi mówi na głos "ja bym tą białą sukę (Królica) postawiła na pierwszą lokatę" a Pani Kozłowska "a ja na drugą lokatę" i tak się stało.

DRUGI PRZYKŁAD:
Sędzina z Białorusi mówi na głos "ten piesek na pierwszą lokatę (Murzyn)" a Pani Kozłowska "dobra ale bez CWC" i tak się stało.

Nie ma po drodze konkurencji (jest kasowana) więc łatwiej doprowadzić psa z Torunia do tego po co przyjechał.
Gratuluje Elzbietarisos!!!!:lol: Powiedzcie mi tylko to kto w koncu na tym ringu sedziowal?Pani sedzine czy pani asystent?

Posted

Poniewaz wczoraj mialam bardzo udany dzien to dzisiaj wstalam wczesnie :evil_lol:
Jesli bedzie tak udany dzisiaj dzien jak wczoraj to nie chce marnowac czasu :evil_lol:

Posted

[quote name='lonka']Gratuluje Elzbietarisos!!!!:lol: Powiedzcie mi tylko to kto w koncu na tym ringu sedziowal?Pani sedzine czy pani asystent?

Prawidłowo powinna sędziować Pani Viera Terentyeva czyli opisywać i dawać lokaty a asystent powinień być "z boku" ale tym razem było inaczej to asystent czyli Pani Magdalena Kozłowska (sędziuje amstaffy a o buldogach nie ma pojęcia) dowodziła na tej wystawie w wiadomym celu. Szkoda tylko, że piesek Bufo wygrywa w Bydgoszczy a nie na bardziej prestiżowych wystawach, odpowiednie miejsce do odpowiedniego pieska.

Posted

Dla mnie Królica jest przepiękna :iloveyou:.Dlatego wcale się nie dziwię,że Minimolos ma troszke żal,że oceniała pani asystent,która na codzień sędziuje amstaffy.Przecież zgłosił psy do sedziny z Białorusi.

Posted

Dzieki za odpowiedz.Chcialam tylko potwiedzic to co widzialam bo myslalam najpierw ze pani asystentka jest sedzina.To nie tylko takie sedziowanie bylo w waszej rasie ale w innych rasach tez.To wcale nie znaczy że mam cos lokat w waszej rasie.Tylko ogolne wrazenie po tej wystawie:diabloti: Dodam ze komentazy pani asystentki byli bulwersujace:angryy: szczegolnie jeden(ktory moim zdaniem nie powinien pasc z ust milosnika pieskow bo chyba asystenci tacy powinni byc)Sorki ze weszlamna wasz temat tylko ciekawa bylam wrazen wystawcow z innych ras:oops: I pierwszy raz spotkalam sie z takim zachowaniem asystenta.Jetem mlodym wystawca ale troche pojedzilam sobie po wystawach i czegos takiego nie widzialam i nie slyszalam.Wyjechalam z takim niesmakiem z tej wystawy po tym wszystkim co widzialam ze odechciewa sie jezdzic.Bo to ma byc zabawa ale ogladac cos takiego...Jestem pokornym wystawca i zawsze interesuje mnie opinija sedziow(nie koniecznie musze wygrac i to podkreslam) ale nie smak po tej wystawie wkoncu tez wydajemy kase i chcialo by sie zeby na ringu bylo tak jak powinno byc.Myslicie tez tak ?

Posted

Viris napisał(a):
A szkoda. Bo przeciez walentynki i wystawy walentynkowe powinny sie kojarzyc z czyms lepszym..:loveu:
Mysle ze kazda wystawa powinna sie dobrze nam kojarzyc.

Posted

lonka napisał(a):
Mysle ze kazda wystawa powinna sie dobrze nam kojarzyc.

No ale walentynkowa powinna sie dwa razy lepiej kojarzyc. Mi sie wystawy z niczym nie kojarza bo na nie nie jezdze.

Posted

Ja ostatnio dostałam wszystkie odcinki na płytkach i sobie po kolei obejrzałam (nie mam telewizora) - jestem pod wrażeniem. Dobra rozrywka. Czy wiecie, gdzie można się czegos dowiedzieć na temat tego serialu?

Posted

Wrócę jeszcze do atmosfery na ringu.
Odniosłam wrażenie , że sędzia nie bardzo wiedziala , co działo się na ringu.
Być może asystentka miała robić za tłumacza , ale tego nie robiła.
Nie widzę powodu by nie dawać tytułu , a mimo to targać zwierzątko do porównania z konkurentami płci przeciwnej o tytuł zwycięzca rasy .
Piszę konkretnie o swojej suczce , mimo I lokaty , przyznanego złotego medalu , nie dostała wniosku CWC. Sędzia ma takie prawo i rozumiem to.
W jej przypadku było to szczególnie zasadne , zachowywała się skandalicznie lekceważąc sędziego i asystentkę. ( fotki zamieszczę za chwilę )
Uważam jednak , że mijało się z celem wyciąganie na ring i porównywanie tejże suki z psami , które otrzymały wnioski CWC .
W chihuahua np. sędzia oceniła pieska w klasie otwartej , dała , złoto i CWC. Miał on być potem porównany z pieskiem z klasy championów , ale po przelotnym obejrzeniu obu sędzia zrezygnowała ze wspólnej prezentacji psów na ringu.
Różnica klas mimo , iż oba otrzymały CWC była dla wystawców oczywista.
I to było O.K.
Mnie takie zachowanie( jak w pierwszym opisanym przypadku ) sędziow już nie zniechęci , ale młodzi wystawcy czuja się pokrzywdzeni.
Nie powinno tak być , choćby przez szacunek dla nich .

Posted

Pani Elzbieto!Czy to stary czy to mlody wystawca to szacunek powinien byc.A to co sie tam dzialo do bulwersujace.Asystent powinien tlumaczyc i pisac tlumaczenie a nie sedziowac:angryy: Komentarze powinien zostawic sobie a nie wyglaszac swoje glosno zdanie.A tym bardziej ze pani asystentka kompletnie sie nie zna na ozdobkach.Bulwersujace jest w tym wszystkim ze ktos sie swietnie bawi i robi co chce na ringu za nasza kase.Ustala swoje reguly.I to jest wszystko w porzadku?Wystawa odbyla sie ,kasa poszla i nikogo nie interesuje nasze zdanie i odczucie.

Posted

Szacunek należy się zawsze i każdemu , bez względu na wiek.
Z tym , że mnie już zachowanie żadnego sędziego i asystenta nie zniechęci , a co najwyżej zniesmaczy , a młodego wystawcę owszem .

Zdjęcia suczek zamieszczę w galerii.