Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Matuchowa Frajda']a poza tym szczeniaki mają zaledwie 4 tyg., no chyba, że coś źle zrozumiałam..... "wystarczy, że piją mleko i szczekają tzn., że moga rozpocząć samodzielne życie" ... koszmar

No właśnie a od kiedy szczeniakom podaje się mleko, chyba, że bierze się pod uwagę - raptem 1,20 zł i brzuszki zapełnione.

Tu akurat widać doskonale, że szczeniaki z buldogami nie mają nic wspólnego, o dziwo znależli się chętni !!!

Posted

Ludzka głupota nie zna granic.Jestem pewna,że tyle ile jest szczeniaków,tyle naiwniaków znajdzie się kupując je jako buldozki.
Te aukcje na allegro są wstrząsające.Jak nie pies w klatce,to wymęczona suka.Czytam topic o gryfonikach.Tam hodowcy poruszali temat sprzedawanych na allegro gryfoników,które nie miały nic z gryfonikami wspólnego,a co gorsze miały rodowód.Zastanawiali się kto robił odbior miotu tych rzadkich w Polsce piesków.Podobno te pieski były z pary gryfon-boston terier lub gryfon-buldożek.:crazyeye:

Posted

Nie ma slow. Ale niestety Allegro nie odpowiada za ogloszenia. Nie mozna pietnowac calego Allegro za to co jest tam sprzedawane. Na Allegro i tego typu stronach mozna kupic wszystko ( od super rasowego psa bo uzywane majtki ).
Pietnowac nalezy osoby ktore pisza o obcinaniu ogonow u buldozkow ktore nie sa buldozkami i wciskaja szczenieta nieswiadomym osobom. Ale na allegro mozna znalesc tez bardzo ladne szczenieta, dowiedziec sie tez o mozliwosci krycia u jakis reproduktorow itp.

Posted

Wzorzec na temat długości ogona mówi tak: krótki. osadzony na zadzie........Ogon dłuzszy / nie przekraczajacy końca stawu skokowego/,złamany i cienki jest dopuszczalny, ale niepożądany. .....Brak ogona jest wadą dyskwalifikującą psa......Jeżeli wzorzec przewiduje taki opis, to znaczy ze ogony dłuższe się zdarzają. Dyskwalifikacja dotyczy tez ogona kopiowanego u BF.

Posted

Wzrok tej sunieczki mowi sam za siebie. Biedne, wymęczone zwierze. Jakos mnie przeraza sprzedawanie zwierząt na allegro. To tak jakby je zaliczać do rzeczy...:/

Posted

Ja nie mysle zle o allegro. Z reszta czemu mowimy o allegro a nie o wszystkich tego typu stronach.
Sa aukcje ktore sa przeprowadzone bardzo fajnie itp. Ja sama sprzedawalam maluchy przez allegro i wszystko bylo ok. Nie uwazalam i nie uwazam ich za rzeczy:shake:. Po prostu takie strony sa bardzo czesto ogladane. O wiele czesciej niz ogloszenia w gazecie/telegazecie czy na prywatnej stronie internetowej.
Tylko trzeba miec konkretne podejscie. Do tej pory tylko raz jakos przedajacy zwierze na allegro zalamalam sie totalnie. Jakis osobnik kupil na aukcji 2 z trzech myszoskoczkow (prosilam w aukcji zeby raczej kupic 3), w aukcji zaznaczylam tez ze odbior wylacznie osobisty we Włocławku lub Warszawie. A facet napisal zebym wyslala je poczta:mad::mad:. Ale to "debilizm" kupujacego a nie moj (chyba?).
Tak samo traktuje sprzedawanie innych zwierzat na allegro. Ja sama znalazlam moja Klaryske wlasnie tam. Pisze znalazlam bo nawet nie kupilam jej klikajac na allegro kup teraz tylko po prostu zgarnelam kontakt i umowilam sie telefonicznie z hodowca.
Jest to bardzo wygodne i nowoczesne rozwiazanie, a to ze sa wyjatki i ludzie wystawiaja na allegro takie aukcje ktore bulwersuja, klamia itp. To sie moze zdarzyc wszedzie.
Czy biorac do reki gazete z ogloszeniami i szukajac szczeniaka wiecie co i jak jest z kazdym ogloszeniem?
Zwykle takie ogloszenie zawiera dane hodowcy, telefon ilosc zwierzat na sprzedaz itp. Allegro i inne aukcje internetowe daja wiele mozliwosci. Mozna zaprezentowac duzo zdjec, nie kosztuje to strasznie duzo (a o wiele lepszy efekt niz np w telegazenie), i jest bardzo czesto ogladane. Mozna trafic do wielu osob, potencjalnych nabywcow.
Z ogloszen na allegro korzystali tez hodowcy Buldozkow oferujac (a raczej wg mojej teori "powiadamiajac" ) szczenieta z miotow ktore byly bardzo chwalone przez nas wszystkich tu na dogomanii.

No ale moze tylko ja nie widze w allegro nic zlego. :lol:

Posted

elżbietarusos napisał(a):
To śliczne kundelki.
Z pewnością nie buldożki.
Widziałam u buldogów dłuższe nieco ogonki , ale o zupelnie innym kształcie.
Tak samo twierdzę, bo nie rzecz tu w samym ogonie, tylko w całości.

Posted

Viris,nie w allegro problem.Ogłoszenie jak w każdym innym miejscu.Problem w oszustwach niektórych sprzedających.
Mówimy o allegro,bo akurat tam jest to ogłoszenie. Przy okazji są to największe aukcje internetowe,to i oszustw jest dużo więcej niż na innych aukcjach czy ogłoszeniach.

Posted

A nie da sie wcisnąć jakiejś informacji na allegro, ze to nie są buldożki, tylko mieszańce? Bo sobie myślę, ze jak ktos kupi, to jeden pogodzi się ze ma miszańca, a drugi go wyrzuci...Bo oni wciskają ludziom straszny kit, o kopiowaniu ogona.

Posted

boże tozto typowe kundelki pospolite...:crazyeye:
dziwne, ze ludzie tego nie widza...jakby czowiek przed zakupem poczyat troche o danej rasie to pewnie nie byoby potem problemu z pseudo rasowymi psiakami które potem sa wywalane z domów....:roll:

Posted

mozna spróbować ale watpie, póki allegro nie traci kasy np przez to ze robi sie zakupy poza serwisem to raczej nie ingerują w takie sprawy, oni w końcu dostaną prowizję za każdego z tych pseudo buzldozków...:roll:

Posted

Wiola.od.Gacka napisał(a):
Można napisać do serwisu allegro, że nastąpiło złamanie regulaminu allegro i to ogłoszenie zdejmą.

A gdzie nastapilo zlamanie regulaminu allegro?:roll:

Posted

Dziewczyny zajrzyjcie na topik PSY W POTRZEBIE.
Makabra!!!!!!!!!
Setki psów, w imieniu których ludzie proszą o pomoc.
Odkryłam ten topik kilka dni temu i nie mogę się od niego oderwać.
To najbardziej wstrząsające historie o jakich kiedykolwiek czytałam.

Posted

cześć basiulko:lol:
jak sie uda wyjazd do szczyrku?o mi bardzo fajnie,tylko, że pani u ktorej mieszkalismy staraa sie oszczędzić na cieplej wodzie i ogrzewaniu...ale to takimay szczegól:p
niestety allegro to rozmnazalnia oszustw i wydaje mi sie ze tak jak powiedziala viris jesli nie ma lamania regulaminu to oni nie pomoga za wiele...:roll: