Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prosta ???
Chociaż tak, po namyśle doszłam do wniosku, że prosta.
Jeśli napiszę, że uważam iż słusznie Draczyn dostała bana - zostane zaliczona do "kółka" ER i zaraz będa domysły, że jestem jej córką, mężem, synkiem albo cholera wie kim jeszcze.
A jesli napiszę, że jak tak mozna i należy przywrócić Draczyn na forum to będę przypisana do "świty" (jak to nazywają) Draczyn.
Więc faktycznie interpretacja postów jest prosta :]'

w takim razie swoje wnioski na ten temat zostawie dla siebie, nie potrzebuje kolejnych podziałów, jest ich wystarczająco duzo w naszym zyciu

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PW!
Miałam na myśli, że łatwo jest zinterpretować, czy ktoś jest życzliwie ustosunkowany, czy sarkastycznie i ironicznie docina innym.
Rzeczywiście - łatwo jest tez przekonac się kto jest w tym sporze stronnikiem Draczyn, a kto er.
Trudniejsza jest interpretacja wypowiedzi tych wszystkich, którzy rzekomo starają sie zachowac obiektywizm:shake:

Posted

Nie wiem czy po wypowiedziach niektórych forumowiczów byłabym skłonna dysktować z nimi dalej. Wolabym trzymać się od nich z daleka.
Miałam tu wszystkich za przyjaciół, ale jak ktoś napiasł od przyjażni do wrogości jeden krok. Największym wrogiem może stać się przyjaciel, ponieważ wie o nas prawie wszystko.
Mama Wioli

Dla niektórych osób dobre słowo, wsparcie, rada to wazelna. Widocznie ile ludzi tyle poglądów.
Mama Wioli

Posted

Mamo Wioli!
Dla niektórych paczka znajomych, którzy dobrze się ze sobą czują to kółko wzajemnej adoracji.
Dla niektórych napisac o kims dobrze, to mu się podlizywać.
Dla niektórych bronić przyjaciela oznacza, że jest sie w jego świcie.

Posted

Lulka napisał(a):
obstawiam, ze to mąż ER, a ten Marcinek to pewnie synuś :lol: :shiny: szkoda, ze nie widać na tym forum ipeków, nie byłoby problemu

ats powiedz mi szczerze czy ten cytat jest aktem obrony przyjaciela ??

bo dla mnie ten "argument" świadczy jedynie o braku argumentów

Posted

PW!
Lulka się zagalopowała, ale zwróć uwagę w jakich okolicznościach pisała ten post - wszyscy byli zbulwersowani i podekscytowani. A posty wspomnianych osób - szydercze.

Posted

ats napisał(a):
PW!
Lulka się zagalopowała, ale zwróć uwagę w jakich okolicznościach pisała ten post - wszyscy byli zbulwersowani i podekscytowani. A posty wspomnianych osób - szydercze.

Hmmm rozumiem ale w takiej sytuacji nasuwa mi się wniosek ...
może te "szydercze" posty były pisane także w akcie zbulwersowania i podekscytowania ???

Posted

Tak, to możliwe. Ale to właśnie te osoby szydząc wywołały lawinę. Niestety, trzeba starac się wypowiadać w wywazony sposób, choc w emocjach bardzo o to trudno. Zwłaszcza, gdy sie siedzi przed komputerem i nie trzeba oponentowi patrzec w twarz. Ale tym bardziej trzeba się starać i - brac odpowiedzialność za swoje słowa.

A w dodatku, mimo emotikonek, bardzo trudno jest wyrazić swoje uczucia. Dlatego trzeba pisać wprost, bez ironii, czy sarkazmu, bo łatwo można kogos urazić, czy obrazić. Trzeba uważać, bo choc jesteśmy dla siebie tylko nickami, to przed każdym kompem siedzi jakis człowiek.

Posted

ats napisał(a):
A w dodatku, mimo emotikonek, bardzo trudno jest wyrazić swoje uczucia. Dlatego trzeba pisać wprost, bez ironii, czy sarkazmu, bo łatwo można kogos urazić, czy obrazić. Trzeba uważać, bo choc jesteśmy dla siebie tylko nickami, to przed każdym kompem siedzi jakis człowiek.

właśnie o tym mówie, a raczej piszę i nie rozumiem po co wszyscy skaczą sobie do oczu snując insynuacje

Posted

dopóki widzę u kogos dobra wolę i szczerość, dopóty jestem w stanie usprawiedliwiac taka osobę.
ale fałsz, zła wola, chęć wprowadzania zamętu - dla mnie to dyskwalifikuje takiego forumowicza.
Dlatego sądzę, że wszystkie osoby broniące dobrego imienia Draczyn sa usprawiedliwione, choć rzeczywiscie nieco pochopne (chwilami).
Natomiast z przykrością stwierdzam, że ... nikt nie broni tak naprawdę er. osoby brane za jej obrońców to nieuprzejmi i niekulturalni mąciciele, którzy obrażają Draczyn i prowokują kolejne kłótnie.
Zauważ, że oni nie zostali upomnieni przez moderatorów.
Nie pochwalam tez uzywania pewnych symboli w nickach, jeśli wiesz o czym mówię. Dla mnie to nie zabawa.

Posted

a ja uważam, że nikt nie broni tu ani Draczyn ani elżbietyrusos tylko wylewa na siebie swoje negatywne emocje

jesli ktos nie zgadza się z dana decyzją moze przeciez napisać wiadomość do moderatora, że uważa decyzję za nie słuszną zamiast na forum ogólnym snuć domysły
same Panie też przeciez potrafią pisać i same mogą zwrócić się do moderatora w tej sprawie

Czy ktoś wogle wziął pod uwage fakt, iż może zainteresowane nie życzą sobie "obrońców" ??

bo z tego co widze zamiast aktów obrony są to w większości ataki, które mogą tak naprawde przynieść więcej szkody niż pożytku

Posted

PW - nie przesadzaj;) . Nie oceniaj nas zbyt surowo. Zobacz, jak wyciszyła się atmosfera. Jest już spokojnie.
a jednocześnie - nie ma z kim pogadać, a zwłaszca - kogo się poradzić.
Na dogo z buldozków jesteśmy tylko my, a nasza rozmowa nie buldozków dotyczy. Więc smutno :-(
Mam nadzieję, że to przejściowy stan.
Uwielbiam czytać sprawozdania z wystaw, na których nie mogłam być, czy oglądac nowe zdjęcia. Lubię, gdy na forum jest RUCH.
Mam nadzieję, że to tylko kwestia niedzielego popołudnia, a od jutra wszystko wróci do normy.

Posted

ats napisał(a):

Aiwlys666 - jeśli chcesz byc wiarygodna to po co Ci w nicku te szóstki. Wiesz co one oznaczają? Ludzie, którzy mają z własnej woli cos takiego w nicku, nie cieszą się moim poważaniem i nie mogę brac poważnie ich dobrej woli. Co mam myśleć o er, jeśli broni jej ktoś taki????

:/ A gdzie ja bronie ER? Wlasnie to jest to wrzucanie do workow. Ile razy mam pisac, ze nie znam zadnej z pan? Wypowiadalam sie na temat sytuacji na forum i jak ja to widze. 666 mozesz interpretowac dowolnie i jak chcesz. Dla mnie to tylko cyfry.
Pozdrawiam.

Posted

yyyyyyyyyyyyyyy...niezle sie dzieje...sluchajcie a moze jakichs temat zastepczy...o ludzie!!!Pozdrawiam wszystkich którzy jeszcze jakims cudem nie zrezygnowali z dogo;)

Posted

Witam.

Bardzo ubolewam nad faktem ze nie bylo mnie przez weekend w domku.

Na wstepie - chcialabym pogratulowac Moderatorom decyzji. Wielokrotnie juz lapalam sie na pisaniu PW z wlasnie taka propozycja. (Raz nawet mialam proponowac bana dla siebie, ale chyba jednak nie byl az tak potrzebny).

Na koniec - mam nadzieje ze obie zbanowane panie przekonaja nas po powrocie o tym ze dostaly wystarczajaco duzo czasu na przemyslenia.

A i przepraszam od razu ze wrocilam do tego tematu. Widzialam starania zeby juz go nie poruszac. Jednak jak juz pisalam nie bylo mnie, wiec musialam nadrobic.

Posted

Samo "to byle jak" sie nie zrobilo niestety Mamo Wioli.
Jesli ktoras z Nich nie wroci forum na pewno niewiele zyska, a wiele straci.

Lulka napisał(a):
obstawiam, ze to mąż ER, a ten Marcinek to pewnie synuś :lol: :shiny: szkoda, ze nie widać na tym forum ipeków, nie byłoby problemu

Lulka - Jak bardzo chcesz sie przekonac to moze popros o to Modow lub Admina. A ja prosilabym Cie zebys jednak przeprosila, bo to na prawde wielkie chamstwo. Duzo na dogo widzialam. Duzo przykrych rzeczy tu napisano. Ale ta wypowiedz Twoja to szczyt szczytow.

Posted

Viris napisał(a):
Lulka - Jak bardzo chcesz sie przekonac to moze popros o to Modow lub Admina. A ja prosilabym Cie zebys jednak przeprosila, bo to na prawde wielkie chamstwo. Duzo na dogo widzialam. Duzo przykrych rzeczy tu napisano. Ale ta wypowiedz Twoja to szczyt szczytow.

:crazyeye: przesadzasz chyba, nie sądzisz?
to było raczej dla żartu:evil_lol:
wyluzuj trochę!

Posted

Ats? Ktos sie unosi? Ja jestem bardzo spokojna osoba bo moglam wszystko przez weekend przeczytac i mialam sporo czasu na przemyslenia zanim moglam wpasc do domku i sie wypowiedziec.

Co nie zmienia faktu ze Lulki post jest chamstwem. W najgorszej jego odmianie.

Bardzo prosilabym tez ktoregos z Modow o wypowiedzenie sie w tej sprawie. Nie jestem pewna czy macie jako Moderatorzy mozliwosc potwierdzenia domyslow Lulki odnosnie ip tych "nowych" osob.
Przy okazji zauwaze ze uzytkownik - Aiwlys666 - nie zalozyl swojego konta na dogo przy okazj ostatnich zajsc. A o tym chyba ktos wspominal.

Lulka napisał(a):
:crazyeye: przesadzasz chyba, nie sądzisz?
to było raczej dla żartu:evil_lol:
wyluzuj trochę!

Wg Ciebie moze przesadzam. Wg mnie to masz dziwne poczucie humoru. Ten "zart" obraza kilka osob. Co najlepsze chyba ich nawet nie znasz.

Posted

Viris napisał(a):
Ats? Ktos sie unosi? Ja jestem bardzo spokojna osoba bo moglam wszystko przez weekend przeczytac i mialam sporo czasu na przemyslenia zanim moglam wpasc do domku i sie wypowiedziec.

Co nie zmienia faktu ze Lulki post jest chamstwem. W najgorszej jego odmianie.

Bardzo prosilabym tez ktoregos z Modow o wypowiedzenie sie w tej sprawie. Nie jestem pewna czy macie jako Moderatorzy mozliwosc potwierdzenia domyslow Lulki odnosnie ip tych "nowych" osob.
Przy okazji zauwaze ze uzytkownik - Aiwlys666 - nie zalozyl swojego konta na dogo przy okazj ostatnich zajsc. A o tym chyba ktos wspominal.

Ależ ty jesteś dziwna:-o
a co niby w mojej wypowiedzi jest tak bardzo chamskiego, że aż tak bardzo się podniecasz?