Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie dostałam mały przyjemny mail od jednego z hodowcow, że podobno na dogomanii i poza nią krytykuję jego psy i oczerniam jego hodowlę. Ciekawe kto tak zieje do mnie nienawiścią, że takie ploty roznosi. Zaczyna się tu robić jakaś paranoja. Nie wymieniam tu nazwy tej hodowli, ponieaż ten Pan mnie do tego nie upoważnił. Wstyd mi za taką osobę, która do podobnych oszczerstw jest zdolna. To poniżej krytyki

Witam. Doszły mnie informacje, że Pani w internecie jak i po za nim oczernia moją hodowlę. Chodzi mi o pieska Buldoga Francuskiego. Jeżeli potwierdzą się te pogłoski będę zmuszony wystąpić do sądu przeciwko Pani. Na jakiej podstawie pani oczernia moją hodowlę. Na podstawie jednego zdjęcia. Czy Pani ma same idealne psy? Napweno wszystkie pani psy są Championami? Jeżeli tak to gratuluję. Ale niech pani się zastanowi nad swoim postępowaniem. Zamiast szkalować może by było warto pomóc nam poradą jak doprowadzić psa do tego aby był tak piękny i utytułowany jak pani pieski z Hodowli DRACZYN. POzdrawiam
A oto podaję kopię maila, po usunięciu nazwiska i nazwy hodowli, bo do tego nie jestem upoważniona. Ciekawe, kto ucieka sie do takich pomówień i oszczerstw:question::question::question::question:

Posted

Świąt białych,
pachnących choinką,
skrzypiących śniegiem pod butami,
spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze,
pełnych niespodziewanych prezentów.
Świąt dających radość i odpoczynek,
oraz nadzieję na Nowy Rok,
żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.

Życzą Wam wszystkim
Gosia,Artur,Hebunia,Emisia i Nuczka

Posted

Draczyn - skoro wykasowalas nazwe hodowli i nazwisko nadawcy to po co pytasz kto jest nadawca? Przeciez to wiesz.

[quote name='Hebulka']

Świąt białych,
pachnących choinką,
skrzypiących śniegiem pod butami,
spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze,
pełnych niespodziewanych prezentów.
Świąt dających radość i odpoczynek,
oraz nadzieję na Nowy Rok,
żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.

Życzą Wam wszystkim
Gosia,Artur,Hebunia,Emisia i Nuczka

Dziekujemy! Piekne zyczenia i Karteczka!!

Posted

Viris napisał(a):
Draczyn - skoro wykasowalas nazwe hodowli i nazwisko nadawcy to po co pytasz kto jest nadawca? Przeciez to wiesz.
Pytam kto jest autorem takich ohydnych plotek, kto jest nadawcą to dobrze wiem

Posted

Hebulka, dzięki za życzenia i prześliczną karteczkę. To Twojw produkcja, czy Artura

Viris napisał(a):
To moze pytanie do nadawcy? Forum nie jest tajne, moze sam przeczytal/la, tylko zle zostalo to wyrazone.
Face wyrażnie pisze ,że doszły go informacje. Chcialabym wiedzieć kto jest autorem tych fałszywych donosów i to wszystko. To chyba nie trudno zrozumieć.

Posted

Jak widać , lepiej wykasować dane nadawcy i snuć podejrzenia.
Jednak tak dla odświeżenia pamięci Draczyn , na forum są co najmniej trzy hodowle , które bezpodstawnie oczerniałaś ( oprócz mojej oczywiście )
Weź w końcu odpowiedzialność za to co piszesz i nie udawaj pokrzywdzonej , bo nią nie jesteś.
Nie potrafisz skupić wokół siebie ludzi w żaden inny sposób jak snując intrygi.
Tylko coraz więcej osób , to zauważa.

Posted

elżbietarusos napisał(a):
Jak widać , lepiej wykasować dane nadawcy i snuć podejrzenia.
Jednak tak dla odświeżenia pamięci Draczyn , na forum są co najmniej trzy hodowle , które bezpodstawnie oczerniałaś ( oprócz mojej oczywiście )
Weź w końcu odpowiedzialność za to co piszesz i nie udawaj pokrzywdzonej , bo nią nie jesteś.
Nie potrafisz skupić wokół siebie ludzi w żaden inny sposób jak snując intrygi.
Tylko coraz więcej osób , to zauważa.
Znów jakieś pomowienia. Może wymienisz hodowle, ktore oczerniałam. Czy prostowanie danych o Twojej hodowli nazywasz oczernianiem?. No ale chyba wiesz , że nigdy nie pochwalalam trzymania psow w budach kojcach, czy jak je tam nazywasz psiarniach nieopodal domu. Dla mnie pies jest przyjacielem człowieka i należy mu się miejsce koło człowieka. Wskaż jeszcze proszę hodowle , które oczernialam, a najlepiej daj cytat, bo mówić jak już zauważyłam , potrafisz dużo i bez pokrycia w faktach

Posted

Wracając do mojej hodowli nazywałaś mnie producentką , mimo iż z uporem maniaka wykazywałam że na dorosłych 40 psów , miałam w tym roku 18 szczeniąt. Gdybym była producentką musiało by rodzić 30 suk , które posiadam, i tak na marginesie nie posiadałabym suk starych i wystereylizowanych , bo sama przyznasz , że do produkcji to one raczej się nie nadają. A ja je mam i pokazuję na wystawach, gdzie są oceniane przez sędziów jako suki w doskonałej kondycji wystawowej.
Psy mam , bo na świecie istnieje wiele takich ludzi , którzy o miłości do psów potrafią tylko mówić , gdy trzeba wziąć jakiegoś bo zmarł mu pan , albo dotknęły go inne losowe przykrości Draczyn tłumaczy się , że jej pieski nie lubią innych dorosłych psów.Pomijam już także fakt , iż jesteś Draczyn tak nie lubiana w gronie hodowców , że większość buldożkarzy omija Cię szerokim łukiem.
Hodowle , które krytykowałaś to hodowla Mileny , Sfora Gregora,hodowla Broniarków , poczuć dotknięte też mogły się hodowle reklamujące swoje psy na allegro i kup-sprzedaj.
Nie umiem zamieszczać jeszcze cytatów na nowym dogo , ale nauczę się i zacytuję Twoje wypowiedzi do mnie , uwierz mi są bardzo ciekawe.

Posted

Wracając do mojej hodowli nazywałaś mnie producentką , mimo iż z uporem maniaka wykazywałam że na dorosłych 40 psów , miałam w tym roku 18 szczeniąt. Gdybym była producentką musiało by rodzić 30 suk , które posiadam, i tak na marginesie nie posiadałabym suk starych i wystereylizowanych , bo sama przyznasz , że do produkcji to one raczej się nie nadają. A ja je mam i pokazuję na wystawach, gdzie są oceniane przez sędziów jako suki w doskonałej kondycji wystawowej.
Psy mam , bo na świecie istnieje wiele takich ludzi , którzy o miłości do psów potrafią tylko mówić , gdy trzeba wziąć jakiegoś bo zmarł mu pan , albo dotknęły go inne losowe przykrości Draczyn tłumaczy się , że jego pieski nie lubią innych dorosłych psów.Pomijam już także fakt , iż jesteś Draczyn tak nie lubiana w gronie hodowców , że większość hodowców buldozków omija Cię szerokim łukiem.
Hodowle , które krytykowałaś to hodowla Mileny , Sfora Gregora,hodowla Broniarków , poczuć dotknięte też mogły się hodowle reklamujące swoje psy na allegro i kup-sprzedaj.
Nie umiem zamieszczać jeszcze cytatów na nowym dogo , ale nauczę się i zacytuję Twoje wypowiedzi do mnie , uwierz mi są bardzo ciekawe.
Hodowlę Mileny owszem, ale sfora Gregora wogóle nie znam, Bronirkow też nie wiem ktoto jest. Na dogo są przeważnie ludzie walczący o prawa psow i nie tylko ja ale większośc forumowiczow oburza sie na pewną formę sprzedaży na allegro. Na Alegro nie ma wymienionej nazwy hodowli przeważnie sa podawane psy i ceny. Trudno byłoby mi więc krytykować jakąś hodowlę. A potwierdzę tu jeszcze, że sprzedawanie dorosłych suk po porodach, lub zamienianie ich na inne rasy, to dla mnie skandal. Dla Ciebie to może normalne. O Milenie nie tylko ja pisalam . Mam jeszcze artykół z gazety{ który zreszta sama mi przesłałaś poczta}, gdzie opisywano w jakim stanie byly jej psy i małe dziecko. Więc chyba tak bardzo sie nie przyczyniłam do posucia jej opinii. W Twoim środowisku miłośników psow napewno noie jestem i nigdy nie będę lubiana. Ty tam królójesz i nie będę Ci robić konkurencji

A teraz ciąg dalszy. Kiedy mijalaś się z prawdą, czy wtedy jak pisalaś , ze spędzasz 8 godz dziennie nz gotowaniu psom 4 ch 20 litrowych garnków jedzenia, czy teraz , gdy piszesz, że masz tylko 40 psow. 80 kg jedzenia to nawet 40 wilczarzy, by nie zjadlo. A teraz stare psy . Im większa hodowla, tym więcej starych psow. Nie wyobrażam sobie, aby je wyeksploatować, a póżniej oddawać, czy usypiać. Więc chyba nie nma się czym chwalić, to normalne. Może znajdzie się ktoś na forum kto w to uwierzy. Ja do nich nie należe

Posted

To prawda nie masz najmniejszych szans , ale każdy ma takich przyjaciół na jakich sobie zasłużył.
Ty wkrótce zostaniesz sama, żałosne próby zdobycia poklasku krytykując ludzi , których nawet nie znasz , nie skończą się dla Ciebie dobrze.
Możesz być tylko królową internetu i to chwilową .
Za chwilę wszyscy będą wiedzieli , kim naprawdę jest Krysytna Zbrozińska.
Nienawidzisz już nawet PIRANI Draczyn ,tylko dlatego ,że stanowi moją własność.
Żadnych miłych słów na jej tamat.Porównywanie jej z PACYNKĄ , żałosne jak wszystko co piszesz.
Naprawdę myślisz , że jakikolwiek hodowca uwierzył w tekst , że na zdjęciach z wystawy w Poznaniu PACYNKA była polana wodą , i stąd jej niezbyt dobry wygląd . Nikt przy zdrowych zmysłach nie zlewa psa wodą w listopadzie , a tym, bardziej psa trzymanego w domu.
To gdzie u mnie śpią psy , naprawdę nie jest ważne . Ważne jest to że mają bliski kontakt z człowiekiem, że są szczęśliwe , zadbane, że czują się kochane, że mają zapewnione wszystko co jest im potrzebne do życia.
Krytykujesz , że część z nich mieszka poza domem i jest przez to samotna.
Cóż większość ludzi pracuje zawodowowo , nie ma ich w domu , przez 8 godzin , wtedy ich psy także są same . U mnie przez 24 godziny na dobę jest ktoś , jak nie mój mąż , to syn , lub nasz pracownik.
Problemy , które wymyślasz na mój temat są chore , powód ich znam i ja i Ty.
To co piszę , tak naprawdę nie jest przeznaczone dla Ciebie , tylko do bardzo wąskiego juz grona Twoich przyjaciół na forum . Mam nadzieję , że kiedyś i oni zrozumieją kim jest Krystyna Zbrozińska.

A jeszcze nawiazując do jedzenia.
Nie ograniczam go swoim psom , dokarmiam też dzikie koty i psy przychodzące ze wsi.
Ale Ty oczywiście tego nie zrozumiesz.
We wrześniu tego roku pisałam o kotku , którego szukaliśmy z dzieciakami przez tydzień bo założył sobie słoik na głowę i je umiał go zdjąć.
Całe forum żyło tą historią , że straszna , że da Bóg znajdziemy w końcu kotka i znaleźliśmy.
Jak myślisz Draczyn, skąd znam dzikie koty ze swojej okolicy?
Mam dosyć tłumaczenia się że wszystkiego co robię, a już z pewnością Tobie.
Nawiazując jeszcze do Mileny , nigdy nie przesyłałam Ci żadnego artykułu .

Posted

To prawda nie masz najmniejszych szans , ale każdy ma takich przyjaciół na jakich sobie zasłużył.
Ty wkrótce zostaniesz sama, żałosne próby zdobycia poklasku krytykując ludzi , których nawet nie znasz , nie skończą się dla Ciebie dobrze.
Możesz być tylko królową internetu i to chwilową .
Za chwilę wszyscy będą wiedzieli , kim naprawdę jest Krysytna Zbrozińska.
Nienawidzisz już nawet PIRANI Draczyn ,tylko dlatego ,że stanowi moją własność.
Żadnych miłych słów na jej tamat.Porównywanie jej z PACYNKĄ , żałosne jak wszystko co piszesz.
Naprawdę myślisz , że jakikolwiek hodowca uwierzył w tekst , że na zdjęciach z wystawy w Poznaniu PACYNKA była polana wodą , i stąd jej niezbyt dobry wygląd . Nikt przy zdrowych zmysłach nie zlewa psa wodą w listopadzie , a tym, bardziej psa trzymanego w domu.
To gdzie u mnie śpią psy , naprawdę nie jest ważne . Ważne jest to że mają bliski kontakt z człowiekiem, że są szczęśliwe , zadbane, że czują się kochane, że mają zapewnione wszystko co jest im potrzebne do życia.
Krytykujesz , że część z nich mieszka poza domem i jest przez to samotna.
Cóż większość ludzi pracuje zawodowowo , nie ma ich w domu , przez 8 godzin , wtedy ich psy także są same . U mnie przez 24 godziny na dobę jest ktoś , jak nie mój mąż , to syn , lub nasz pracownik.
Problemy , które wymyślasz na mój temat by są chore , powód ich znam i ja i Ty.
To co piszę , tak naprawdę nie jest przeznaczone dla Ciebie , tylko do bardzo wąskiego juz grona Twoich przyjaciół na forum , może zrozumieją kim jest tak naprawdę Krystyna Zbrozińska.
Pióra faktycznie pozazdroscić. Nie będę tu sie chwalic ilością swoich znajomych, a wogóle nie mogę odżalować, że sprzedalam Ci Piranię . Przy Twoich psach na wystawie, faktycznie miski z wodą nigdy nie widzialam. Nawet pewnie nie wiesz o tym, że psu moczy sie głowę i podbrzusze, gdy dyszy i jest mu gorąco. Wiele osob widzialo Pacynkę na wystawie i może potwierdzic w jakiej była kondycji. A jeśli uważasz, że jestem takim kiepskim hodowcą, to po co kupowalaś u mnie sukę. I wogóle co Ty masz mi do zarzucenia, jako hodowcy. Co Cię obchodzi, czy mnie ktoś lubi, czy nie lubi. To moja sprawa. Nie wmówisz mi ,że Twoje psy są szczęśliwe. Zobacz jak Agama zareagowala po pobycie u Ciebie. Przeczytaj sobie jej posty w dziale awatar w administracji. Ty traktujesz według mnie psy jak dziecko zabawki - a ta jest ładna, to jeszcze ją sobie dokupię. A to niestety są żywe stworzenia. Przecież mając tyle psow, nie jest się w stanie nawet każdego codziennie pogłaskać, a niestety micha dla psa to nie wszystko. Zyczę dalszego dobrago samopoczucia, bo tego Ci nie brakuje i trochę samokrytycnego spojrzenia na swoje poczynania. Ja może jestem nielubiana, ale kocham moje psy i one wiedzą ,że maja u nas dobrze i nie brakuje im niczego. Moi przyjaciele też są ze mną badż spokojna

Ja tym miłym akcentem kończę naszą dyskusję. Swięta idą i mam już dość tych przepychanek, do nikąd prowadzących. To jak walenie głową w beton. Juz więcej przed świetami nie będę prostować tych , delikatnie mówiąc pomówien i niescisłości. Zyczę wesołych swiąt i bardziej krytycznego spojrzenia na swoja osobę. Amen Dobranoc

Posted

Tradycyjnie jak co roku
sypią się życzenia wokół,
większość życzy świąt obfitych
i prezentów znakomitych,
a ja życzę, moi mili,
byście święta te spędzili
tak jak każdy sobie marzy.
Może cicho bez hałasu
idąc na spacer gdzieś do lasu,
może w gronie swoich bliskich
jedząc karpia z jednej miski,
może gdzieś tam w ciepłym kraju
czując się jak Adam w raju,
może lepiąc gdzieś bałwana,
jeśli śniegu napada.

Posted

normalnie jestem zla :( od poniedzialku czekam na przesylke z Łodzi :( na prezent dla mojego Dawidka zamowilam go przez allegro( osoba z przeszlo 1000 pozytowow) przelew wszytsko pieknie ladnie i d.pa :/ najgorsze jest to za on ma przyjsc na adres do kolegi bo to z jego konta bylo zamawiane a on jutro jedzie do niemiesc buuuuuuuuu ile mozna czekac :(:(:( co ja zrobie jak on nie dojdzie :(:(:(:(

Posted

basiulka22tychy napisał(a):
normalnie jestem zla :( od poniedzialku czekam na przesylke z Łodzi :( na prezent dla mojego Dawidka zamowilam go przez allegro( osoba z przeszlo 1000 pozytowow) przelew wszytsko pieknie ladnie i d.pa :/ najgorsze jest to za on ma przyjsc na adres do kolegi bo to z jego konta bylo zamawiane a on jutro jedzie do niemiesc buuuuuuuuu ile mozna czekac :(:(:( co ja zrobie jak on nie dojdzie :(:(:(:(

Moglas oplacic z konta kolegi ale poprosic o wyslanie na swoj adres. Zawsze mozna sie ugadywac co do wysylek itp. Ida swieta, wiec teraz poczta i wszystko prosperuje troche gorzej. Ja tez czekam na wiadomosc czy paczka ktora wyslalam dojdzie do kupujacego. Mam nadzieje ze do swiat tak..

Lokys - dziekujemy za zyczenia. Klarcia przesyla chrapki Zuli.